Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 19.02.2010.

06:21

Zlata za Norvešku, Nemačku, Kanadu

Šesti takmičarski dan na Olimpijskim igrama obeležila su dva zlata Norveške i po jedno Kanade, Nemačke, Australije i Sjedinjenih Država.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U četvrtak su Norvežani Emil Helge Svendsen i Tora Berger trijumfovali u bijatlonu, Marija Riš iz Nemačke je osvojila zlato u superkombinaciji, domaća takmičarka Kristin Nezbit je donela Kanadi zlato u brzom klizanju, dok je Australijanka Tora Brajt bila najbolja u snoubordu, a Amerikanac Evan Lajzaček u umetničkom klizanju.

Marija Riš je trijumfovala u superkombinaciji, koja se sastojala od spusta i slaloma, ispred Džulije Mankuzo iz Sjedinjenih Država i Šveđanke Anje Peršon, dok nova olimpijska šampiona u spustu nije uspela da završi trku.

U brzom klizanju na 1.000 metara Kristin Nezbit je postala prva predstavnica svoje zemlje koja je postala olimpijska šampionka u toj disciplini. Pored nje na podijumu su se našle Holanđanke Aneta Geritsen i Lorin van Risen.

Emil Helge Svendsen osvojio je zlato u bijatlonskoj trci na 20 kilometara, dok su srebro podelili njegov sunarodnik Ole Ejnar Bjorndalen i Belorus Sergej Novikov. U konkurenciji žena, na 15 kilometara, slavila je Tora Berger, ispred Elene Krustaleve iz Kazahstana i Beloruskinje Darije Domračeve.

Uprkos lošoj prvoj rundi Tora Brajt je osvojila titulu olimpijske šampionke u snoubordu, u disciplini halfpajp, dok su se na podijumu pored nje našle Amerikanke Hana Titer i Keli Klark.

Evan Lajzaček je uspeo da iznenadi Jevgenija Pluščenka i osvoji zlato u umetničkom klizanju, ispred šampiona iz Torina i Japanca Daisukea Takahašija.

Posle šest takmičarskih dana prve na listi medalja su SAD sa ukupno 18, od kojih je šest zlatnih, a prati ih Nemačka sa četiri najsjajnija odličja, odnosno 11 ukupno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve