Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 14.02.2010.

13:30

Zlata za SAD, Koreju, Slovačku

Na Igrama u Vankuveru prvi dan takmičenja doneo je i prva slavlja, i to za reprezentacije Švajcarske, Južne Koreje, Slovačke, Holandije i Sjedinjenih Država.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nakon Simona Amana u ski skokovima, tokom drugog dana Igara, prvog takmičarskog, do najvišeg podijuma stigli su Slovakinja Anastazija Kuzmina u bijatlonu, Li Džung-Su iz Koreje i Holanđanin Hans Kramer u brzom klizanju i Hana Kerni iz Sjedinjenih država u akrobatskom skijanju, mogul stilom.

Aman je trijumfovao na normalnoj skakaonici, ispred Poljaka Adama Mališa i Gregora Šlirencauera iz Austrije, i tako došao do svog trećeg olimpijskog zlata, prvog posle Igara u Solt Lejk Sitiju pre osam godina.

Kuzmina je u Vankuveru Slovačkoj donela prvu zlatnu medalju sa Zimskih Olimpijskih igara, pobedom u bijatlonu na stazi od 7,5 kilometara. Slovakinja je trijumfom sve iznenadila i iza sebe je ostavila veliku favoritkinju Magdalenu Nojner, koja je morala da se zadovolji srebrom, dok je bronzu osvojila Meri Dorin iz Francuske.

U brzom klizanju Džung-Su je trijumfovao na 1.500 metara, ispred Amerikanca Apola Antona Onoa, posle čudnog finiša u kojem su Korejci pred kraj finalne trke upropastili šansu da osvoje sve tri medalje. Na 3.000 metara najbolji je bio Kramer, dok su se na podijum, pored njega, popeli i Li Seung-Hun iz Koreje i Rus Ivan Skobrev.

Kernijeva je osvojila je zlatnu medalju u akrobatskom skijanju slobodnim stilom, vožnji po hupserima, Kanađanki Dženifer Hejl pripala srebrna medalja, dok je treće mesto osvojila još jedna Amerikanka Šenon Bark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve