Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 23.02.2010.

04:06

Austrijanci ponovo o sponama

Trener austrijskih ski skakača ponovo je pokrenuo pitanje modifikovanih spona između skija i čizama koje je u Vankuveru koristio Simon Aman.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aleksander Pointner je prošle nedelje pretio da će uputiti protest ako Aman na takmičenju na velikoj skakaonici na Olimpijskim igrama u Vankuveru bude koristio pomenute spone. Ipak, komisija Međunarodne skijaške federacije (FIS) je objavila da su te modifikacije legalne, a Aman je potom postao prvi ski skakač sa četiri individualna olimpijska zlata.

Pointner je rekao da će zvaničnici promeniti mišljenje posle Svetskog prvenstva u ski letovima koje će u martu biti održano na slovenačkog Planici. Trener austrijskog tima je takođe napomenio da je razmatrao korišćenje takvih spona pre dve godine, ali da se nije odlučio na takav potez iz bezbednosnih razloga.

Komisija je dozvolila korišćenje tih spona, ali ja mislim da će se predomisliti već na kraju sezone. Videćemo šta će se desiti na Planici. Te modifikacije nisu toliko stabilne i niko ne može da predvidi šta će se desiti ako ih skakač koristi”, rekao je Pointner.

Ipak, portparol Ferderacije Horst Nilgen je rekao da do promene mišljenja sigurno neće doći.

Ne, to nije opcija i nisam čuo ništa o tome. Doneli smo odluku i ta oprema je dozvoljena”, istakao je Nilgen.

Prema rečima članova austrijskog tima Amanu pomenute spone omogućavaju da ostvari duži skok u odnosu na druge takmičare koji ih ne koriste. Ipak, Švajcarac je taj koji je osvojio zlata na oba individualna takmičenja na Igrama u Vankuveru, dok su Austrijanci trijumfovali u konkurenciji timova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve