Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 26.02.2010.

11:01

Garibović zadovoljan 'nordijcima'

Trener reprezentacije Srbije za nordijske discipline Murat Garibović ocenio je da je troje njegovih učenika iz sjeničkog kluba "Jelenak" samim odlaskom na Zimske Olimpijske igre u Vankuver ostvarilo veliki uspeh.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Pre 13 godina sam obećao da će Sjenica imati učesnika zimske Olimpijade, a u Kanadi je Srbiju predstavljalo njih troje. Nastup na Igrama niko im nije poklonio, već su za tako nešto morali ispuniti oštre međunarodne norme", rekao je Garibović radiju Sto plus.

Na Igrama u Vankuveru nastupili su biatlonac Milanko Petrović na 10 i 20 kilometara, kao i Amar Garibović i Belma Šmrković u skijaškom trčanju slobodnim stilom na 15, odnosno 10 kilometara. Svi su članovi sjeničkog kluba.

"Petrović je najbolji srpski bijatlonac, ali ga je peh u gađanju koštao boljih plasmana nego što su 81. i 87. mesto. Amar se odlično borio i stigao je na cilj 80. od 96 takmičara, a njegovih 18 godina je dobar zalog za budućnost. Belma je zbog povrede propustila 45 dana priprema, stigla je na cilj poslednja i nastup na Igrama je za nju uspeh", rekao je Garibović.

Garibović smatra da bi njegovi takmičari postigli mnogo bolje rezultate da su imali podršku nordijske komisije pri Skijaškom savezu Srbije.

"Nordijska komisija je vršila opstrukciju rada mojih takmičara i nije u nas uložila nijedan dinar. Da nije bilo pomoći Vlada Divca i Olimpijskog komiteta Srbije mi igre ne bismo ni videli, iako smo se za učešće na njima izborili isključivo svojim rezultatima", kazao je Garibović.

"Neki ljudi iz nordijske komisije Skijaškog saveza Srbije imaju decu koja se bave biatlonom i oni bi da minimiziraju skijaško trčanje, a da sva sredstva ulože u svoje potomke. Srećom, siguran sam da ova nesposobna komisija broji svoje poslednje dane", rekao je Garibović.

Garibović smatra da će sa novim rukovodećim ljudima doći mnogo bolji dani za srpsko skijaško trčanje i biatlon.

"Već na Svetskom prvenstvu u Oslu sledeće godine očekujem pomak sazačelja, jer ne želim više da budemo pri dnu. Realno je da, ako se bude dobro radilo, na sledećoj Olimijadi u Sočiju naši takmičari budu konkurentniji za mnogo bolji plasman", kazao je Garibović.

Trener iz Sjenice je najavio da ova sezona za skijaše "Jelenka" još nije gotova i da slede takmičenja gde će njegovi reprezentativci pokušati da ostvare dobre rezultate.

"Već u subotu putujemo na Jahorinu na Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u skijaškom trčanju. Biatlonca Petrovića sledećeg vikenda očekuje Prvenstvo Evrope u Estoniji, a nordijci će učestvovati na Balkan FIS kupu u Rumuniji", rekao je Garibović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve