Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 16.02.2010.

07:37

Korejac Mo najbrži na 500 metara

Takmičar iz Južne Koreje Tae Bum Mo osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju na 500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je do najsjajnijeg odličja došao u vremenu od 34 sekunde i 92 stotinke.

Srebrna i bronzana medalja pripale su reprezentativcima Japana. Keičiro Nagašima je osvojio srebro sa vremenom 35,108, dok je do bronze došao Jodži Kato (34,937).

Tae Bum Mo je titulu olimpijskog šampiona osvojio na svoj 21. rođendan a pred početak takmičenja dobio je i poklon od navijača iz Holandije.

"Ne mogu da verujem da se ovo dešava," rekao je prvi osvajač zlatne medalje za Južnu Koreju u bilo kojoj disciplini osim šort treka, "Nisam zaista očekivao ovako nešto, možda sam sanjao i zamišljao, ali nisam mislio da može da se dogodi."

Tae Bum Mo je iznenadio i sunarodnike Li Kang Seoka i Li Kjo Hjuka, zahvaljujući kojima i nema nijedan značajniji rezultat u seniorskoj karijeri, ni na nacionalnim ni azijskim takmičenjima.

Pre zlata u Vankuveru bio je juniorski prvak sveta 2006. godine i pobednik zimske Univetzijade 2009.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve