Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 19.02.2010.

03:01

Nevena Ignjatović: „Trudiću se da opravdam očekivanja“

Za razliku od Jelene Lolović i Marije Trmčić, koje su već učestvovale na Olimpijskim igrama, treća srpska skijašica Nevena Ignjatović će u Vankuveru debitovati na najprestižnijem svetskom takmičenju u zimskim sportovima. Ignjatovićeva je u razgovoru za B92 istakla kako se oseća pred debi na Igrama i kakve rezultate očekuje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dobro smo se pripremali tokom celog olimpijskog ciklusa. Cilj mi je bio da ostvarim norme, što sam i delimično uradila prošle sezone, a ostatak ove. Mnogo smo trenirali i cilj mi je da pokažem svoj maksimum u sve tri discipline u kojima se takmičiti“.

Ignjatovićeva se do sada takmičila uglavnom na juniorskim trkama, a prošlog meseca je na Svetskom juniorskom prvenstvu bila 23. u superveleslalomu, a 30. u veleslalomu, i te rezultate smatra dobrim za svojih 19 godina.

Do sada mi je na trkama išlo odlično i nadam se da ću ostvariti neki rezultat koji je ravan nekom mom nivou skijanja. Sve tri discipline mi idu dobro, nisam davala akcenat ni na jednu. Sve veoma volim i potrudiću se da u svakoj budem jednako dobra“.

Najmlađa srpska skijašica ističe da je presrećna zbog učešća na Igrama u Vankuveru, a takmičenja za nju kreću 20. februara, za kada je zakazan superveleslalom. Četiri dana kasnije na programu je veleslalom, a 26. februara će biti vožen slalom.

Srećna sam zbog učešća na Olimpijskim igrama i jedva čekam da krenu trke. Naravno da će mi biti čast što će ljudi u Srbiji navijati za mene, posebno moj Kragujevac, i trudiću se da opravdam očekivanja i njihove želje ostvarim“, rekla je za B92 Nevena Ignjatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve