Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 12.02.2010.

23:33

Odložena ženska superkombinacija

Ženska superkombinacija koja je na Olimpijskim igrama u Vankuveru trebalo da bude održana u nedelju odložena je zbog loših vremenskih uslova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Superkombinacija, koja je trebalo da bude prvo takmičenje na Igrama u Vankuveru u alpskom skijanju u konkurenciji žena, je odložena jer je prema pravilima potrebno da bar jedan trening u spustu bude održano pre nje. Pošto je trening u petak odložen, u subotu ga nije moguće održati jer je prioritet dat muškom spustu, koji je tada na programu.

Pošto neće biti moguće da se u subotu održi trening nedeljna trka će morati da bude odložena za neki drugi dan. Još uvek nije poznato kada će to biti”, rekao je direktor trke Atle Skardal.

Odlaganje trke će dobro doći glavnoj favoritkinji za zlato u spustu Amerikanki Lindzi Von jer će imati više vremena da se oporavi od povrede cevanice, koja je ugrozila njeno učešće na Igrama.

Organizatori Igara su u prethodnih nekoliko dana imali velike probleme sa lošim vremenom, prvenstveno maglom, zbog kojeg skijašice nisu mogle da treniraju ni u četvrtak ni u petak. Slično je bilo i sa muškarcima, kod kojih je bio otkazan samo trening planiran za petak.

Iako je za subotu zakazan muški spust još uvek nije poznato da li će to takmičenje moći da bude održano kada je planirano zbog vremenske prognoze koja ukazuje da će u Vankuveru biti veoma toplo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve