Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 17.02.2010.

03:01

Zlata za Kanadu, Švedsku, Nemačku

Četvrti takmičarski dan Olimpijskih igara u Vankuveru obeležila su dva zlata Nemačke i po jedno Južne Koreje, Švedske i domaćina.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U utorak su najsjajnija odličja u Vankuveru osvojili Nemice Magdalena Nojner u bijatlonu i Tatjana Hifner u sankanju, Sang-Hva Li iz Južne Koreje je trijumfovala u brzom klizanju, Šveđanin Bjorn Feri u bijatlonu, dok je Kanađanka Mael Rajker bila najbolja u snoubord krosu.

Nemica Magdalena Nojner osvojila je zlato u bijatlonskoj dohvatnoj trci na deset kilometara ispred Slovakinje Anastazije Kuzmine, koja je u subotu u trci na 7,5 kilometara postala olimpijska šampionka, i Mari Lor Brunei z Francuske.

Kod muškaraca zlato u biatlonskoj dohvatnoj trci na 12,5 kilometara osvojio je Šveđanin Bjorn Feli, dok je srebrna medalja pripala Austrijancu Kristofu Zumanu, a bronzana olimpijskom šampionu na 10 kilometara Vensanu Žaju iz Francuske.

Posle Feliksa Loha Tatjana Hifner je Nemačkoj donela novo zlato u sankanju, a pored nje na podijumu su se našle Austrijanka Nina Rajtmajer i još jedna Nemica Natali Gajsenberger.

20-godišnja Sang-Hva Li trijumfovala je u trci na 500 metara u brzom klizanju, dok je srebrnu medalju osvojila Nemica Dženi Vulf, a bronzanu Beiksing Vang iz Kine.

Drugo zlato domaćinu 21. Zimskih Olimpijskih igara donela je Maela Rajker koja je bila ubedljiva u snoubord krousu, ispred Francuskinje Debore Antonios i Švajcarskinje Olivije Nobs.

Posle četiri takmičarska dana, najviše medalja, ukupno devet, ima Nemačka, od kojih su tri zlatne. Pored Nemaca po tri najsjajnija odličja imaju i Južna Koreja i Švajcarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve