Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 18.02.2010.

00:08

Krijukov novi olimpijski šampion

Rus Nikita Krijukov osvojio je zlatnu medalju u skijaškom trčanju u sprintu, klasičnim stilom, na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Krijukov je do titule olimpijskog šampiona na 1.600 metara došao posle foto finiša u vremenu od 3:36.3 minuta, ispred sunarodnika Aleksandera Panžinskog. Bronzana medalja je otišla u ruke velikog favorita za trijumf pre starta Igara u Vankuveru Norvežanina Petera Northuga, koji je imao zaostatak nešto veći od devet sekundi.

Panžinski, svetski juniorski šampion, je dominirao tokom ranih rundi takmičenja jer je bio najbrži u kvalifikacijama, a potom i četvrtfinalu i polufinalu, ali je 24-godišnji Krijukov, u poslednjih 200 metara finalne trke pretekao timskog kolegu i došao do zlata. Uprkos tome Panžinski je poneo epitet najvećeg iznenađenje, jer u ovogodišnjem Svetskom kupu nijednom nije uspeo da dođe do mesta među prvom petoricom.

Muškarce naredno takmičenje u skijaškom trčanju očekuje u subotu, kada je na programu postepeni start na 30 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve