Ponedeljak, 01.03.2010.

01:06

Kanađani do najsjajnije medalje!

Hokejaška reprezentacija Kanade osvojila je olimpijsko zlato pobedivši tim SAD rezultatom 3:2.

Izvor: B92

Kanaðani do najsjajnije medalje! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

BALTY

pre 14 godina

Dule, posto imam 38god ! Nemam nameru da se sada natezem oko toga, koji je de sport broj 1 ! Neko je napisao da dete u Kanadi prvo proklize pa onda prohoda a posto sam ziveo 7god u Torontu i vise sam se druzio sa Kanadjanima nego sa nasima i zaista je u Kanadi kad je HOKEJ NA LEDU u pitanju za Kanadjane, glavna opsesija ! Nisam nigad bio u Brazilu ali kad bi me neko pitao kao nagradno pitanje koje te dve stvari asociraju na Brazil, ja bih rekao: Karneval i Fudbal ! Jer od malih nogu cujem price kako deca u Brazilu od klupceta za pletenje naprave loptu i igraju fudbal na Kopakabana plazi ! Time sam stekao utisak da im je fudbal nacionalni sport broj 1 ali ako ti znas bolje i mislis da je Odbojka, neka bude Odbojka ! P. S. ZA KANADJANE ZNAM DA JE TO HOKEJ ! ! !

Dusan

pre 14 godina

Neko je ovde napisao da su mu dojadili Kanadjani sa hokejom ! To je njihov nacionalni sport broj 1 ! Onda bi se isto tako moglo reci za Brazilce da su dojadili vise sa tim fudbalom !
(BALTY, 1. mart 2010 07:06)

U Brazilu je odbojka sport broj 1 :)

ofk

pre 14 godina

(IgorM, 1. mart 2010 03:20)

Jos jedenan koji zivi tamo a ne voli Kanadu....

Kanada je zasluzeno pobedila.Hokej je divan sport.Ameri su igrali odlicno.Posle dugo godina imaju dobar tim prave ljude i viteski su podneli poraz.Sve to treba pojednostaviti.Voleti sport ...sve ostalo je predrasuda ...

Боки

pre 14 godina

Када су то Амери задњи пут победили у кошарци на првенству њиховог континента? Репрезентација Канаде у кошарци је незнатно јача од оне у фудбалу.

Izuzetnost?

pre 14 godina

@IgorM
Ovo je deo tvog komentara:

"U svemu ovome treba isljuciti provinciju Kvebek iz koje inace i dolazi barem pola uspjesnih kanadskih sportista i koja ima donekle drugaciji pristup odgajanju sportskog duha."

Zivim u Kvebeku vec petnaestak godina i, pored ostalog, prirodom posla odlicno poznajem prilike u ovoj "mojoj kuci". Ne znam po cemu to Kvebek ima drugaciji pristup sportu. Mozda po tome sto isticu SAMO SVOJE. Npr.: Greclav je bio povredjen pre Olimpijade. Ovde su odmah pocele spekulacije da treba pozvati Kvebecane umesto njega (Lekavalije ili St-Luis); niko ne pominje Petru Majdic iako je i ona kao i Zoani (a ne Zouni kao sto je na ovim str. transkribovano) Roset dobitnica iste (novoustanovljene) nagrade MOK za sportsku hrabrost i izuzetnost; samo se pominje Bilodo jer je Kvebecanin i nosilac prve zlatne medalje na kanadskom tlu... Da ne pricam da se u medijima vrlo, vrlo malo govori o Stivu Nesu...
Inace, vrlo se obradujem uspehu svakog kanadskog (i kvebeckog) sportiste. Juce sam na Krozbijev gol skocio kao da je, recimo, Rasic pogodio trojku 2 sekunde pre kraja.
Ovde (u Kvebeku) je pre svega pripadnost naciji, pa sve ostalo. Mozda je u tome taj "drugaciji pristup sportskom duhu"?

PS Prvo sto su primetili posle Svecanosti zatvaranja olimpijade je bilo to da je bilo vise francuskog jezika nego na otvaranju. Njih ne zanima (mnogi to i ne znaju) da je fr. jezik zvanicni jezik MOK (Pjer de Kuberten je bio Francuz)...

h-Okej

pre 14 godina

Kao neko ko ne prati previse hokej ipak moram da priznam da je svetsko prvenstvo u ovom sportu najveci vrhunac timskih sportova posle SP u fudbalu. Da su najbolji svetski kosarkasi malo ravnomernije regionalno rasporedjeni (preko 50% od 100/150 najboljih su objektivno jos uvek iz iste zemlje) stvar bi bila bitno drugacija, ali nije. Vredni pomena je svakako ragbi, a od dvoranskih odbojka, ali daleko su jos od hokeja i basketa. Sportovima poput rukometa, a narocito svim ostalima poput vaterpola, hokeja na travi, kriketa,...itd... svaka cast... ali cinjenica je da jedno 100njak hokejasa ima pojedinacno vecu godisnju platu od kompletnih sampionskih postava iz tih sportova sto jasno govori o nesrazmeri u atraktivnosti. Selekcije Kanade, Rusije, USA i Svedske imaju zbirno oko 1.5 milijardu USD teske ugovore, a ne zaboravite Fince, Cehe i Slovake! Zato nije fer omalazavati bilo cim ovaj veliki uspeh Kanade na ovako mocnom hokejaskom turniru. Uostalom oni su osvojili ovde 14 zlata od cega su samo dve hokejaske... Uostalom, da kazem nesto o sportu u koji se mnogo bolje razumem, a to je kosarka. Kanadski NBA reprezentativci su zapostavili svoju reprezentaciju jer na prvenstvu svog kontinenta nemaju sta da traze protiv USA, ali da su kojim slucajem u Evropi i svi na okupu - jasno bi vam bilo da se radi o kosarkaskoj supersili iako ih mi gledamo sa visine. Kada su u Sidneju 2000 konacno bili poslali svoj najjaci tim izbacili su NAS koji mozda nikada nismo imali onako jak tim! Kanadsku pravu prvu petorku predvodio bi dvostruki NBA MVP genijalni plejmejker Stiv Nes i jako koristan startni centar Filadelfije Dalember (od igraca koji nisu zvezde u NBA ali jesu za FIBA uslove vredni pomena su Landri "6ti igrac" Hjustona i Malgori iz Majamija koji je pre par godina na svom vrhuncu cak nastupao na All-Star mecu). Svaka cast Kanadjanima (licno sam ovde navijao za Ruse i Svedjane - razocaran sam, ali nisam ogorcen).

Slovak

pre 14 godina

Poz brača srbska,ja sam slovak a znam malo po vašom.Hocu da vam kazem da se mi hoce plakat kad citam da ste navijali za Slovačku.Puno hvala,hvala i hvala !!!

BALTY

pre 14 godina

Neko je ovde napisao da su mu dojadili Kanadjani sa hokejom ! To je njihov nacionalni sport broj 1 ! Onda bi se isto tako moglo reci za Brazilce da su dojadili vise sa tim fudbalom !

IgorM

pre 14 godina

Zivim u Kanadi i uopste nisam navijao za Kanadu niti to ikada cinim kad je u pitanju hokey. To je ovdje tako privilegovan sport na ustrb drugih sportova da je to iritirajuce. Navijam ili simpatisem ih u drugim sportovima ali u ovome ne. Umjesto da se ugledaju na Australiju koja im je po mnogo cemu slicna oni furaju jedan sport koji inace nije bas zahvalan za pracenje preko malih ekrana i ne pokazuju zanimanje za nijedan drugi da kazemo ozbiljan sport. To furanje na hokej je meni isto ko da se mi sad ufatimo vatrepola i proglasimo se za silu i apsolutno se isljucimo iz svih ostalih sportova.
U svemu ovome treba isljuciti provinciju Kvebek iz koje inace i dolazi barem pola uspjesnih kanadskih sportista i koja ima donekle drugaciji pristup odgajanju sportskog duha. Svaka cast svim kanadskim sportistima ukljucujuci i hokejase ali dojadise sa hokejom ili jos gore krlingom.

Mita Pantić - mlađi referent

pre 14 godina

Dobra utakmica, pobedili su najbolji u to nema sumnje, super atmosfera, “prijateljska”, gledao sam skoro sve utakmice , što na RTS-u što preko eurosporta-a, odličan turnir ali šta ima da navijam za bilo koga? Kada Kanađani budu navijali za Srbiju u finalu košarke, vaterpola, odbojke ili fudbala (ako Bog da:)), tada ću i ja navijati za njih u tom jednom jedinom sportu kojeg imaju. I normalno je da budu najbolji kad se po ceo život, (staro i mlado, muško i žensko) samo jurcaju po ledu. Ameri, Rusi, Kinezi, Nemci, Francuzi, Španci… to su sportske nacije . A i Srbija s’obzirom na to koliko smo mala i siromašna zemlja preopterećena političkim, društvenim i socijalnim problemima.
...a za Kanadu neka navijaju oni koji imaju koristi od nje...
...Pošteno...
( e sad će da se nađe neki pametnjaković da mi objašnjava kakvi su Kanađani, šta vole da rade, jedu, piju, itd.....itd......)

zoran

pre 14 godina

@nenadn22

Dobro je shvatili smo, doadio si sa tim ucenjem klizanja pre hodanja. Pa Rusi sigurno prvo ne uce da klizaju ali su posle Kanade na ovom turniru imali po mom i misljenju mnogih drugih najjaci tim ali "hemiju" nisu imali. Rusi su takodje prebogata hokejaska nacija sa mladim timom koji sad ima samo jedan cilj Soci 2014 kao i Kanadjani Vankuver 2010. Ceska zemlja u kojoj je hokej popularniji od fudbala a i u fudbalu predstavljaju silu pa zatim Svedska, Finska, Amerika sve su to zemlje u kojima se hokej obozava ali ti dosadi sa klizanjem kao da samo Kanadjani igraju hokej. OK osvojili su zlato, kapa dole. Verovatno neznas ni postavu (ili kako vi kazete roster ili line) da nabrojis a kamo li ko na kojoj poziciji igra.

dejan

pre 14 godina

Au, ovo je bilo blizu... bravo momci... fenomenalna utakmica, dosta izjednacena, medjutim, na kraju jedino pravedno resenje. Kanadjani imaju bolji tim, zasluzena pobeda! Mali pad u poslednjoj trecini omogucio je Amerikancima da stignu do izjednacenja. Kakvi golmani, i Miller i Luongo...

Jos jednom BRAVO ZA KANADU!

333

pre 14 godina

Svaka cast za Kanadjane...najlepsi osecaj pobediti najveceg rivala pred domacom publikom i to u produzetku i osvojiti zlato:)I Ameri su igrali dobro ali Kanadjani su Kanadjani!!A sta reci za Krozbija...KAKVA IGRACINA!!:)

fica vankuver

pre 14 godina

Potpuno zasluzeno je Kanada uzela zlato,Crosby koji nije nista do tada pokazao dao je gol i usao u istoriju.Mi koji smo se uzdali u nasu 'slovensku' bracu ostali smo kratkih rukava.Rusi su podbacili a Slovaci pojazali svoje srce i kako se igra...sto se tice Olimpijade u Evropi se dosta pise kako su ovo najgore zimske olimpijske igre,sto naravno nije tacno.Svi oni koji su ocekivali vise medalja njima su bile lose.Nsima takmicarima iz Srbije svaka cast,dostojno su nas predstavljali.

Slovak

pre 14 godina

Poz brača srbska,ja sam slovak a znam malo po vašom.Hocu da vam kazem da se mi hoce plakat kad citam da ste navijali za Slovačku.Puno hvala,hvala i hvala !!!

IgorM

pre 14 godina

Zivim u Kanadi i uopste nisam navijao za Kanadu niti to ikada cinim kad je u pitanju hokey. To je ovdje tako privilegovan sport na ustrb drugih sportova da je to iritirajuce. Navijam ili simpatisem ih u drugim sportovima ali u ovome ne. Umjesto da se ugledaju na Australiju koja im je po mnogo cemu slicna oni furaju jedan sport koji inace nije bas zahvalan za pracenje preko malih ekrana i ne pokazuju zanimanje za nijedan drugi da kazemo ozbiljan sport. To furanje na hokej je meni isto ko da se mi sad ufatimo vatrepola i proglasimo se za silu i apsolutno se isljucimo iz svih ostalih sportova.
U svemu ovome treba isljuciti provinciju Kvebek iz koje inace i dolazi barem pola uspjesnih kanadskih sportista i koja ima donekle drugaciji pristup odgajanju sportskog duha. Svaka cast svim kanadskim sportistima ukljucujuci i hokejase ali dojadise sa hokejom ili jos gore krlingom.

dejan

pre 14 godina

Au, ovo je bilo blizu... bravo momci... fenomenalna utakmica, dosta izjednacena, medjutim, na kraju jedino pravedno resenje. Kanadjani imaju bolji tim, zasluzena pobeda! Mali pad u poslednjoj trecini omogucio je Amerikancima da stignu do izjednacenja. Kakvi golmani, i Miller i Luongo...

Jos jednom BRAVO ZA KANADU!

BALTY

pre 14 godina

Neko je ovde napisao da su mu dojadili Kanadjani sa hokejom ! To je njihov nacionalni sport broj 1 ! Onda bi se isto tako moglo reci za Brazilce da su dojadili vise sa tim fudbalom !

fica vankuver

pre 14 godina

Potpuno zasluzeno je Kanada uzela zlato,Crosby koji nije nista do tada pokazao dao je gol i usao u istoriju.Mi koji smo se uzdali u nasu 'slovensku' bracu ostali smo kratkih rukava.Rusi su podbacili a Slovaci pojazali svoje srce i kako se igra...sto se tice Olimpijade u Evropi se dosta pise kako su ovo najgore zimske olimpijske igre,sto naravno nije tacno.Svi oni koji su ocekivali vise medalja njima su bile lose.Nsima takmicarima iz Srbije svaka cast,dostojno su nas predstavljali.

333

pre 14 godina

Svaka cast za Kanadjane...najlepsi osecaj pobediti najveceg rivala pred domacom publikom i to u produzetku i osvojiti zlato:)I Ameri su igrali dobro ali Kanadjani su Kanadjani!!A sta reci za Krozbija...KAKVA IGRACINA!!:)

Mita Pantić - mlađi referent

pre 14 godina

Dobra utakmica, pobedili su najbolji u to nema sumnje, super atmosfera, “prijateljska”, gledao sam skoro sve utakmice , što na RTS-u što preko eurosporta-a, odličan turnir ali šta ima da navijam za bilo koga? Kada Kanađani budu navijali za Srbiju u finalu košarke, vaterpola, odbojke ili fudbala (ako Bog da:)), tada ću i ja navijati za njih u tom jednom jedinom sportu kojeg imaju. I normalno je da budu najbolji kad se po ceo život, (staro i mlado, muško i žensko) samo jurcaju po ledu. Ameri, Rusi, Kinezi, Nemci, Francuzi, Španci… to su sportske nacije . A i Srbija s’obzirom na to koliko smo mala i siromašna zemlja preopterećena političkim, društvenim i socijalnim problemima.
...a za Kanadu neka navijaju oni koji imaju koristi od nje...
...Pošteno...
( e sad će da se nađe neki pametnjaković da mi objašnjava kakvi su Kanađani, šta vole da rade, jedu, piju, itd.....itd......)

zoran

pre 14 godina

@nenadn22

Dobro je shvatili smo, doadio si sa tim ucenjem klizanja pre hodanja. Pa Rusi sigurno prvo ne uce da klizaju ali su posle Kanade na ovom turniru imali po mom i misljenju mnogih drugih najjaci tim ali "hemiju" nisu imali. Rusi su takodje prebogata hokejaska nacija sa mladim timom koji sad ima samo jedan cilj Soci 2014 kao i Kanadjani Vankuver 2010. Ceska zemlja u kojoj je hokej popularniji od fudbala a i u fudbalu predstavljaju silu pa zatim Svedska, Finska, Amerika sve su to zemlje u kojima se hokej obozava ali ti dosadi sa klizanjem kao da samo Kanadjani igraju hokej. OK osvojili su zlato, kapa dole. Verovatno neznas ni postavu (ili kako vi kazete roster ili line) da nabrojis a kamo li ko na kojoj poziciji igra.

h-Okej

pre 14 godina

Kao neko ko ne prati previse hokej ipak moram da priznam da je svetsko prvenstvo u ovom sportu najveci vrhunac timskih sportova posle SP u fudbalu. Da su najbolji svetski kosarkasi malo ravnomernije regionalno rasporedjeni (preko 50% od 100/150 najboljih su objektivno jos uvek iz iste zemlje) stvar bi bila bitno drugacija, ali nije. Vredni pomena je svakako ragbi, a od dvoranskih odbojka, ali daleko su jos od hokeja i basketa. Sportovima poput rukometa, a narocito svim ostalima poput vaterpola, hokeja na travi, kriketa,...itd... svaka cast... ali cinjenica je da jedno 100njak hokejasa ima pojedinacno vecu godisnju platu od kompletnih sampionskih postava iz tih sportova sto jasno govori o nesrazmeri u atraktivnosti. Selekcije Kanade, Rusije, USA i Svedske imaju zbirno oko 1.5 milijardu USD teske ugovore, a ne zaboravite Fince, Cehe i Slovake! Zato nije fer omalazavati bilo cim ovaj veliki uspeh Kanade na ovako mocnom hokejaskom turniru. Uostalom oni su osvojili ovde 14 zlata od cega su samo dve hokejaske... Uostalom, da kazem nesto o sportu u koji se mnogo bolje razumem, a to je kosarka. Kanadski NBA reprezentativci su zapostavili svoju reprezentaciju jer na prvenstvu svog kontinenta nemaju sta da traze protiv USA, ali da su kojim slucajem u Evropi i svi na okupu - jasno bi vam bilo da se radi o kosarkaskoj supersili iako ih mi gledamo sa visine. Kada su u Sidneju 2000 konacno bili poslali svoj najjaci tim izbacili su NAS koji mozda nikada nismo imali onako jak tim! Kanadsku pravu prvu petorku predvodio bi dvostruki NBA MVP genijalni plejmejker Stiv Nes i jako koristan startni centar Filadelfije Dalember (od igraca koji nisu zvezde u NBA ali jesu za FIBA uslove vredni pomena su Landri "6ti igrac" Hjustona i Malgori iz Majamija koji je pre par godina na svom vrhuncu cak nastupao na All-Star mecu). Svaka cast Kanadjanima (licno sam ovde navijao za Ruse i Svedjane - razocaran sam, ali nisam ogorcen).

ofk

pre 14 godina

(IgorM, 1. mart 2010 03:20)

Jos jedenan koji zivi tamo a ne voli Kanadu....

Kanada je zasluzeno pobedila.Hokej je divan sport.Ameri su igrali odlicno.Posle dugo godina imaju dobar tim prave ljude i viteski su podneli poraz.Sve to treba pojednostaviti.Voleti sport ...sve ostalo je predrasuda ...

Dusan

pre 14 godina

Neko je ovde napisao da su mu dojadili Kanadjani sa hokejom ! To je njihov nacionalni sport broj 1 ! Onda bi se isto tako moglo reci za Brazilce da su dojadili vise sa tim fudbalom !
(BALTY, 1. mart 2010 07:06)

U Brazilu je odbojka sport broj 1 :)

Izuzetnost?

pre 14 godina

@IgorM
Ovo je deo tvog komentara:

"U svemu ovome treba isljuciti provinciju Kvebek iz koje inace i dolazi barem pola uspjesnih kanadskih sportista i koja ima donekle drugaciji pristup odgajanju sportskog duha."

Zivim u Kvebeku vec petnaestak godina i, pored ostalog, prirodom posla odlicno poznajem prilike u ovoj "mojoj kuci". Ne znam po cemu to Kvebek ima drugaciji pristup sportu. Mozda po tome sto isticu SAMO SVOJE. Npr.: Greclav je bio povredjen pre Olimpijade. Ovde su odmah pocele spekulacije da treba pozvati Kvebecane umesto njega (Lekavalije ili St-Luis); niko ne pominje Petru Majdic iako je i ona kao i Zoani (a ne Zouni kao sto je na ovim str. transkribovano) Roset dobitnica iste (novoustanovljene) nagrade MOK za sportsku hrabrost i izuzetnost; samo se pominje Bilodo jer je Kvebecanin i nosilac prve zlatne medalje na kanadskom tlu... Da ne pricam da se u medijima vrlo, vrlo malo govori o Stivu Nesu...
Inace, vrlo se obradujem uspehu svakog kanadskog (i kvebeckog) sportiste. Juce sam na Krozbijev gol skocio kao da je, recimo, Rasic pogodio trojku 2 sekunde pre kraja.
Ovde (u Kvebeku) je pre svega pripadnost naciji, pa sve ostalo. Mozda je u tome taj "drugaciji pristup sportskom duhu"?

PS Prvo sto su primetili posle Svecanosti zatvaranja olimpijade je bilo to da je bilo vise francuskog jezika nego na otvaranju. Njih ne zanima (mnogi to i ne znaju) da je fr. jezik zvanicni jezik MOK (Pjer de Kuberten je bio Francuz)...

BALTY

pre 14 godina

Dule, posto imam 38god ! Nemam nameru da se sada natezem oko toga, koji je de sport broj 1 ! Neko je napisao da dete u Kanadi prvo proklize pa onda prohoda a posto sam ziveo 7god u Torontu i vise sam se druzio sa Kanadjanima nego sa nasima i zaista je u Kanadi kad je HOKEJ NA LEDU u pitanju za Kanadjane, glavna opsesija ! Nisam nigad bio u Brazilu ali kad bi me neko pitao kao nagradno pitanje koje te dve stvari asociraju na Brazil, ja bih rekao: Karneval i Fudbal ! Jer od malih nogu cujem price kako deca u Brazilu od klupceta za pletenje naprave loptu i igraju fudbal na Kopakabana plazi ! Time sam stekao utisak da im je fudbal nacionalni sport broj 1 ali ako ti znas bolje i mislis da je Odbojka, neka bude Odbojka ! P. S. ZA KANADJANE ZNAM DA JE TO HOKEJ ! ! !

Боки

pre 14 godina

Када су то Амери задњи пут победили у кошарци на првенству њиховог континента? Репрезентација Канаде у кошарци је незнатно јача од оне у фудбалу.

IgorM

pre 14 godina

Zivim u Kanadi i uopste nisam navijao za Kanadu niti to ikada cinim kad je u pitanju hokey. To je ovdje tako privilegovan sport na ustrb drugih sportova da je to iritirajuce. Navijam ili simpatisem ih u drugim sportovima ali u ovome ne. Umjesto da se ugledaju na Australiju koja im je po mnogo cemu slicna oni furaju jedan sport koji inace nije bas zahvalan za pracenje preko malih ekrana i ne pokazuju zanimanje za nijedan drugi da kazemo ozbiljan sport. To furanje na hokej je meni isto ko da se mi sad ufatimo vatrepola i proglasimo se za silu i apsolutno se isljucimo iz svih ostalih sportova.
U svemu ovome treba isljuciti provinciju Kvebek iz koje inace i dolazi barem pola uspjesnih kanadskih sportista i koja ima donekle drugaciji pristup odgajanju sportskog duha. Svaka cast svim kanadskim sportistima ukljucujuci i hokejase ali dojadise sa hokejom ili jos gore krlingom.

Mita Pantić - mlađi referent

pre 14 godina

Dobra utakmica, pobedili su najbolji u to nema sumnje, super atmosfera, “prijateljska”, gledao sam skoro sve utakmice , što na RTS-u što preko eurosporta-a, odličan turnir ali šta ima da navijam za bilo koga? Kada Kanađani budu navijali za Srbiju u finalu košarke, vaterpola, odbojke ili fudbala (ako Bog da:)), tada ću i ja navijati za njih u tom jednom jedinom sportu kojeg imaju. I normalno je da budu najbolji kad se po ceo život, (staro i mlado, muško i žensko) samo jurcaju po ledu. Ameri, Rusi, Kinezi, Nemci, Francuzi, Španci… to su sportske nacije . A i Srbija s’obzirom na to koliko smo mala i siromašna zemlja preopterećena političkim, društvenim i socijalnim problemima.
...a za Kanadu neka navijaju oni koji imaju koristi od nje...
...Pošteno...
( e sad će da se nađe neki pametnjaković da mi objašnjava kakvi su Kanađani, šta vole da rade, jedu, piju, itd.....itd......)

zoran

pre 14 godina

@nenadn22

Dobro je shvatili smo, doadio si sa tim ucenjem klizanja pre hodanja. Pa Rusi sigurno prvo ne uce da klizaju ali su posle Kanade na ovom turniru imali po mom i misljenju mnogih drugih najjaci tim ali "hemiju" nisu imali. Rusi su takodje prebogata hokejaska nacija sa mladim timom koji sad ima samo jedan cilj Soci 2014 kao i Kanadjani Vankuver 2010. Ceska zemlja u kojoj je hokej popularniji od fudbala a i u fudbalu predstavljaju silu pa zatim Svedska, Finska, Amerika sve su to zemlje u kojima se hokej obozava ali ti dosadi sa klizanjem kao da samo Kanadjani igraju hokej. OK osvojili su zlato, kapa dole. Verovatno neznas ni postavu (ili kako vi kazete roster ili line) da nabrojis a kamo li ko na kojoj poziciji igra.

BALTY

pre 14 godina

Neko je ovde napisao da su mu dojadili Kanadjani sa hokejom ! To je njihov nacionalni sport broj 1 ! Onda bi se isto tako moglo reci za Brazilce da su dojadili vise sa tim fudbalom !

fica vankuver

pre 14 godina

Potpuno zasluzeno je Kanada uzela zlato,Crosby koji nije nista do tada pokazao dao je gol i usao u istoriju.Mi koji smo se uzdali u nasu 'slovensku' bracu ostali smo kratkih rukava.Rusi su podbacili a Slovaci pojazali svoje srce i kako se igra...sto se tice Olimpijade u Evropi se dosta pise kako su ovo najgore zimske olimpijske igre,sto naravno nije tacno.Svi oni koji su ocekivali vise medalja njima su bile lose.Nsima takmicarima iz Srbije svaka cast,dostojno su nas predstavljali.

333

pre 14 godina

Svaka cast za Kanadjane...najlepsi osecaj pobediti najveceg rivala pred domacom publikom i to u produzetku i osvojiti zlato:)I Ameri su igrali dobro ali Kanadjani su Kanadjani!!A sta reci za Krozbija...KAKVA IGRACINA!!:)

h-Okej

pre 14 godina

Kao neko ko ne prati previse hokej ipak moram da priznam da je svetsko prvenstvo u ovom sportu najveci vrhunac timskih sportova posle SP u fudbalu. Da su najbolji svetski kosarkasi malo ravnomernije regionalno rasporedjeni (preko 50% od 100/150 najboljih su objektivno jos uvek iz iste zemlje) stvar bi bila bitno drugacija, ali nije. Vredni pomena je svakako ragbi, a od dvoranskih odbojka, ali daleko su jos od hokeja i basketa. Sportovima poput rukometa, a narocito svim ostalima poput vaterpola, hokeja na travi, kriketa,...itd... svaka cast... ali cinjenica je da jedno 100njak hokejasa ima pojedinacno vecu godisnju platu od kompletnih sampionskih postava iz tih sportova sto jasno govori o nesrazmeri u atraktivnosti. Selekcije Kanade, Rusije, USA i Svedske imaju zbirno oko 1.5 milijardu USD teske ugovore, a ne zaboravite Fince, Cehe i Slovake! Zato nije fer omalazavati bilo cim ovaj veliki uspeh Kanade na ovako mocnom hokejaskom turniru. Uostalom oni su osvojili ovde 14 zlata od cega su samo dve hokejaske... Uostalom, da kazem nesto o sportu u koji se mnogo bolje razumem, a to je kosarka. Kanadski NBA reprezentativci su zapostavili svoju reprezentaciju jer na prvenstvu svog kontinenta nemaju sta da traze protiv USA, ali da su kojim slucajem u Evropi i svi na okupu - jasno bi vam bilo da se radi o kosarkaskoj supersili iako ih mi gledamo sa visine. Kada su u Sidneju 2000 konacno bili poslali svoj najjaci tim izbacili su NAS koji mozda nikada nismo imali onako jak tim! Kanadsku pravu prvu petorku predvodio bi dvostruki NBA MVP genijalni plejmejker Stiv Nes i jako koristan startni centar Filadelfije Dalember (od igraca koji nisu zvezde u NBA ali jesu za FIBA uslove vredni pomena su Landri "6ti igrac" Hjustona i Malgori iz Majamija koji je pre par godina na svom vrhuncu cak nastupao na All-Star mecu). Svaka cast Kanadjanima (licno sam ovde navijao za Ruse i Svedjane - razocaran sam, ali nisam ogorcen).

dejan

pre 14 godina

Au, ovo je bilo blizu... bravo momci... fenomenalna utakmica, dosta izjednacena, medjutim, na kraju jedino pravedno resenje. Kanadjani imaju bolji tim, zasluzena pobeda! Mali pad u poslednjoj trecini omogucio je Amerikancima da stignu do izjednacenja. Kakvi golmani, i Miller i Luongo...

Jos jednom BRAVO ZA KANADU!

Slovak

pre 14 godina

Poz brača srbska,ja sam slovak a znam malo po vašom.Hocu da vam kazem da se mi hoce plakat kad citam da ste navijali za Slovačku.Puno hvala,hvala i hvala !!!

Dusan

pre 14 godina

Neko je ovde napisao da su mu dojadili Kanadjani sa hokejom ! To je njihov nacionalni sport broj 1 ! Onda bi se isto tako moglo reci za Brazilce da su dojadili vise sa tim fudbalom !
(BALTY, 1. mart 2010 07:06)

U Brazilu je odbojka sport broj 1 :)

Izuzetnost?

pre 14 godina

@IgorM
Ovo je deo tvog komentara:

"U svemu ovome treba isljuciti provinciju Kvebek iz koje inace i dolazi barem pola uspjesnih kanadskih sportista i koja ima donekle drugaciji pristup odgajanju sportskog duha."

Zivim u Kvebeku vec petnaestak godina i, pored ostalog, prirodom posla odlicno poznajem prilike u ovoj "mojoj kuci". Ne znam po cemu to Kvebek ima drugaciji pristup sportu. Mozda po tome sto isticu SAMO SVOJE. Npr.: Greclav je bio povredjen pre Olimpijade. Ovde su odmah pocele spekulacije da treba pozvati Kvebecane umesto njega (Lekavalije ili St-Luis); niko ne pominje Petru Majdic iako je i ona kao i Zoani (a ne Zouni kao sto je na ovim str. transkribovano) Roset dobitnica iste (novoustanovljene) nagrade MOK za sportsku hrabrost i izuzetnost; samo se pominje Bilodo jer je Kvebecanin i nosilac prve zlatne medalje na kanadskom tlu... Da ne pricam da se u medijima vrlo, vrlo malo govori o Stivu Nesu...
Inace, vrlo se obradujem uspehu svakog kanadskog (i kvebeckog) sportiste. Juce sam na Krozbijev gol skocio kao da je, recimo, Rasic pogodio trojku 2 sekunde pre kraja.
Ovde (u Kvebeku) je pre svega pripadnost naciji, pa sve ostalo. Mozda je u tome taj "drugaciji pristup sportskom duhu"?

PS Prvo sto su primetili posle Svecanosti zatvaranja olimpijade je bilo to da je bilo vise francuskog jezika nego na otvaranju. Njih ne zanima (mnogi to i ne znaju) da je fr. jezik zvanicni jezik MOK (Pjer de Kuberten je bio Francuz)...

Боки

pre 14 godina

Када су то Амери задњи пут победили у кошарци на првенству њиховог континента? Репрезентација Канаде у кошарци је незнатно јача од оне у фудбалу.

ofk

pre 14 godina

(IgorM, 1. mart 2010 03:20)

Jos jedenan koji zivi tamo a ne voli Kanadu....

Kanada je zasluzeno pobedila.Hokej je divan sport.Ameri su igrali odlicno.Posle dugo godina imaju dobar tim prave ljude i viteski su podneli poraz.Sve to treba pojednostaviti.Voleti sport ...sve ostalo je predrasuda ...

BALTY

pre 14 godina

Dule, posto imam 38god ! Nemam nameru da se sada natezem oko toga, koji je de sport broj 1 ! Neko je napisao da dete u Kanadi prvo proklize pa onda prohoda a posto sam ziveo 7god u Torontu i vise sam se druzio sa Kanadjanima nego sa nasima i zaista je u Kanadi kad je HOKEJ NA LEDU u pitanju za Kanadjane, glavna opsesija ! Nisam nigad bio u Brazilu ali kad bi me neko pitao kao nagradno pitanje koje te dve stvari asociraju na Brazil, ja bih rekao: Karneval i Fudbal ! Jer od malih nogu cujem price kako deca u Brazilu od klupceta za pletenje naprave loptu i igraju fudbal na Kopakabana plazi ! Time sam stekao utisak da im je fudbal nacionalni sport broj 1 ali ako ti znas bolje i mislis da je Odbojka, neka bude Odbojka ! P. S. ZA KANADJANE ZNAM DA JE TO HOKEJ ! ! !