Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 13.02.2010.

12:56

Kumaritašvili sam kriv za nesreću

Gruzijski sankaš Nodar Kumaritašvili, koji je izgubio živog tokom treninga, sam je kriv za tragediju koja se dogodila.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sopštenje u kome se za tragediju u kojoj je stradao gruzijski sankaš okrivljuje sam Kumaritašvil izdala je kanadska policija i Međunrodna sankaška federacija (FIL). U istrazi koju su sproveli istražni sudija Britanske kolumbije, kanadska policija i FIL, konstatovano je da je do nesreće došlo zbog greške Kumaritašvilija prilikom izlaska iz krivine broj 15.

Tragična nesreća se se dogodila nekoliko sati pre svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru.

"Gruzijski takmičar je prekasno izašao iz krivine broj 15, zatim izgubio kontrolu nad sankama, što je prouzrokovalo tragičnu nesreću", ističe se u zajedničkom saopštenju istražnih organa.

Uprkos tragediji olimpijska takmičenja u sankanju će se nastaviti prema utvrđenom rasporedu, s tim što je FIL zatražio od organizatora da do početka takmičenja povisi zaštitnu ogradu na zadnjem delu staze.

Takmičenja u ovom sportu počinju u subotu i nedelju kada će se za medalje boriti muškarci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve