Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 19.02.2010.

00:21

Nezbitova donela novo zlato Kanadi

Kanađanka Kristin Nezbit postala je prva predstavnica svoje zemlje koja je postala olimpijska šampionka u brzom klizanju na 1.000 metara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nezbitova, svetska šampionka koja je rođena u Australiji, je do zlatne medalje došla u vremenu 1:15.56 i njime je potvrdila status najbolje klizačice u svojoj disciplini, jer je u ovogodišnjem Svetskom kupu neporažena. Dva dana ranije Kanađanka se takmičila i na 500 metara i trku je završila na desetom mestu, što je njen najbolji plasman na toj distanci.

Pored 24-godišnje Nezbitove na pobedničkom postolju našle su se dve Holanđanke. Aneti Geritsen je pripalo srebro, dok se Lorin van Risen dokopala bronzanog odličja.

Trka na 1.000 metara nije poslednja za Nezbitovu na Igrama u Vankuveru jer će se u nedelju takmičiti i na 1.500 metara, disciplini u kojoj, takođe, važi za jednu od favoritkinja, dok je sledeće nedelje očekuje štafeta u kojoj Kanada cilja na novo zlato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve