Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 18.02.2010.

22:16

Bergerova najbolja na 15 kilometara

Norvežanka Tora Berger donela je svojoj zemlji prvo zlato u bijatlonu na Olimpijskim igrama u Vankuveru trijumfom u trci na 15 kilometara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

28-godišnja Bergerova, koja je u ovogodišnjem Svetskom kupu zabeležila samo jednu pobedu, je izvozala fantastičnu trku i trijumfovala u vremenu od 40:52.minuta, uz samo jedan promašen hitac. Pored nje na pobedničkom postolju našle su se Elena Krustaleva iz Kazahstana i Beloruskinja Darija Domračeva.

Norvežanka je startovala druga u konkurenciji 87 takmičarki i morala je da sačeka da sve one završe da bi bila sigurna da je došla do zlata. Jedina koja je mogla da je ugrozi bila je Ukrajinka Valj Semerenko, ali je ona bila loša u poslednjem gađanju i tako je ostala bez medalje. Bergerova je na kraju trijumfovala sa skoro 21 sekundom prednosti u odnosu na Krustalevu, dok je Domračeva imala za još sedam i po sekundi slabije vreme.

Veliko iznenađenje, u negativnom smislu, napravila je vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa Helena Honson, koja nijednog trenutka nije bila u vrhu, a trku je završila kao 40, sa punih pet minuta zaostatka u odnosu na pobednicu. Još jedna od favoritkinja Nemica Magdalena Nojner, koja je u utorak trijumfovala na dohvatnoj trci na deset kilometara, nije ispunila očekivanja jer je na kraju bila deseta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve