Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 23.02.2010.

21:31

Aman ne brani titulu u Sočiju?

Četvorostruki olimpijski šampion u ski skokovima Švajcarac Simon Aman nagovestio je da će se možda povući iz sporta na kraju sledeće sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aman će u junu napuniti 29 godina i jedan je od najstarijih takmičara u sportu u kojem tradicionalno dominiraju mladi skakači. Za sada je sigurno da će Švajcarac učestovati na Svetskom prvenstvu koje će naredne godine biti održano u Oslu, ali ne i da li će za četiri godine u Sočiju braniti titule osvojene na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Nisam siguran da li ću skakati u Sočiju, moj plan je bio da se takmičim do Osla i tada odlučim šta ću dalje. Videćemo šta će se tada desiti”, rekao je Aman.

Na Igrama u Vankuveru Aman je osvojio zlato i na normalnoj i na visokoj skakaonici, a kaže da je za oba trijumfa zaslužna dobra psihička priprema, ali i loša izdanja Austrijanaca, koji su važili za najveće favorite.

Posle pobede na velikoj skakaonici, kada je postao najtrofejniji ski skakač u istoriji Zimskih Olimpijskih igara, Švajcarac je okupio tim oko sebe i odgledao snimak celog takmičenja.

Postoji nekoliko stvari koje ne shvatate dok skačete, što je tužno za neke ljude koje uopšte ne vidite ako samo slavite svoju pobedu”, istakao je Aman.

Takmičenje na Olimpijskim igrama u Vankuveru za ski skakače završeno je timskim skokovima, u kojima je trijumfovala Austrija, a takmičare naredno takmičenje očekuje 6. marta, kada se u finskom Lahtiju nastavlja Svetski kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve