Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 21.02.2010.

23:02

Drugo zlato za Magdalenu Nojner

Posle trijumfa na bijatlonskoj dohvatnoj trci na deset kilometara, prošlog utorka, Magdalena Nojner je osvojila zlato i na 12,5 kilometara masovnim startom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

23-godišnja Nemica, koja je osvojila i srebro u sprintu na 7,5 kilometara, do svog drugog zlata na Olimpijskim igrama u Vankuveru došla je u vremenu od 35:19.6 i sa dva promašaka. Nojnerova je na kraju imala prednost od pet i po sekundi u odnosu na Ruskinju Olgu Zaicevu, dok je bronzanu medalju osvojila Simone Hausvald iz Nemačke.

Nojnerova, ipak, nije lako došla do novog zlata jer je Zaiceva, aktuelna svetska šampionka, bila na putu ka trijumfu jer je posle poslednjeg gađanja u stojećem stavu imala prednost od sedam sekundi. Iako su mnogi mislili da je Ruskinja osigurala titulu Nojnerova je uspela je da je sustigne i prestigne i nastavi sa neverovatnim rezultatima u Vankuveru.

Trka na 12,5 kilometara je bila poslednja individualna na 21 Zimskim Olimpijskim igrama u konkurenciji žena, koje još očekuje štafeta koja je zakazana za utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve