Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 17.02.2010.

01:56

Sang-Hva Li najbolja na 500 metara

Sang-Hva Li iz Južne Koreje trijumfovala je u trci na 500 metara u brzom klizanju na 21. Zimskim Olimpijskim igrama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

20-godišnja Sang-Hva, koja je u januaru postala svetska šampionka, je do zlatne medalje na svojim debitantskim Igrama došla ukupnim vremenom od 76.09 sekundi, i prednošću od pet stotinka u odnosu na Nemicu Dženi Vulf. Bronzana medalja pripala je Beiksing Vang iz Kine.

Vulfova je u drugoj trci nadmašila Korejku, ali je njoj prednost iz prve trke bila dovoljna da dođe do najsjajnijeg odličja. Sang-Hva Li je trijumfom u utorak nastavila savršen niz takmičara iz Južne Koreje jer je samo dan ranije njen sunarodnik Tae-Bum Mo trijumfovao, takođe, u trci na 500 metara kod muškaraca.

Naredno takmičenje u brzom klizanju, trka na 1.000 metara, u konkurenciji žena na programu je u četvrtak, a nova olimpijska šampionka na 500 metara sigurno važi za jednu od favoritkinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve