Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 14.02.2010.

02:21

Martina Sablikova, specijalista za duže staze

Sa nepunih 19 godina pre četiri godine na Olimpijskim igrama u Torninu Čehinja Martina Sablikova je bila četvrta na 5.000 metara u brzom klizanju. Od tada je osvojila titule i svetske i evropske šampionke u različitim dispiplinama i upravo zato ne čudi što je glavna favoritkinja na 3.000 i 5.000 metara na Igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sablikova, specijalista za duže discipline ističe da zna da svi od nje očekuju zlato, ali da će velike rivalke imati u domaćim takmičarkama.

Kanađanke su moje najveće rivalke jer skijaju pred svojim navijačima, a i Olimpijske igre su nešto sasvim posebno”, naglašava Sablikova.

Čehinja u Vankuver dolazi posle potpune dominacije u dosadašnjem delu sezone, ali je svesna da je ne očekuje lak posao. Sa 22 godine bliži se najboljem dobu u karijeri, a iza sebe ima pet titula svetske šampionke od Torina.

Ipak, prošle godine je na Svetskom prvenstvu u trci na 3.000 metara stigla ‘samo’ do trećeg mesta što joj je pomalo poljuljalo samopouzdanje. Ipak, iako važi i za favoritkinju na 3.000 metara, mnogi od nje više očekuju zlato na 5.000 metara, verovatno zbog činjenice da je trostruka svetska šampionka u toj disciplini.

Olimpijska medalja mi znači sve. Bila sam četvrta u Torinu na 3.000 metara i toliko želim da sada dođem do nje, ali svašta može da se desi”, istakla je Čehinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve