Vilander objasnio kako Medvedev može da pobedi Đokovića

Nekadašnji švedski teniser i stručni komentator Mats Vilander izjavio je pred finale US Opena da Danil Medvedev ima šta da traži u finalu sa Novakom Đokovićem.

Izvor: B92

Nedelja, 12.09.2021.

13:45

Vilander objasnio kako Medvedev može da pobedi Đokovića
Foto: Profimedia

Vilander je napisao kolumnu za "Ekip", u kojoj ističe da Medvedev mora da igra tenis kao što je Muhamed Ali boksovao.

Kako kaže, Rus ima šansu ukoliko umori srpskog asa.

"Stil igre Medvedeva je savršen za nekoga ko je proveo mnogo vremena na terenu i nema dovoljno mentalne energije u rezervoaru. Nateraće Novaka da trči. Tako može da ga pobedi. Đoković će ga pitati: 'Šta ti imaš? Ja nisam umoran uopšte. Mogu da trčim od Menhentna do Flašing Medouza. A ti?'. Ne vidim nijedan drugi način na koji može da ga pobedi. Ovaj meč će biti kao ruski rulet. Niko ne pobeđuje u maratonu tako što non stop trči. Pobeđuje se tako što se trči sprint poslednja dva kilometra, tako je i u tenisu u petom setu.Medvedev će morati da igra tenis kao što je Muhamed Ali boksovao", istakao je.

Ističe da je ovo idealno finale prema njegovom mišljenju.

"Ovo je finale iz snova za mene i Danil će ostaviti srce na terenu. Ogroman deo publike će biti uz njega sve dok Novak ne bude blizu istorije", zaključuje.

Đoković i Medvedev se sastaju od 22 časa u finalu US Opena, što je njihovo drugo međusobno finale ove sezone nakon onog u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: