Zverev otkrio recept za eliminaciju Đokovića

Novak Đoković i Aleksander Zverev igraju za finale US Opena.

Izvor: MS

Petak, 10.09.2021.

19:30

Zverev otkrio recept za eliminaciju Đokovića
Foto: Profimedia

Biće to prilika srpskom teniseru da se revanšira Zverevu za bolan poraz na olimpijskom turniru u Tokiju, kada je imao vođstvo u setovima i brejk prednosti, a onda se prosto "ugasio".

Zverev je otkrio nekoliko saveta kako da se savlada svetski broj jedan, iako je to uspeo samo tri puta u karijeri iz devet pokušaja.

"Pre nego što počnete da igrate protiv Đokovića, morate da znate da je neophodno da se pripremite najbolje što možete. Morate da budete savršeni. U suprotnom, nećete pobediti. Zato većina tenisera gubi od Novaka", počeo je Zverev.

Nemac je nastavio. Očigledno još pod utiskom polufinala u Tokiju.

"Ako želite da 'imate' Đokovića, morate da uradite sami. Ne smete da čekate da vam sam dođe. Vi morate da budete ti koji kontrolišete dešavanja i stalno napadate. Naravno, ne smete da činite mnogo grešaka".
EPA-EFE/JUSTIN LANE
Potom je izneo niz pohvala na račun Đokovića.

"Najbolji je teniser na svetu i teško ga je pobediti. Uspeo sam to na najvećem sportskom događaju koji postoji, ali čini mi se da je nepobediv na Grend slemovima", otkriva i drugu stranu medalje Zverev, ali i konstatuje.

"Samo sam ja uspeo da ga pobedim u velikom meču. I to nešto govori. Daje mi samopouzdanje", optimista je Zverev.

Meč dvojice tenisera igra se od jedan sat posle ponoći i moći ćete da ga pratite u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: