Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 17.02.2010.

01:33

Lindzi Von, sve oči će biti uprte u nju

Uprkos povredi gotovo je izvesno da će Amerikanka Lindzi Von učestvovati na Olimpijskim igrama u Vankuveru. Vonova je tokom priprema u Austriji povredila potkolenicu, ali je u prethodnih nekoliko meseci pokazala da i povređena zna da pobeđuje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dvostruka osvajačica velikog Kristalnog globusa je krajem decembra povredila rame, ali je od tada zabeležila šest pobeda, po tri u spustu i superveleslalomu. Upravo u te dve discipline se od nje najviše očekuje, ali će se ona na 21. Zimskim Olimpijskim igrama takmičiti i u preostale tri – superkombinaciji, veleslalomu i slalomu.

Amerikanka vrlo dobro zna da će u Vankuveru sve oči biti uprte u nju, kao i da su njene rivalke potpuno svesne da ako žele da osvoje zlatnu medalju glavni zadatak imaće u tome da je pobede.

Svima je glavna želja da me pobede. Teško je svaki dan biti podjednačko brz, ostati fokusiran i zadržati koncentraciju. Vankuver se po tome neće nimalo razlikovati od ostalih takmičenja”, rekla je Vonova.

Vonova je na Olimpijskim igrama debitovala 2002. godine u Solt Lejk Sitiju, a našla se i u timu Sjedinjenih Država četiri godine kasnije u Torinu. Tada niko nije očekivao velike rezultate, ali oni se sada, ipak, podrazumevaju, a uz to ide i veliki pritisak.

Od Torina za Amerikanku je sve krenulo uzlaznom putanjom. Već naredne godine na Svetskom prvenstvu u Oreu je osvojila srebrne medalje u superveleslalomu i spustu. Potom su usledila dva trijumfa u Svetskom kupu i dva zlata na Svetskom prvenstvu u Val d’Izeru. Ovu sezonu podredila je Igrama u Vankuveru, a ako je sudeći po rezultatima od starta sezone druge takmičarke će morati da izvuku maksimum iz sebe na Visleru da bi imale i malu šansu da je nadmaše posebno u spustu i superveleslalomu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve