Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 16.02.2010.

22:27

Zlato za Ferija na 12,5 kilometara

Šveđanin Bjorn Feri novi je olimpijski šampion u bijatlonu na 12,5 kilometara pošto je trijumfovao na dohvatnoj trci na Igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Feri je do svog prvog zlata, i ujedno prve medalje, na trećem učešću na Zimskim Olimpijskim igrama došao u vremenu od 33:38.4 minuta sa jednim promašenim hicem. Srebrna medalja pripala je Austrijancu Kristofu Zumanu, sa zaostatkom od 16,5 sekundi, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo šampion u sprintu na deset kilometara Francuz Vensan Žaj.

31-godišnji švedski bijatlonac je startovao nešto više od minuta posle Žaja, ali je pretekao Francuza i uz preciznost iznenadio je sve, iako je i na trci na deset metara ostvario odličan plasman na osmom mestu.

Norvežanin Ole Ejnar Bjorndalen, jedan od najboljih bijatlonaca svih vremena, je dugo bio odmah iza Ferija i Žaja, ali je u poslednjem gađanju dva puta bio neprecizan i morao je da se zadovolji sedmim mestom.

Naredno takmičenje bijatlonce očekuje u četvrtak, za kada je zakazana trka na 20 metara, a na njoj će učešće uzeti i srpski reprezentativac Milanko Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve