Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 11.02.2010.

23:20

Džejson Lemi-Šapui, prilika za prvo veliko slavlje

Prema svim poznavaocima Francuz, rođen u Sjednjenim Američkim Državama, Džejson Lemi-Šapui važi za glavnog favorita u nordijskoj kombinaciji pred start Zimskih Olimpijskih igara u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na svim prethodnim velikim takmičenjima Lemi-Šapui nijednom nije uspeo da se domogne najvišeg stepenika pobedničkog postolja, ali bi to moglo da se promeni već u Vankuveru. Sezonu u Svetskom kupu je počeo fantastično i sa pet trijumfa i vrlo dobrim rezultatima na ostalim trkama sada ubedljivo vodi u generalnom plasmanu i na dobrom putu je da dođe do Kristalnog globusa.

Francuz je na jedinom prethodnom učešću na Olimpijskim igrama, pre četiri godine u Torinu, bio četvrti u trci na 7,5 kilometara sprintom, dok je na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Liberecu osvojio dve bronze.

Jedva čekam da Igre počnu. Dobio sam neverovatnu podršku po dolasku u Vankuver, svi mi žele puno sreće. Atmofera je fantastična i nadam se da će takva ostati i tokom takmičenja u našem taboru”, rekao je Lemi-Šapui.

Velike rivale Lemi-Šapui bi mogao da ima u Norvežaninu Magnusu Moanu i Feliksu Gotwaldu iz Austrije, koji se vratio takmičenju posle dvogodišnje pauze, ali, svi rezultati u dosadašnjem delu sezone idu u prilog Francuzu. U svakom slučaju, takmičenje u nordijskoj kombinaciji u Vankuveru moglo bi da bude poprilično zanimljivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve