Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 28.02.2010.

00:01

Anderson za još jedno zlato Kanadi

Kanadski snouborder Džesi Džej Anderson pobednik je paralel veleslaloma i osvajač zlatne olimpijske medalje. On je u finalu pobedio Austrijanca Benjamina Karla.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bronzanu medalju je pobedom u 'malom finalu' osvojio Francuz Matje Boceto, njegov rival, Rus Stanislav Detkov je diskvalifikovan. Peti je bio Švajcarac Simon Šoh, šesti Slovenac Žan Košir, sedmi Amerikanac Kris Klug a osmi Rok Flander iz Slovenije.

Andersonu je nastup u Vankuveru bio četvrto učešće na Olimpijskim igrama a pre zlatne medalje u veleslalomu najbolji rezultat bilo mu je peto mesto u snoubord krosu u Torinu.

Ima i četiri zlatne medalje sa svetskih prvenstava u karijeri.

Andersonova zlatna medalja je dvanaesta za Kanadu u Vankuveru, a domaćini se nadaju pobedama i u karlingu i hokeju na ledu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve