Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 30.01.2010.

04:03

GM Place, kada stranci teraju Kanukse

Najbolji hokejaši sveta boriće se za olimpijske medalje u Dženeral Motors Plejsu (GM Place), poznatoj dvorani koja ima nadimak Garaža, u centru Vankuvera.

Vankuver Kanuksi igraju mečeve u NHL ligi u njoj, ima 18.810 sedišta kada je postavljen led.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dvorana koja će se za vreme Igara, u skladu sa pravilima MOK, zvati Kanada Hokej Plejs tokom februara 2010. godine, završena je 1995, koštala je oko 150 miliona dolara a građena je sa idejom da ugosti najbolje lokalne timove.

Jedan od njih, Vankuver Grizlis, igrao je u NBA ligi do 2001. godine kada se preselio u Memfis, a treći po važnosti I popularnosti stanari bili su igrači lakrosa. Ekipa Vankuver Rejvensa ugasila se 2004. godine a i pored dva pokušaja revitalizacije, 2007. i 2008. Godine ozbiljan lakros se u ovom delu Kanade više ne igra.

Hokej, nacionalni sport broj jedan, se igra i dalje, a u Britanskoj Kolumbiji se pamti 1994. godina kada su Kanuksi stigli do završnice plej ofa ali i ostali bez Stenli kapa.

Finalna serija završena je porazom od Njujork Rendžersa i nemirima u Vankuveru.

Ove sezone Kanuksi su prvi na Severozapadu a navijači ih neće viđati na domaćem ledu od 27. januara do 13. marta. Četrnaest utakmica na strani koliko ih čeka je najduža serija gostovanja u istoriji NHL lige.

NHL će zbog olimpijskog turnira biti prekinut na dve nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve