Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 22.02.2010.

21:14

Austriji zlato u timskim skokovima

Reprezentacija Austrije ubedljivo je osvojila zlato u timskim skokovima na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Austrijancima, koji su branili titulu osvojenu pre četiri godine u Torinu, zlatnu medalju su doneli Gregor Šlirencauer, Volfgang Lojcl, Andreas Kelfer i Tomas Morgenštern. Poslednja dvojica su bila u timu i na prethodnim Igrama dok su Šlirencauer i Lojcl zamenili Andreasa Vidhelcla i Martina Koha.

Srebrnu medalju, sa više od 70 bodova zaostatka u odnosu na olimpijske šampione, osvojili su Nemci u sastavu Mihael Nojmajer, Andreas Vank, Martin Šmit i Mihael Urman, dok su se na treći stepenik popeli Norvežani za koje su skakali Anders Bardal, Tom Hilde, Johan Remen Evensen i Anders Jakobsen.

Od samog početka takmičenja Austrijanci su se ustalili na vrhu i njihova pobeda nijednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Zavesu na takmičenje spustio je Šlirencauer skokom od 146,5, najdužim na Igrama, kojim je došao do treće medalje u Vankuveru, prve zlatne posle dve bronze u individualnim skokovima.

Nemačka je sve vreme bila druga, ali nemoćna da izazove austrijske skakače, dok su Norveška i Finska vodile veliku borbu za bronzu.

Finska je na kraju takmičenje završila takmičenje na četvrtom mestu, ispred Japana, Poljske, Češke i Slovenije, selekcija koje su izborile plasman u drugu rundu. Na takmičenju su učestvovali i Francuzi, Rusi, Amerikanci i domaćini, ali oni eliminisani u prvoj rundi.

Timskim skokovima završeno je takmičenje u ski skokovima na Olimpijskim igrama u Vankuveru. Oba individualna zlata, i na normalnoj i na visokoj skakaonici, osvojio je Simon Aman iz Švajcarske, koja nije uzela učešće u timskom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

22 d

U fokusu

Vidi sve