Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 28.02.2010.

15:13

Kim Ju-Na sanja Igre u Pjongčangu

Nova olimpijska šampionka u umetničkom klizanju Kim Ju-Na je otkrila da joj je naredni san da Pjongčang dobije organizaciju zimskih Igara 2018. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

19-godišnja Kim je na 21. Zimskim Olimpijskim igrama, koje se u nedelju završavaju u Vankuveru, nadmašila svoj svetski rekord fantastičnim nastupom, a potom je priznala da je to bilo ostvarenje njenog sna iz detinjstva.

Čak i pre Igara u Vankuveru Kim je uživala status prave zvezde u Južnoj Koreji, i bez pogovora je najbolja sportiskinja svoje zemlje, a vodeće kompanije se nadmeću u tome ko će joj biti sponzor.

Olimpijsko zlato će joj samo pomoći da postane još veća zvezda u svojoj zemlji, a i svetu, ako je to uopšte moguće, a prvi cilj joj je da pomogne da Pjongčang u konkurenciji Minhena i Anesija dobije organizaciju Zimskih Olimpijskih igara 2018. godine.

Ponosna sam jer sam predstavljala svoju zemlju u Vankuveru. Na Igrama je još nekoliko sportista iz Koreje imalo odlične nastupe i nadam se da će nastaviti da inspirišu mlade ljude u našoj zemlji u u celoj Aziji da se okušaju u zimskim sportovima. Ispunila sam svoj olimpijski san osvojenim zlatom u Vankuveru”.

Nadam se da ćemo jednog dana i mi dobiti šansu da organizujemo Zimske Olimpijske igre u Koreji i da ćemo moći da se takmičimo kod kuće, dočekamo sportiste iz svih delova sveta i što je najvažnje, ohrabrimo još više ljudi da se bave zimskim sportovima. To je ujedno moj naredni san”, rekla je Kim Ju-Na.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d