Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 12.02.2010.

12:09

Marija Riš, favoritkinja iz senke

Ime Marije Riš se sigurno pre nekoliko meseci nalazilo na pojedinim listama favoritkinja za Olimpijske igre u Vankuveru. Ono se sad, nekoliko dana pre početka Igara, nalazi na samom vrhu jer postoji mogućnost da aktuelna osvajačica velikog Kristalnog globusa Lindzi Von uopšte ne izađe na stazu u Kanadi, zbog povrede.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rišova je jedina skijašica koja je ove sezone uspela da nadmaši Vonovu u spustu, a Amerikanka je do tada bila potpuno superiorna u toj disciplini. Uz to, mnogi Nemicu smatraju najkompletnijom skijašicom od svih, koja ima potencijal da pobeđuje u svih pet disciplina, ali da joj je potrebno još malo vremena. Upravo zbog svega toga, i sa Vonovom na stazi Rišova bi mogla da napravi iznenađenje u Vankuveru.

Ako neko poznaje Vonovu to je Rišova jer su njih dve godinama najbolje prijateljice, a na stazi velike rivalke, i Nemica smatra da su će se Amerikanka uprkos svemu boriti do poslednjeg trenutka.

Imala sam sličnu povredu nkolena i znam kako joj je, ali kada izađeš na stazu ne razmišljaš uopšte o bolu. Uzmeš lek protiv bolova i on posle starne kapije nestane“, rekla je Rišova.

Nemica je prethodne Igre, koje su održane u Torinu, propustila zbog teške povrede ligamenata kolena i ona je, kao i Vonova, željna svog prvog olimpijskog zlata.

Moj cilj je da osvojim medalju, po mogućstvu zlatnu. Ako uspem u tome biću apsolutno zadovoljna, ali svašta može da se desi u svih pet disciplina“, istakla je Rišova.

Za razliku od ostalih timova, koji će biti smešteni u Olimpijskom selu, Nemci odsedaju u privatnim kućama, daleko od gužve, a to odgovara Rišovoj.

Osećamo se kao kod kuće i imamo svoj mir. I pored toga sam iznenađena kako sam opuštena. U svakom slučaju, imam nekoliko prilika da dođem do medalje, i ako nešto krene naopako na nekoj od trka neće biti kraj sveta“, rekla je Nemica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve