Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 11.02.2010.

22:44

Ole Ejnar Bjorndalen, Vankuver - iskupljenje za Torino

Norvežanin Ole Ejnar Bjorndalen je gotovo sigurno bio jedini sportista koji je prethodne Zimske Olimpijske igre, održane u Torinu, napustio sa tri medalje, u bijatlonu, ali i poprilično razočaran.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bjorndalen jeste povećao svoj broj medalja sa Olimpijskih igara na devet, ali je, po njegovom mišljenju, trebalo da ostvari mnogo bolje rezultate od dva srebra i dve bronze. Isto smatraju i u njegovoj domovini, kaže Norvežanin.

Osvojiti tri medalje je dobro, ali u Norveškoj je bolje osvojiti jedno zlato, nego tri medalje“, rekao je Bjorndalen.

Prva dva učešća na Igrama Bjorndalen je završio sa pet medalja, uključujući četiri iz Solt Lejk Sitija pre osam godina, a mnogi od njega očekuju da jednog dana nadmaši rekord od osam zlata koji je postavio Bjorn Dele.

Bjorn je bio i još uvek je najbolji sportista na Zimskim Olimpijskim igrama ikada. Dostići njega će biti teško, ali potrudiću se”, istakao je Bjorndalen.

Na Igrama u Vankuveru Bjorndalen će imati priliku da osvoji tri zlata, ali niko ne očekuje da će se na sva tri takmičenja, na kojima će učestvovati, naći na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. Čak je i njegov cilj relativno skroman.

Ako dva puta dođem do podijuma biću srećan. Nivo takmičenja je na veoma visokom nivou i biće teško doći do pobede”, naglasio je Norvežanin.

Iako ima skromna očekivanja zbog svih prethodnih rezultata na Igrama, ali i čak četiri titule na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, govore da je upravo Bjorndalen najveći favorit u bijatlonu i da će svim takmičarima biti teško protiv njega. Možda neće osvojiti sva tri zlata, ali će se potruditi da rivale propisno namuči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve