Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 18.02.2010.

14:15

Kompletiran srpski tim u Vankuveru

Srpski tim na ZOI kompletiran je dolaskom dva poslednja člana posade bob četverca Slobodana Matijevića i Miloša Savića, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pilot bob posade Vuk Rađenović i Igor Šarčević već su od 1. do 4. februara učeštvovali na istruktaži organizatora takmičenja na olimpijskoj stazi. Bob posada će na toj stazi trenirati od 22. do 26. februara, dok je takmičenje ne programu 26. i 27. februara.

Nastup bob četverca je za misiju OKS u Vankuveru i predstavljao najveći problem, pošto je on morao da bude iznajmljen dva puta. Novi bob srpskoj ekipi iznajmio je Japanski bob savez.

Velike probleme srpska delegacija imala je i sa transportom opreme, pošto je ona previše teška da bi se besplatno prevozila putničkim avionskim linijama, dok tim Srbije nije brojao dovoljno članova da bi mu kontejnerski transport bio isplativ. Prepreka je prevaziđena uz pomoć JAT-a.

Tim Srbije će biti kompletan vrlo kratko, pošto će se dvoje reprezentativaca koji su završili takmičenje u skijaškom trčanju Belma Šmrković i Amar Garibović u četvrtak uveče vratiti u Beograd.

Milanko Petrović će u četvrtak od 23 sata po srednjeevropskom vremenu poslednji put nastupiti u biatlonu, ovoga put na stazi od 20 kilometara.

Jelena Lolović i Nevena Ignjatović će se 20. februara takmičiti u superveleslalomu, a cetiri dana kasnije i u veleslalomu. Lolovićeva i Marija Trmčić će 26. februara voziti i slalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve