Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 26.02.2010.

10:36

Grišin doneo zlato za Belorusiju

Beloruski reprezentativac Aleksej Grišin osvojio je zlatnu medalju u akrobatskim skokovima na ZOI.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bila je to prva zlatna medalja za Belorusiju na Zimskim Olimpijskim Igrama u Vankuveru. 30-godišnji Grišin je do medalje došao sa ukupno 248.41 poena, ispred Džereta Pitersona iz SAD koji je imao samo 1.20 poena manje. Bronzanu medalju osvojio je Liu Žongđing sa 242.53 poena.

Grišin je u Solt Lejk Sitiju 2002. godine osvojio bronzanu medalju, dok je 2006. u Torinu bio četvrti. Njegov sunarodnik i vodeći u Svetskom Kupu, Anton Kušnir, iznenađujuće je eliminisan u kvalifikacionoj rundi.

Amerikanac Piterson, dobio je 128.62 poena za ’uragan’ skok, trostruki salto u kome se skijaš pet puta okrene oko svoje ose, ali je na kraju bio drugi zbog slabog plasmana posle prvog skoka , za koji je dobio 118.59 poena i kada je zauzeo petu poziciju.

Bronzu je osvojio Liu Žongđing iz Kine sa 242.53 poena, dok je vodeći posle prve runde, Kanađanin Kal Grisin, pao na petu poziciju zahvaljujući lošem prizemljenju posle finalnog skoka.

Još uvek nisam svestan šta se dogodilo pošto sam još uvek u šoku“ rekao je Grišin, devet godina nakon što je obližnjem Vistleru osvojio zlatnu medalju u Svetskom Kupu.

Bio sam tamo gore i spremao sam se za skok, rekavši sebi ’možeš to da uradiš“, dodao je Grišin.

Belorus ni u jednoj rundi nije imao najviše poena, pošto je posle prve runde bio drugi, a u drugoj je bio četvrti, ali su dva ’čista’ skoka bila dovoljna za zlatnu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve