Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 26.02.2010.

22:32

Bjorndalen za slavlje Norvežana

Ole Ejnar Bjorndalen doneo je Norveškoj zlato u bijatlonskoj štafeti na 4x7,5 kilometara i tako došao do drugog mesta na listi najtrofejnijih olimpijaca.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

36-godišnji Bjorndalen, koji je na Olimpijskim igrama u Vankuveru osvojio i srebro u trci na 20 kilometara, trijumfom u vremenu od 1:21:38.1 sata došao je do svoje 11. olimpijske medalje, šeste zlatne.

Norvežanin je bio rame uz rame sa Austrijancem Kristofom Zumanom, srebrnim u dohvatnoj trci na 12,5 kilometara, na početku poslednjeg dela trke, ali je zahvaljujući lošem gađanju rivala u ležećem stavu došao do nedostižne prednosti.

Svoj deo u trijumfu Norvežana imali su i Emil Helge Svendsen, koji je u štafeti došao do treće medalje na Igrama u Vankuveru, Halvard Hanevold i Tarjei Boe. Bjorndalen sa 11 medalja ima samo jednu manje u odnosu na najtrofejnijeg takmičara u istoriji Zimskih Olimpijskih igara, sunarodnika, Bjorna Delija.

Uprkos lošem prvom gađanju Zuman je uspeo da se vrati u trku, a potom u samom cilju pretekne Rusa Jevgenija Justjugova i s prednošću od dve desetinke Austriji donese srebrnu medalju, za koju su zaslužni i Zimon Eder, Danijel Mesotič i Dominik Landertinger. Na treći stepenik pobedničkog postolja popeli su se Rusi Justjugov, Anton Šipulov, Ivan Čerezov i Maksim Čoudov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve