Mekinro o Radukanu: Mediji u Britaniji od muve prave medveda

Džon Mekinro je ostao pri stavovima o neočekivanom povlačenju Eme Radukanu na Vimbldonu.

Izvor: Z.K.

Sreda, 15.09.2021.

17:15

Mekinro o Radukanu: Mediji u Britaniji od muve prave medveda
Foto: Profimedia

Njegov istup je u julu u britanskim medijima okarakterisan kao neprimereno oštar prema mladoj igračici.

Mekinro joj je tada zamerio da je olako predala meč osmine finala i da je psihički popustila pred pritiskom.

Sada je za CNN morao da objasni šta je stvarno mislio i zanimljivo, ostao je pri tom stavu.

"Mislio sam tačno ono što sam rekao. Pokušao sam to da uporedim na manji način sa mojim iskustvom kada sam prvi put sa 18 igrao na Vimbldonu. Ona je bila bolja nego ja. Igrao sam sa Džimijem Konorsom, nisam bio na centralnom terenu i sećam se da su mi se noge tresle, osećao sam se potpuno preplavljen iskustvom i bio sam gotovo srećan što nisam pobedio", kaže Mekinro.

Amerikanac dodaje šta je uradio posle.

"Otišao sam na Stenford na godinu dana i imao sam vremena da se mentalno regrupišem i pripremim za zahteve Tura. Imate velikih uspona, ali i pritisaka koje sebi namećete u vidi očekivanja drugih ljudi od vas. Mislim da sam bio prilično jasan što se tiče podrške njoj u to vreme. Znate kakva je engleska štampa. Ponekad od muve prave medveda", zaključio je Mekinro.

Radukanu je brzo uspela da se oporavi i na briljantan način dođe do titule u Njujorku, i to iz kvalifikacija, ostvarivši deset pobeda bez izgubljenog seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: