Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 30.01.2010.

02:42

Kim Ju Na, logičan put ka najvećem uspehu?

Svetsko prvenstvo u Los Anđelesu pamti se po spektakularnom ‘Dans Makabru’, kratkom programu kojim je Kim Ju Na pomerila standarde u umetničkom klizanju.

Neki nastupi su istorija ovog sporta, Bolero Džejn Torvil i Kristofera Dina, Katarina Vit u ulozi Karmen, Kazablanka Kurta Brauninga ili Zima Alekseja Jagudina.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od tog nastupa, iz Solt Lejk Sitija 2002. godine, do bravure malene Južnokorejke visoke 162cm veća revolucija u umetničkom klizanju nije viđena.

Nasmejano lice puno suza bilo je kruna spektakularnog nastupa, savršeni skokovi i, kažu stručnjaci, najbolji dvostruki askel ikada viđen, uz harmoniju pokreta i opasno dobru koreografiju doneli su Kim Ju Na fantastičan rezultat i najveći broj bodova u istoriji ženskog umetničkog klizanja.



Sve je u karijeri ove devojke bilo sasvim logično, bila je juniorska prvakinja sveta 2006. godine, preselila se posle toga u Toronto da bi radila sa Brajanom Orserom, osvajačem olimpijskih medalja 1984. i 1988. godine, stigla do seniorske ‘bronze’ 2007. u Tokiju i godinu dana kasnije u Geteborgu.

U svojoj zemlji je već dugo zvezda, Koreja Tajms, uticajni nedeljnik, proglasio ju je ličnošću godine ispred Baraka Obame.

Iza sebe ima i osam reklamnnih kampanja, sasvim pristojnu zaradu a ispred sebe najveće iskušenje. Devojka rođena 5. septembra 1990. godine u Bučeonu dolazi u Vankuver kao najozbiljnija kandidatkinja za zlatnu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve