Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 01.03.2010.

13:44

Medvedev 'predložio' ostavke

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev pozvao je čelnike Olimpijskog komiteta Rusije da podnesu ostavke zbog loših rezultata na Igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ruski olimpijci su na upravo završenim Igrama u Kanadi ostvarili najslabiji rezultat u istoriji učešća ove zemlje na toj manifestaciji, zauzevši 11. mesto na tabeli osvajača medalja sa svega tri zlatna odličja. Na prošlim Zimskim olimpijskim igrama u Torinu Rusija je osvojila ukupno 22 medalje, od kojih osam zlatnih.

"Oni koji su odgovorni za ovaj neuspeh treba da donesu hrabru odluku i podnesu ostavke. Ukoliko to ne učine, trebalo bi im u tome pomoći", precizirao je Medvedev.

Predsednik Rusije je podsetio na činjenicu da posle raspada Sovjetskog Saveza, jedne od bivših sportskih supersila, u Rusiji nije stvoren adekvatan sportski sistem.

"Izgubili smo nekadašnje sovjetske škole, a nismo stvorili naš sopstveni sportski sistem", naveo je Medvedev.

Naredne Zimske olimpijske igre biće održane u ruskom gradu Sočiju 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d