Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 14.02.2010.

23:34

Nezadovoljstvo zbog skraćene staze

Nekoliko takmičarki u sankanju na Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru izrazilo je nezadovoljstvo zato što je skraćena staza na kojoj će se one nadmetati.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Sada nije zabavno. Ovo nije staza za žene. Ovo je za vrtić", izjavila je Nemica Matali Gajsenberger. Ženska staza je skraćena zbog smrti 21-godišnjeg reprezentativca Gruzije Nodara Kumaritašvilija na treningu u petak. Kumaritašvili je poginuo pošto je sa staze izleteo brzinom od 145 kilometara na sat i udario u stub.

"Ako je nešto trebalo da se menja zbog bezbednosti to je trebalo učiniti ranije, a ne kada je neko već poginuo. Sada je kasno za njega. On je već mrtav", dodala je razočarana Gajsebergerova, iako je staza skraćena i muškarcima.

Problem za žene je, međutim, što će one krenuti oko 250 metara niže od planiranog starta, praktično odmah ispred šeste krivine, gde je staza ravna zato što na tom mestu juniori počinju da se uče profesionalnom sankanju.

"Tu ili pobediš ili izgubiš", istakla je aktuelna svetska šampionka Erin Hamlin, koja je ocenila da će se ishod trke sada i odlučivati već na prvoj, odnosno pomenutoj šestoj krivini.

Takmičenje u sankanju u ženskoj kategoriji počeće u ponedeljak uveče po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve