Finale US opena – pobednik nosi sve

Karlos Alkaras i Kasper Rud u nedelju od 22.00 časa boriće se za titulu na US openu.

Izvor: MT

Nedelja, 11.09.2022.

16:40

Finale US opena – pobednik nosi sve
Profimedia/Yaroslav Sabitov/YES Market Medi

Važnost ovog susreta postaje veća ako se zna da će osvajač trofeja od ponedeljka postati prvi teniser sveta.

Ovo će biti prvo Grend slem finale u kojem će igrati dva tenisera, koji se bore za prvu titulu, ali i za čelo ATP liste.

Rud ima šansu da postane i prvi Norvežanin sa najvećom titulom, dok Alkaras može da postane najmlađi igrač u istoriji na prvom mestu (19 godina i četiri meseca).

Španac, nakon što nije ispustio ni set u prva tri kola, protiv Marina Čilića, Janika Sinera i Frensisa Tijafoa morao je da igra pet setova, u kojima je pokazao izuzetnu fizičku, ali i mentalnu snagu. Alkaras ima impresivan skor od 8-1 kada je igrao pet setova, a izgubio je samo od Matea Beretinija u Australiji.

Protiv Ruda je igrao dva puta i u oba navrata je slavio. Najpre 2021. u Marbelji, a onda i u finalu Majamija, kada je podigao svoj prvi Masters trofej.

Kasperu će ovo biti drugo Grend slem finale u godini, nakon Rolan Garosa i poraza od Nadala.

Na ovom turniru najveće probleme imao je u trećem kolu protiv Tomija Pola, kada je igrao pet setova.

Očekivalo se da mu Beretini u četvrtfinalu bude nepremostiva prepreka, međutim, to se nije dogodilo – Rud je pokazao snagu, baš kao i u polufinalu protiv Karena Hačanova.

Finale pratite od 22.00 u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: