Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 01.03.2010.

00:37

MOK skeptičan uprkos ’uspehu’

Međunarodni Olimpijski komitet (MOK) ostaje skeptičan iako je ruska hokejašica Svetlana Tereneva bila jedina pozitivna na doping tokom Igara u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Realan sam, ali nisam naivan. Svoj konačni sud o slučajevima dopinga na ovim Igrama ću sačuvati za februar 2018. godine“, rekao je prvi čovek MOK Žak Rog.

MOK će svih 2.100 uzoraka prikupljenih tokom februara ove godine sačuvati zamrznute tokom osam godina, a tada ih ponovo testirati zbog supstanci koje sada ne mogu da se nađu, a biće poznate zu budućnosti.

Tokom testiranja pre početka Igara u dopingu je uhvaćeno 30 takmičara, a izgledalo je da će i u Vankuveru biti viđena ista slika kao u prethodnim godinama, kada je Terenteva bila pozitivna na blagi stimulant. Ipak, ona je tokom trajanja Igara jedina bila pozitivna na nedozvoljene supstance i dobila je samo uslovnu kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d