Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 30.01.2010.

03:41

Peter Northug, pravi zaključak sa 12 godina

Kada je imao 12 godina Peter Northug borio se sa svojim seljanima za pobedničko postolje u kros kantri skijanju. Seća se da je krenuo kao osmi a završio kao četvrti.

Bio sam razočaran i ljut. Imao sam 45 kilograma, nisam imao mišiće, samo dobar motor. Tog dana sam shvatio šta moram da uradim, deset godina radio sam na snazi,” kaže četvorostruki prvak sveta iz Sapora 2007. i Libereca 2009.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prošlu zimu pamti po tri senzacionalna finiša. Sprint trija Nortung – Sedergren – di Ćenta dobio je 15. februara, pet dana kasnije pobedio je Aksela Tajhmana i Vila Nusiainena u poslednjem metru a 1. marta je prvu pobedu u karijeri na 50 kilometara ostvario ispred Viljegzanina i Angerera.

Sada sam pravi čovek, ovo su trke za odrasle,” bio je njegov komentar.

Znao je da odgovori rivalima i na stazi i van nje.

Ljut zbog poraza Nemac Aksel Tajhman rekao je da Peter ‘izbegava odgovornost’ i da samo prati rivale uzdajući se u dobar finiš.

Često se umorim i imam probleme da ih pratim. Radim na snazi i tehnici, napredujem,” bio je odgovor Norvežanina za kojeg direktor njegove reprezentacije Age Skinstad kaže da je “jedini trkač koji može da osvoji medalje u svim disciplinama”.



Ipak, neće učestovati u svim trkama. I za šampiona rođenog 6. januara 1986. godine je olimpijski program previše naporan…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve