Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 14.02.2010.

09:09

Amerikanki Kirni zlato u mogulima

Amerikanka Hana Kirni osvojila je u subotu zlatnu medalju u mogulima, disciplini akrobatskog skijanja u Vankuveru. Srebrna medalja pripala je Džen Hajl.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kirni je zlato osvojila sakupivši 26,63 boda, Hajlova je bila druga sa zaostatkom od 0.94 boda, dok je bronzanu medalju osvojila još jedna Amerikanka Šenon Bark. Hajl je bila favorit pre takmičenja, pošto je pobedila u svojoj disciplini na poslednja četiri Svetska kupa, ali je na takmičenju mnogo zaostala.

Razlika od 0,94 poena je velika razlika u sportu u kome često odlučuju deseti ili stoti delovi poena pa se ne može reći da je domaćinima toliko željena zlatna medalja izmakla sa malom razlikom.

Kirni je je u Torinu pre četiri godine bila 22, iako je tada važila za favorita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve