Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 01.03.2010.

04:26

Sidni Krozbi: „Osećam se kao u snu“

Kapiten kanadske hokejaške reprezentacije Sidni Krozbi bio je taj koji je svojoj zemlji doneo zlato na Olimpijskim igrama u Vankuveru, a on je posle pobede od 3:2 nad Sjedinjenim Državama izjavio da nije sijao tokom dinala, ali da se pokazao kada je bilo najpotrebnije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uopšte se ne osećam kao da je ovo stvarno. Osećam se kao u snu. Igrali smo dobro u regularnom delu utakmice, ali su oni uspeli da izjednače do kraja. Ali, u produžetku smo bili toliko motivisani i ovo što sada osećam je neverovatno“.

26-godišnji Krozbi, koji brani boje Pitsburg Pengvinsa, ističe da nije ni gledao kada je uputuio šut ka golu Amerikanaca.

Čak se i ne sećam gola. Sećam se da sam od Igija (Džaroma Ignile) tražio pak i on mi ga je doturio s leve strane mreže i ja sam samo udario, nisam čak ni gledao. Mogu samo da zamislim kako će biti na ulicama. Sećam se kada sam ja bio taj koji je izašao na ulicu pre osam godina kada je Kanada poslednji put bila olimpijski šampion. Želim samo da proslavim ovo sa ostalim momcima i uživam sa istatkom Kanade. Sanjao sam ovaj trenutak hiljadu puta dok sam bio klinac“, rekao je Sidni Krozbi.

Pogotkom u produžetku Krozbi je Kanadi doneo osmu titulu olimpijskih šampiona, i tako joj pomogao da pretekne Rusiju, koja ima sedam. Kanađani su, takođe, prvi osvajači zlatne olimpijske medalje u hokeju koji su do nje došli na svom terenu posle 30 godina, i zlata Amerikanaca u Lejk Plesidu, 1980. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

20 d

U fokusu

Vidi sve