Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 24.02.2010.

00:45

Austrijskim kombinatorcima zlato

Ekipa Austrije osvojila je zlatne medalje u takmičenju ekipa u nordijskoj kombinaciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Finale je bilo dramatično jer je posle skokova i trke na 4x5km tim Austrije imao pet sekundi prednosti u odnosu na drugoplasirane Amerikance, a bronzana medalja pripala je kombinatorcima iz Nemačke koji su imali 15 sekundi slabije vreme od Amerikanaca. Zlato za Austriju osvojili su Bernard Gruber, Feliks Gotvald, Mario Šteher i David Krajner.

Gotvaldu je medalja iz Vakuvera sedma sa Olimpijskih igara, iz Solt Lejk Sitija je doneo tri bronze, iz Torina dva zlata i srebro.

Drugo mesto pripalo je Bretu Kameroti, Todu Lodviku, Bilu Demongu i Džoniju Spilejnu, koji je bio drugi i u pojedinačnoj konkurenciji.

Bronzane medalje za Nemačku osvojili su Johanes Ridzek, Tino Edelman, Erik Frencel i Bjern Kirhesen.

I pored toga što je u poslednjoj izmeni nastupio olimpijski pobednik u pojedinačnoj konkurenciji Žason Lemi-Šapua tim Francuske završio je na četvrtom mestu i ostao bez odličja.

U finalu je nastupilo deset timova, a posle skokova su vodili Finci ispred Amerikanaca. Austrijanci, koji su u drugi deo takmičenja ušli kao trećeplasirani sa 36 sekundi zaostatka za vodećima i 34 sekunde posle predstavnika Sjedinjenih Država, su odličnim trčanjem stigli do pobede.

Finci, slabi u trčanju, završili su tek na sedmom mestu.

Do kraja Igara biće održano još jedno takmičenje u nordijskoj kombinaciji, 25. februara skakaće se sa velike skakonice i trčati 10 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve