Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 23.02.2010.

20:55

Medalja od platine za Pluščenka

Nekoliko dana pošto je izjavio da Evan Lajsaček nije dostojan olimpijski šampion u umetničkom klizanju Jevgenij Pluščenko je sebi dodelio medalju od platine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na zvaničnom sajtu ruskog klizača stoji slika njegovih olimpijskih medalja ispod koje piše ’srebro iz Solt Lejk Sitija, zlato iz Torina, platina iz Vankuver, šta je sledeće’. Pluščenko je na Olimpijskim igrama u Vankuveru osvojio srebro i tako nije uspeo da odbrani titulu osvojenu pre četiri godine u Torinu.

Prema izvorima pojedinih medija takva ideja je potekla od jednog voditelja na ruskoj televiziji koji je Pluščenku dodelio medalju od platine 'jer već ima po jednu zlatnu i srebrnu'.

Pre dodele medalje od platine samom sebi Pluščenko je kritikovao sudije i napao Lajsačeka što nije ni pokušao da uradi četvorostruki skok, dok se u sve uključio i premijer Rusije Vladimir Putin, koji je šampionu iz Torina 'dodelio' zlato. Amerikanac je na napade mirno odgovorio, dok je Pluščenko pokazao da i posle nekoliko dana ne može da se pomiri sa porazom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve