Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 19.02.2010.

06:18

Lajsaček iznenadio Pluščenka

Amerikanac Evan Lajsaček osvojio je zlatnu medalju u umetničkom klizanju na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lajsaček, aktuelni svetski šampion, je posle kratkog programa bio drugi, iza olimpijskog šampiona iz Torina Jevgenija Pluščenka iz Rusije, ali se zahvaljujući fantastičnim slobodnim programom okitio zlatom na 21. Zimskim Olimpijskim igrama.

Posle slobodnog programa Plušenko, koji se povukao iz klizanja posle Torina, je imao 0,55 bodova prednosti u odnosu na Amerikanca. Ipak, Lajsaček je onemogućio Pluščenka da dođe do novog olimpijskog zlata, razloga zbog kojeg se i vratio na led.

Novi olimpijski šampion je na kraju imao 257,67 bodova, ispred Pluščenka koji je dobio 256,36 za slobodni program, u kojem je, ipak, napravio nekoliko grešaka. Pored Lajsačeka i Plušenka na pobedničkom postolju našao se Japanac Daisuke Takahaši, koji je zasluženo došao do bronze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve