Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 25.02.2010.

04:32

Zlatna medalja štafeti Kine

U štafetnoj trci na 3000 metara za žene u šort treku zlatna medalja pripala je klizačicama iz Kine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kineskinje su bile bolje od Kanađanki, kojima je pripalo srebro, i Amerikanki koje su završile sa bronzanim medaljama. Četvrte učesnice velikog finala bile su klizačice Južne Koreje ali su zbog diskvalifikacije ostale bez plasmana.

Linlin Sun, Meng Vang, Hui Žang i Jang Žou završile su trku sa vremenom 4.06,610, novim svetskim rekordom u toj disciplini.

Drugoplasirane Kanađanke (Greg, Roberž, San Želais, Visan) imale su zaostatak od dve i po sekunde, Amerikanke (Bejver, Dudek, Gering, Rojter) zaostale su za pobednicama skoro devet sekundi.

U malom finalu, u borbi za plasman od petog do osmog mesta, najbolje su bile Holanđanke, ispred Mađarica, Italijanki i klizačica iz Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve