Subota, 04.09.2021.

11:48

Deca budućnosti

U petak u Njujorku nije bilo dobro biti treći nosilac. Posebno ako ste sa druge strane imali čudesno inspirisanu decu o čijim će se podvizima još dugo pričati.

Izvor: Zoran Kecman

Deca buduænosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 2 godine

Pa, Federer je pobedio Samprasa sa 19.
(Jole, 4. septembar 2021 19:03)

Ali ne sa 18.
Nadal je osvojio RG sa 19, ali sa 18, nije pobedio igrača iz top 5.
Novak pogotovo, to nije mogao, gubio je u to vreme i od Ljubičića, a Safin mu je davao časove tenisa dva puta sa po 3:0, a evo sada je GOAT.
Život piše romane, dajte šansu i ovim klincima, ima nade za tenis, ne brinem više uopšte.

Drobeno Mleko

pre 2 godine

Miodraze bekrijo, omasio si prilicno u zaključcima.. Ako si stvarno gledao meč mogao si da vidis Mladog Novaka u liku Alkarasa, period sa 22-23 god gde ubija ravnim i snaznim udarcima i pritom stigne da se na svaki udarac namesti idealno. Svaka cast za momka, pravo je osvezenje za tenis i bice nocna mora Zverevu, Cicipasu i Medvedevu, mali je prava mina sa 18 god. Jos jednom bravo

koala voice

pre 2 godine

@my way
Kao prvo nisu njih trojica najboljih u istoriji,samo najuspesniji,jer pre svega ostatak karavana sem Mareja ocaj zivi,devedesetih bi bila sasvim druga prica i niko ne moze reci da je npr.Djokovic bolji nego sto su nekad bili Lejver,Borg,Samparas,samo bila drukcija vremena,to je kao da nedosmisleno tvrdis da niko bolji od Mesija i Ronalda,sto niko i ne tvrdi,samo u tenisu proslost ne postoji.Inace ovo pises samo zato sto je Nole malome idol,za njega mozda nikad i ne cujemo vise,o Spancu se pise vec ohoho i evo tek sad prvi put nesto ozbiljno uradio,mozda bude veliki,mozda i ne,gde su npr.Oze i Siner koji vaze za najbolje iz nulte generacije,nigde ih nema,realnost je ipak da Medvedev,Zverev i ekipa ce biti ti koji ce naslediti ove starije,nista nisu zakasnili i Novak je krenuo da pegla pravo tek sa 24,i realno on sta uradi ovde i na zimu na AO uradio je,druga dvojica polako privode kraju(mozda Nadal ako se oporavi jurne na jos jedan RG za kraj),i to je to,nece tenis propasti niti se sunce prestati da greje bez "trojke"

Соко сиви

pre 2 godine

Beker je sa 17 osvojio Vimbldon! A ova dvojica imaju preko 18 pa ono sad kao čudo nevidjeno??
(Ja, 04. septembar 2021 12:23)

To vreme je davno prošlo i nemoguće je danas da jedan tinejdžer osvoji gren slem. Upravo to i čini ovaj podvig većim. Starosna granica se pomerila bar za 5 godina od tog vremena Bekera, tako da danas igrači sazrevaju oko 23. Takođe više ne odlaze u penziju sa 30 već upravo tad ulaze u punu snagu,( Vavrinka, velika 3). Poslednji koji je kao mlad osvojio slem je Nadal ali on je zaista čudo od igrača i jedan od 3 najbolja ikad.

Statistikom protivu mitova

pre 2 godine

Ok je to sve, nego seca li se neko Michela Changa? Omaleni amerikanac (175 cm) je i dalje najmladji pobednik GS i to RG sa 17 godina i 109 dana, kakva je to senzacija bila. E to mu je bio i jedini GS, bljesnuo je jos 1996, sa 24 godina, kada size i na No.2 ATP liste i to je bilo to. Zakljucke izvucite sami....

miodrag

pre 2 godine

Gledo sam ceo mec Karlosa iz Alkatraza i nesretnog grckog filozofa. Ono sto je impresioniralo je da decko od 18 godina igra tako dobro....ali to nije igra (jos uvek ) sa kojom on moze da uradi nesto ozbiljnije, pogotovu sada , na ovom tirniru , a milslim ni u skoroj buducnosti. Momak ima jako dobar bekhend , kada ga ide , forhend isto tako nije los, serva daleko od ubojite, drop sotovi dobri , ali je Ciciban ze njih bio totalno nespreman ... i sto posebno cudi ni posle petog , sestog .....Mali nema kontinuitet u igri ...ima padove i uspone, sto je i normalno za ovaj uzrast.....a da bi bio GS sampion, on mora da ima igru u kontinuitetu....to je ono sto izdvaja veliku trojku, sada ves velikih 1,5 ....vreme ce pokazati. Ne bih se kladio na njega....moze da postane veliki sampion , ali isto tako da se izgubi, kao i mnogi pre njega....mene je igra Rubljova, Zvereva, Ozea ili Sapovalova u tom uzrastu mnogo vise impresionirala nego ovo sto sam video sinoc. Videcemo , vreme ce pokazati.

TX

pre 2 godine

Alkaras je bez dileme veliki talenat i ima sanse da od "mlade nade" postane sampion. Medjutim ima tu mnogo faktora koji odlucuju da li ce neko postati sampion: fizicki, tehnicki, mentalni itd. U mecu sa Cicipasom sav pritisak da pobedi je bio na Cicipasu. Kako ce Alkaras igrati kad svi ocekuju da on pobedi? Vec sledeci mec ce nam to pokazati.

ssss

pre 2 godine

Problem ovih mladih nije tenis nego njihova glava. Znaju oni dooobro igrati tenis, ali u glavi nisu cisti. Realno, da bi bio Djokovic, Nadal, Federer moras biti malo opaljen, ali pozitivno opaljen, moras biti ratnik, gladijator. Ova danasnja djeca bljesnu pa ih nema cijele godine. Kad kazem djeca mislim na sve druge sem ove trojice. Ove klince od 18-19 godina ne bi ni pominjao, dabogda da se izrodi nesto od njih.
Nadam se da grijesim, uprotivnom tenis propade.

Car Dušan

pre 2 godine

Ovaj dečko, ničim izazvan reče da podseća na Federera! I to posle, ovog sinoćnjeg NEIZVESNOG meča - u trećem kolu GS... Sam sebi, stavlja ogroman teret. GLUPOST!

Planinarac

pre 2 godine

Ovaj gazi Noleta u finalu. Zivi bili pa videli. Mali je zver!
(Herbalajzer, 4. septembar 2021 13:25)

Nerealno apsurdan komentar.

PRSKA POLIVAJ !!!

pre 2 godine

Bilo je i do sad godinama unazad dece buducnosti, pa corak. Svaka naredna deca buducnosti normalno da imaju vece sanse, jer su nikad mladji, a ova trojka nikad starija. I kad ne budu vise mogli toliko matori da izdrze, svi ce reci "To je ta nova generacija".

Myrthos

pre 2 godine

Tsitsipas lako gubi, ne zaboravite to prije nekih grandioznih prognoza. Dečko ispada u sljedećem kolu. Šta će onda biti priča?

Srpce

pre 2 godine

Srblje ga iskomentarisa kao da je imao srece sinoc, kao da je jos jedan bukac sto nece trajati... A ja se kladio da ce da dobije mec na 4.6 kvoti. Nije mi jasno kako se srblje tako lose razumije u tenis. Mali je, ako ga zaobidju povrede, sledeci skupljac GS trofeja.

Dorćolac

pre 2 godine

Bravo Zorane na tekstu! Eto kada klinac zna da pobedi i još više da inspiriše novinara da izvuče iz sebe najbolje. Inače klinac je mentalna gromada, toliko samouveren i mentalno jak. Sve to proizilazi iz njegove vrhunske tehnike. Nije jasno gde će da poklekne i od koga na ovom turniru i da li će uopšte. Ipak, maestro Novak če imati šta da prostudira.

Loshmi

pre 2 godine

Netko je spomenuto u jednom od komentara ranije da ga mali podsjeća na Samprasa. Gledao sam samo kraj meča pa ne mogu reći ali bi strašno volio da je tako. Ono što sam vidio je da su me njegova energija i muda podsjećali na to. Bilo bi fantastično da je tako da mlađa generacija vidi jedan takav atletičan, brz i agresivan tenis sa čeličnih mudima. Za tenis bi to bilo spektakularno da stariji igrači budu gurnuti do maksimuma. Kako je mali dobio kraj meča je za svaki respekt. Ubio ga je tako hladnokrvno.
(Miki Veliki, 04. septembar 2021 13:41)

Pomenuh to u nekoj od prethodnih tema, pogledaj meč, videćeš ta neustrašiva zaletanja na mrežu skok i smeč karakterističan za Samprasa. Baš bi bilo super da usavršava taj stil. Ko je gledao Samprasa seća se koje je oduševljenje ostavljao na publiku kad tako zakuca. Američki komentatori su to zvali slam dunk po uzoru na nba.

sss

pre 2 godine

ne zanosite se vise, ovo je sedmo dete buducnosti, a buducnost nigde, cicipas, dominik, zverev, medvedev,, coric ima ih jos par koji ne mogy vise ni da dopru do velike turnire a pobedjavali su veliku trojku

Goran

pre 2 godine

Polako!Polako! Mladi Španac pokazuje zaista mnogo ali on je fizički već dostigao svoj maksimum. Ostaje da se vidi da li će i koliko tehnički, taktički i mentalno da se razvija. Biti bili od Novaa i Rafe dok godi igraju biće nedostižno. Medvedov i Zverev su su već na tom ekstra nivou koji će on veoma teško dostići. Smiješi mu se lijepa karijera ali prvo skoči pa reci hop

munjov

pre 2 godine

@niko Uz svo poštovanje nema smisla reći da je Del Potro bolji od Djokovica i Federera kad mu je dan. Glavna njegova karakteristika je kombinacija servis+forhend. Kad to ne ide već u razmenama malo teže ide zbog klimavog bekhenda. Naravno šteta zbog povreda. Ovaj mali već sad ima bolji bekhend, nema potrebe da se izvlači na forhend ostavljajući prazan prostor. Cicipas isti slučaj, ubijaju ga na bekhend strani, jednostavno dok ne usavrši slajs teško će do neke veće titule. Na šljaci to prolazi zbog brzine podloge.
Alkaraz na drugoj strani, odlična oba osnovna udarca, servis malo slabiji, al i tu ima što je bitno varijacija, ravan i kik, kretnja odličan 5, dropsot voli da odigra i što je najbitnije ima pobednički mentalitet. Cicipas je fenomenalno servirao u poslednja dva seta i opet nije uspeo da ga pobedi.
Uzgred verujem zbog mladosti i oscilacija sto je karakteristično za njegove godine neće to tako lako ići u sledećem kolu. Pozdrav i nek najbolji pobedi:)

Miki Veliki

pre 2 godine

Netko je spomenuto u jednom od komentara ranije da ga mali podsjeća na Samprasa. Gledao sam samo kraj meča pa ne mogu reći ali bi strašno volio da je tako. Ono što sam vidio je da su me njegova energija i muda podsjećali na to. Bilo bi fantastično da je tako da mlađa generacija vidi jedan takav atletičan, brz i agresivan tenis sa čeličnih mudima. Za tenis bi to bilo spektakularno da stariji igrači budu gurnuti do maksimuma. Kako je mali dobio kraj meča je za svaki respekt. Ubio ga je tako hladnokrvno.

cak noris

pre 2 godine

Budućnost nije ni blizu. Polako samo. Seća li se one tinejdžerke Coco Gauf koja je osvojila jedan GS. Danas max do trećeg kola
(NY, 04. septembar 2021 12:52)

Coco Gauf najveci uspeh na GS je ovogodisnje cetvrtfinale RG-a

jsx

pre 2 godine

U zenskom tenisu se na svakom GS desi po nekoliko iznenadjenja tako da nisam impresioniran.
Sto se tice Alkaraza za njega verujem da ima buducnost. Nije samo sto je pobedio Cicipasa vec sto je nadomak top 50, a na trci je 30ti, i na svakom GS je vec stigao bar do drugog kola. Kad se uzme u obzir da je savrsene visine za tenis i da ima od koga da nauci verujem da ce biti veliki igrac.

Mimi

pre 2 godine

Lepo počeli sa Congom, Dimitrovim, Timom, Cicipasom pa naravno do Medvedeva i Zvereva, do Rubljova, Šapovalova... da mi je finale Đoković-Alkaraz i tako već šesta generacija ne zna šta je snašlo.

no1e

pre 2 godine

Koliko se u ženskom tenisu forsiraju ove "mlade" "nade" tipa Koko Gauf, Naomi Osaka, sad i Lejla Fernandez, iz očiglednih razloga. Drama, priča o mentalnim problemima, težak život, rasa, plakanje, danas mi nije dan i sve ostalo. A rezultata nigde. Barti i Sabalenka su pet klasa ispred ostalih, pa onda Pliškova, Krejčikova, Švjontek. Ali pošto je tu reč o Australijanki evropskog porekla, Beloruskinji, Čehinjama i Poljakinji, nisu uopšte zanimljive.

S druge strane, neke mlade nade kao Monika Seleš su prošle mnogo gore, verovatno baš zbog tih medija...

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Super.

Od ove godine u glavnim žrebovima gs turnira i na Garosu je stigao do 3.kola a ovde je otišao korak dalje, evo ga u 4. kolu.

Trebalo bi da se piše o Nemcu Peteru Gojovčiku koji je kao 141. sa 32. godine prvi put stigao u 3. kolo a onda i u 4. nekog gren slem turnira.

BIće zanimljivo kako će odigrati mladi Španac Karlos ALkaraz protiv starijeg (32)i slabije rangiranog(141)nemačkog tenisera koji je jedini predstavnik nemačkog tenisa, nekada velesile u tenisu.

Interesantno je pogledati i meč dva mlada crnca, Amerikanac od 23 godina i Kanađanin od 21 godine. Obojica su prošle godine na US Openu stigli do 4. kola gde su i sada a ko pobedi prvi put će biti na US Openu u četvrfinalu. Obojica imaju kao svoj najveći gs uspeh četvrtfinale - TIjafo na AO 2019. a ALijasim ove ,2021.na Vimbldonu.

Španac je napravio veliki pobedu i blistavo predstavio španski tenis pa Španija imati svog igrača u drugoj nedelji.

kaokako

pre 2 godine

Cicipas je posle 4. seta mislio da kontrolise mec i cekao kiks Alkazara na servisu u 5. setu. Podcijenio ga je i pored toga sto mu se desilo u 3. setu. Jos je njemu finale RG u glavi , a vidi se i po kretnjama da nije bas najstabilniji u glavi.

my way

pre 2 godine

Док су сви одмах тражили наследнике великој тројци у већ следећој генерацији оличеној у Тиму, Звереву, Медведеву, Циципасу... стасавали неки нови клинци, Алкараз и Руне и сада задивили читав свет. Велика ствар за мушки тенис који је у паници због тога што се златна ера тројице најбољих у историји ближи крају. Још ова деца паленте морају да поједу, још то није близу нивоа тениса који велика тројка играла и која не би била то што јесте да је тај ниво могуће тек тако достићи и наставити. Међутим, за разлику од старијих колега, извиканих наследника који чекају и даље да Новак падне ваљда на 20% онога што је на свом врхунцу био, ови клинци имају таленат и менталитет шампиона који се одмах види. Док старији од њих и дан данас кукају кад им жреб намести Нолета, младом Рунеу је срце хтело да искочи од среће, како рече његова мајка. Е, то могу, али само можда, да буду наследници највећима у историји овог спорта! Женски тенис је увек имао овакве клинке као сада, видећемо да ли ове могу да достигну квалитет и држе га у континуитету као некадашње великанке.

Bik koji leži

pre 2 godine

Mali španac je baš bio narajcan,ko pod nekim tabletama što nije ni čudo s obzirom iz koje zemlje prevaranata dolazi.Nadal se u to najbolje razume.Što se tiče ovog uobraženog grko-rusa baš mi drago sto je eliminisan.Sam je protiv sebe okrenuo maltene celo svetsko sportsko mnenje.Prepotenko obični.

mlekadžija

pre 2 godine

Полако...има времена. Да се докаже, таленат је очит али не би био ни први ни последњи а да га не оствари у потпуности....

Stefke

pre 2 godine

Smarate više sa "mali dobio jedan meč i svi misle da će da bude dobar igrač". Već 1000 takvih komentara sam pročitao od sinoć. Dečko već duže vreme igra odličan tenis i ne radi se samo o jednom meču. To što vi ne pratite to je vaš problem.

Đura

pre 2 godine

"Niko iz trija Đoković-Federer-Nadal nije uspeo tako mlad da pobedi Top 5 igrača na grend slemu" - to samo pokazuje kakvi su sada top igrači - svi igraju toplo/hladno i izuzetno su mentalno labilni što je ustvari i najjače oružje velike trojke. Svi oni extra serviraju, reterniraju, kreću se... ali glava je ta koja donosi razliku, a današnji mladi top igrači nisu tu sazreli.

zgtom

pre 2 godine

Svi najveći interesantno bili su visine između 185 - 188 cm, čak i koji cm niži, npr Mckenroe i Conors ili Borg. Zadnjih 4 najveća Sampras, Nadal, Federer su iste visine 185, Đokovič koji cm viši, i ovaj mali Španjolac ima 185 cm. To je već podatak za trenere i koji stvaraju nove zvijezde u tenisu.

Andjus

pre 2 godine

Ma kakva deca buducnosti, bljesnuo na ovom turniru i dobio cicipasa koji meceve dobija na muljanje i "na foru". Koliko takvih slucajeva je bilo u proslosti? Ne bi me iznenadilo da ispadne vec u sledecem kolu, i da do kraja karijere ne zabelezi ni jedan veci rezultat. Danas je svako ko poveze 2-3 pobede buduci broj 1 i osvajac grend slemova, a realno mogu da sanjaju o tome dok god Djokovic i Nadal igraju. Zenski tenis ne bih ni komentarisao, sto bi rekao Milovan Jovanovic, to je hobi, to ni uza rodbina ne gleda

Нико

pre 2 godine

Добио мали један меч и сви причају нови Надал, нови Ђоковић или Федерер, удара лоптицу као нико, итд.. Ало бре људи, јел ви нисте чули за Дел Потра? Тај човек када је био на врхунцу, начин на који он удара лоптицу, када му је дан, ни Федерер, ни Ђоковић му на бетону не могу ништа, па где је он сада, шта је освојио? Не иде то тако у спорту, поготово у тенису. Милион ствари треба да се поклопи да би освојио само једам слем, а овде гомила њих те после једног меча прогласи за новог Федерера. Мали има потенцијал и то је то. Шта ће бити са њим, питање је, али свакако ће бити занимљиво присуствовати његовом развитку.

Ken

pre 2 godine

Lep text kao i uvek, ali poslednja recenica para uši. Nikako te klince nećemo dočekati raširenih ruku. Prvo, niko Novaka i ostale naše nikad nije dočekao raširenih ruku, možda samo Anu, a drugo, samim tim sto dečko kida a kida, pretnja je Novaku. I biće sve veća. Da, biće sampion jednom, u to sam siguran, može, ali tek posle Novaka.

Belianđeo

pre 2 godine

Mali igra i ćuti i ne analizira jednog šampiona (Nole)...biće zanimljivo i sigurno malo teže Noletu ali ipak se zna KO je majstor a ko šuster....
Napred Nole gazi redom!!!!!!!

qpei

pre 2 godine

Polako sa hajpom oko ovog igraca, momak u ovim godinama i u poziciji kojoj se nalazi nema sta da izgubi na bilo kojem mecu, sto mu omogucava da igra opusteno, trek treba da se vidi od cega je satkan.. ne kazem da nece biti klasa, ali polako..

Dosadnjaković

pre 2 godine

Mali je sinoć bio baš dobar. Uživao sam gledajući. Sa 18 godina naravno da ima potencijala i sve to stoji. Imam, medjutim, "deja vu" kad čitam ovaj članak, hoću reći, izbaci "Alaves", a ubaci bilo koji od "Conga" do "Medvedev" i dobiješ ono što smo u zadnjih 15 godina redovno imali prilike da pročitamo.

Sinke

pre 2 godine

Jedno je jasno,neko mora osvajati slemove posle velike trojke....Morace ih osvajati Zverev,Meevedev,Cicipas,ovaj mali Alkaras....Da igraju svi u vrijeme velike trojke,imali bi 0 gren slemova.

Legolas

pre 2 godine

Jasno je,mali Alkaraz,ne samo sinoć,već unazad duže vreme pokazuje ogroman talenat.
I ne samo to.Već i želju,ogromnu energiju,stabilnost u ključnim momentima,žar,,pametne odluke u presudnim momentima.

Međutim,do vrha ima mnogo posla,temelji su tu.Sinoć mu je i Cicipas WC Stefanos,davao neke bitne poene,mašeči sve živo,prvi servis nije bio na zavidnom nivou.Ali opet zaslugom malog Španca.
Španac je eksplozivan i brz veoma,nema šta nije stizao,nameštao se skoro perfektno na udarce.
Početak meča,kao da voz prelazi preko Grka.Oduvao ga je Alkaraz.
Mali ako gama ispravan stav,ako samo narednih godina čuti i radi,na servisu,najpre,i ostalim segmentima igre,ima izuzetnu budućnost.
Pretalentovan je,vidi se iz aviona.Pokazuje volju.
Meni prelep utisak ostavio,nešto novo,a opet liči,najviše na Noleta,po meni.
Udara hrabro i jako,valja izdržati te silne udarce svom snagom.
Biče ispadanja u prvim drugim kolima,biće uspona i padova,važan mu je stav i cilj.
Mirna glava,bez glumljenja zvezde sa prvim uspesima.
Osveženje na teniskom nebu definitivno,koje će kada Nole i Nadal završe karijeru,definitivno imati sa čim da aplicira za teniski tron.

Нико

pre 2 godine

Добио мали један меч и сви причају нови Надал, нови Ђоковић или Федерер, удара лоптицу као нико, итд.. Ало бре људи, јел ви нисте чули за Дел Потра? Тај човек када је био на врхунцу, начин на који он удара лоптицу, када му је дан, ни Федерер, ни Ђоковић му на бетону не могу ништа, па где је он сада, шта је освојио? Не иде то тако у спорту, поготово у тенису. Милион ствари треба да се поклопи да би освојио само једам слем, а овде гомила њих те после једног меча прогласи за новог Федерера. Мали има потенцијал и то је то. Шта ће бити са њим, питање је, али свакако ће бити занимљиво присуствовати његовом развитку.

zgtom

pre 2 godine

Svi najveći interesantno bili su visine između 185 - 188 cm, čak i koji cm niži, npr Mckenroe i Conors ili Borg. Zadnjih 4 najveća Sampras, Nadal, Federer su iste visine 185, Đokovič koji cm viši, i ovaj mali Španjolac ima 185 cm. To je već podatak za trenere i koji stvaraju nove zvijezde u tenisu.

Stefke

pre 2 godine

Smarate više sa "mali dobio jedan meč i svi misle da će da bude dobar igrač". Već 1000 takvih komentara sam pročitao od sinoć. Dečko već duže vreme igra odličan tenis i ne radi se samo o jednom meču. To što vi ne pratite to je vaš problem.

Đura

pre 2 godine

"Niko iz trija Đoković-Federer-Nadal nije uspeo tako mlad da pobedi Top 5 igrača na grend slemu" - to samo pokazuje kakvi su sada top igrači - svi igraju toplo/hladno i izuzetno su mentalno labilni što je ustvari i najjače oružje velike trojke. Svi oni extra serviraju, reterniraju, kreću se... ali glava je ta koja donosi razliku, a današnji mladi top igrači nisu tu sazreli.

Ken

pre 2 godine

Lep text kao i uvek, ali poslednja recenica para uši. Nikako te klince nećemo dočekati raširenih ruku. Prvo, niko Novaka i ostale naše nikad nije dočekao raširenih ruku, možda samo Anu, a drugo, samim tim sto dečko kida a kida, pretnja je Novaku. I biće sve veća. Da, biće sampion jednom, u to sam siguran, može, ali tek posle Novaka.

Sinke

pre 2 godine

Jedno je jasno,neko mora osvajati slemove posle velike trojke....Morace ih osvajati Zverev,Meevedev,Cicipas,ovaj mali Alkaras....Da igraju svi u vrijeme velike trojke,imali bi 0 gren slemova.

Bik koji leži

pre 2 godine

Mali španac je baš bio narajcan,ko pod nekim tabletama što nije ni čudo s obzirom iz koje zemlje prevaranata dolazi.Nadal se u to najbolje razume.Što se tiče ovog uobraženog grko-rusa baš mi drago sto je eliminisan.Sam je protiv sebe okrenuo maltene celo svetsko sportsko mnenje.Prepotenko obični.

qpei

pre 2 godine

Polako sa hajpom oko ovog igraca, momak u ovim godinama i u poziciji kojoj se nalazi nema sta da izgubi na bilo kojem mecu, sto mu omogucava da igra opusteno, trek treba da se vidi od cega je satkan.. ne kazem da nece biti klasa, ali polako..

Legolas

pre 2 godine

Jasno je,mali Alkaraz,ne samo sinoć,već unazad duže vreme pokazuje ogroman talenat.
I ne samo to.Već i želju,ogromnu energiju,stabilnost u ključnim momentima,žar,,pametne odluke u presudnim momentima.

Međutim,do vrha ima mnogo posla,temelji su tu.Sinoć mu je i Cicipas WC Stefanos,davao neke bitne poene,mašeči sve živo,prvi servis nije bio na zavidnom nivou.Ali opet zaslugom malog Španca.
Španac je eksplozivan i brz veoma,nema šta nije stizao,nameštao se skoro perfektno na udarce.
Početak meča,kao da voz prelazi preko Grka.Oduvao ga je Alkaraz.
Mali ako gama ispravan stav,ako samo narednih godina čuti i radi,na servisu,najpre,i ostalim segmentima igre,ima izuzetnu budućnost.
Pretalentovan je,vidi se iz aviona.Pokazuje volju.
Meni prelep utisak ostavio,nešto novo,a opet liči,najviše na Noleta,po meni.
Udara hrabro i jako,valja izdržati te silne udarce svom snagom.
Biče ispadanja u prvim drugim kolima,biće uspona i padova,važan mu je stav i cilj.
Mirna glava,bez glumljenja zvezde sa prvim uspesima.
Osveženje na teniskom nebu definitivno,koje će kada Nole i Nadal završe karijeru,definitivno imati sa čim da aplicira za teniski tron.

Mimi

pre 2 godine

Lepo počeli sa Congom, Dimitrovim, Timom, Cicipasom pa naravno do Medvedeva i Zvereva, do Rubljova, Šapovalova... da mi je finale Đoković-Alkaraz i tako već šesta generacija ne zna šta je snašlo.

Planinarac

pre 2 godine

Ovaj gazi Noleta u finalu. Zivi bili pa videli. Mali je zver!
(Herbalajzer, 4. septembar 2021 13:25)

Nerealno apsurdan komentar.

Belianđeo

pre 2 godine

Mali igra i ćuti i ne analizira jednog šampiona (Nole)...biće zanimljivo i sigurno malo teže Noletu ali ipak se zna KO je majstor a ko šuster....
Napred Nole gazi redom!!!!!!!

no1e

pre 2 godine

Koliko se u ženskom tenisu forsiraju ove "mlade" "nade" tipa Koko Gauf, Naomi Osaka, sad i Lejla Fernandez, iz očiglednih razloga. Drama, priča o mentalnim problemima, težak život, rasa, plakanje, danas mi nije dan i sve ostalo. A rezultata nigde. Barti i Sabalenka su pet klasa ispred ostalih, pa onda Pliškova, Krejčikova, Švjontek. Ali pošto je tu reč o Australijanki evropskog porekla, Beloruskinji, Čehinjama i Poljakinji, nisu uopšte zanimljive.

S druge strane, neke mlade nade kao Monika Seleš su prošle mnogo gore, verovatno baš zbog tih medija...

Dosadnjaković

pre 2 godine

Mali je sinoć bio baš dobar. Uživao sam gledajući. Sa 18 godina naravno da ima potencijala i sve to stoji. Imam, medjutim, "deja vu" kad čitam ovaj članak, hoću reći, izbaci "Alaves", a ubaci bilo koji od "Conga" do "Medvedev" i dobiješ ono što smo u zadnjih 15 godina redovno imali prilike da pročitamo.

Drobeno Mleko

pre 2 godine

Miodraze bekrijo, omasio si prilicno u zaključcima.. Ako si stvarno gledao meč mogao si da vidis Mladog Novaka u liku Alkarasa, period sa 22-23 god gde ubija ravnim i snaznim udarcima i pritom stigne da se na svaki udarac namesti idealno. Svaka cast za momka, pravo je osvezenje za tenis i bice nocna mora Zverevu, Cicipasu i Medvedevu, mali je prava mina sa 18 god. Jos jednom bravo

my way

pre 2 godine

Док су сви одмах тражили наследнике великој тројци у већ следећој генерацији оличеној у Тиму, Звереву, Медведеву, Циципасу... стасавали неки нови клинци, Алкараз и Руне и сада задивили читав свет. Велика ствар за мушки тенис који је у паници због тога што се златна ера тројице најбољих у историји ближи крају. Још ова деца паленте морају да поједу, још то није близу нивоа тениса који велика тројка играла и која не би била то што јесте да је тај ниво могуће тек тако достићи и наставити. Међутим, за разлику од старијих колега, извиканих наследника који чекају и даље да Новак падне ваљда на 20% онога што је на свом врхунцу био, ови клинци имају таленат и менталитет шампиона који се одмах види. Док старији од њих и дан данас кукају кад им жреб намести Нолета, младом Рунеу је срце хтело да искочи од среће, како рече његова мајка. Е, то могу, али само можда, да буду наследници највећима у историји овог спорта! Женски тенис је увек имао овакве клинке као сада, видећемо да ли ове могу да достигну квалитет и држе га у континуитету као некадашње великанке.

TX

pre 2 godine

Alkaras je bez dileme veliki talenat i ima sanse da od "mlade nade" postane sampion. Medjutim ima tu mnogo faktora koji odlucuju da li ce neko postati sampion: fizicki, tehnicki, mentalni itd. U mecu sa Cicipasom sav pritisak da pobedi je bio na Cicipasu. Kako ce Alkaras igrati kad svi ocekuju da on pobedi? Vec sledeci mec ce nam to pokazati.

kaokako

pre 2 godine

Cicipas je posle 4. seta mislio da kontrolise mec i cekao kiks Alkazara na servisu u 5. setu. Podcijenio ga je i pored toga sto mu se desilo u 3. setu. Jos je njemu finale RG u glavi , a vidi se i po kretnjama da nije bas najstabilniji u glavi.

Andjus

pre 2 godine

Ma kakva deca buducnosti, bljesnuo na ovom turniru i dobio cicipasa koji meceve dobija na muljanje i "na foru". Koliko takvih slucajeva je bilo u proslosti? Ne bi me iznenadilo da ispadne vec u sledecem kolu, i da do kraja karijere ne zabelezi ni jedan veci rezultat. Danas je svako ko poveze 2-3 pobede buduci broj 1 i osvajac grend slemova, a realno mogu da sanjaju o tome dok god Djokovic i Nadal igraju. Zenski tenis ne bih ni komentarisao, sto bi rekao Milovan Jovanovic, to je hobi, to ni uza rodbina ne gleda

Car Dušan

pre 2 godine

Ovaj dečko, ničim izazvan reče da podseća na Federera! I to posle, ovog sinoćnjeg NEIZVESNOG meča - u trećem kolu GS... Sam sebi, stavlja ogroman teret. GLUPOST!

jsx

pre 2 godine

U zenskom tenisu se na svakom GS desi po nekoliko iznenadjenja tako da nisam impresioniran.
Sto se tice Alkaraza za njega verujem da ima buducnost. Nije samo sto je pobedio Cicipasa vec sto je nadomak top 50, a na trci je 30ti, i na svakom GS je vec stigao bar do drugog kola. Kad se uzme u obzir da je savrsene visine za tenis i da ima od koga da nauci verujem da ce biti veliki igrac.

Statistikom protivu mitova

pre 2 godine

Ok je to sve, nego seca li se neko Michela Changa? Omaleni amerikanac (175 cm) je i dalje najmladji pobednik GS i to RG sa 17 godina i 109 dana, kakva je to senzacija bila. E to mu je bio i jedini GS, bljesnuo je jos 1996, sa 24 godina, kada size i na No.2 ATP liste i to je bilo to. Zakljucke izvucite sami....

cak noris

pre 2 godine

Budućnost nije ni blizu. Polako samo. Seća li se one tinejdžerke Coco Gauf koja je osvojila jedan GS. Danas max do trećeg kola
(NY, 04. septembar 2021 12:52)

Coco Gauf najveci uspeh na GS je ovogodisnje cetvrtfinale RG-a

Соко сиви

pre 2 godine

Beker je sa 17 osvojio Vimbldon! A ova dvojica imaju preko 18 pa ono sad kao čudo nevidjeno??
(Ja, 04. septembar 2021 12:23)

To vreme je davno prošlo i nemoguće je danas da jedan tinejdžer osvoji gren slem. Upravo to i čini ovaj podvig većim. Starosna granica se pomerila bar za 5 godina od tog vremena Bekera, tako da danas igrači sazrevaju oko 23. Takođe više ne odlaze u penziju sa 30 već upravo tad ulaze u punu snagu,( Vavrinka, velika 3). Poslednji koji je kao mlad osvojio slem je Nadal ali on je zaista čudo od igrača i jedan od 3 najbolja ikad.

munjov

pre 2 godine

@niko Uz svo poštovanje nema smisla reći da je Del Potro bolji od Djokovica i Federera kad mu je dan. Glavna njegova karakteristika je kombinacija servis+forhend. Kad to ne ide već u razmenama malo teže ide zbog klimavog bekhenda. Naravno šteta zbog povreda. Ovaj mali već sad ima bolji bekhend, nema potrebe da se izvlači na forhend ostavljajući prazan prostor. Cicipas isti slučaj, ubijaju ga na bekhend strani, jednostavno dok ne usavrši slajs teško će do neke veće titule. Na šljaci to prolazi zbog brzine podloge.
Alkaraz na drugoj strani, odlična oba osnovna udarca, servis malo slabiji, al i tu ima što je bitno varijacija, ravan i kik, kretnja odličan 5, dropsot voli da odigra i što je najbitnije ima pobednički mentalitet. Cicipas je fenomenalno servirao u poslednja dva seta i opet nije uspeo da ga pobedi.
Uzgred verujem zbog mladosti i oscilacija sto je karakteristično za njegove godine neće to tako lako ići u sledećem kolu. Pozdrav i nek najbolji pobedi:)

Miki Veliki

pre 2 godine

Netko je spomenuto u jednom od komentara ranije da ga mali podsjeća na Samprasa. Gledao sam samo kraj meča pa ne mogu reći ali bi strašno volio da je tako. Ono što sam vidio je da su me njegova energija i muda podsjećali na to. Bilo bi fantastično da je tako da mlađa generacija vidi jedan takav atletičan, brz i agresivan tenis sa čeličnih mudima. Za tenis bi to bilo spektakularno da stariji igrači budu gurnuti do maksimuma. Kako je mali dobio kraj meča je za svaki respekt. Ubio ga je tako hladnokrvno.

Dorćolac

pre 2 godine

Bravo Zorane na tekstu! Eto kada klinac zna da pobedi i još više da inspiriše novinara da izvuče iz sebe najbolje. Inače klinac je mentalna gromada, toliko samouveren i mentalno jak. Sve to proizilazi iz njegove vrhunske tehnike. Nije jasno gde će da poklekne i od koga na ovom turniru i da li će uopšte. Ipak, maestro Novak če imati šta da prostudira.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Super.

Od ove godine u glavnim žrebovima gs turnira i na Garosu je stigao do 3.kola a ovde je otišao korak dalje, evo ga u 4. kolu.

Trebalo bi da se piše o Nemcu Peteru Gojovčiku koji je kao 141. sa 32. godine prvi put stigao u 3. kolo a onda i u 4. nekog gren slem turnira.

BIće zanimljivo kako će odigrati mladi Španac Karlos ALkaraz protiv starijeg (32)i slabije rangiranog(141)nemačkog tenisera koji je jedini predstavnik nemačkog tenisa, nekada velesile u tenisu.

Interesantno je pogledati i meč dva mlada crnca, Amerikanac od 23 godina i Kanađanin od 21 godine. Obojica su prošle godine na US Openu stigli do 4. kola gde su i sada a ko pobedi prvi put će biti na US Openu u četvrfinalu. Obojica imaju kao svoj najveći gs uspeh četvrtfinale - TIjafo na AO 2019. a ALijasim ove ,2021.na Vimbldonu.

Španac je napravio veliki pobedu i blistavo predstavio španski tenis pa Španija imati svog igrača u drugoj nedelji.

Goran

pre 2 godine

Polako!Polako! Mladi Španac pokazuje zaista mnogo ali on je fizički već dostigao svoj maksimum. Ostaje da se vidi da li će i koliko tehnički, taktički i mentalno da se razvija. Biti bili od Novaa i Rafe dok godi igraju biće nedostižno. Medvedov i Zverev su su već na tom ekstra nivou koji će on veoma teško dostići. Smiješi mu se lijepa karijera ali prvo skoči pa reci hop

ssss

pre 2 godine

Problem ovih mladih nije tenis nego njihova glava. Znaju oni dooobro igrati tenis, ali u glavi nisu cisti. Realno, da bi bio Djokovic, Nadal, Federer moras biti malo opaljen, ali pozitivno opaljen, moras biti ratnik, gladijator. Ova danasnja djeca bljesnu pa ih nema cijele godine. Kad kazem djeca mislim na sve druge sem ove trojice. Ove klince od 18-19 godina ne bi ni pominjao, dabogda da se izrodi nesto od njih.
Nadam se da grijesim, uprotivnom tenis propade.

mlekadžija

pre 2 godine

Полако...има времена. Да се докаже, таленат је очит али не би био ни први ни последњи а да га не оствари у потпуности....

sss

pre 2 godine

ne zanosite se vise, ovo je sedmo dete buducnosti, a buducnost nigde, cicipas, dominik, zverev, medvedev,, coric ima ih jos par koji ne mogy vise ni da dopru do velike turnire a pobedjavali su veliku trojku

PRSKA POLIVAJ !!!

pre 2 godine

Bilo je i do sad godinama unazad dece buducnosti, pa corak. Svaka naredna deca buducnosti normalno da imaju vece sanse, jer su nikad mladji, a ova trojka nikad starija. I kad ne budu vise mogli toliko matori da izdrze, svi ce reci "To je ta nova generacija".

Myrthos

pre 2 godine

Tsitsipas lako gubi, ne zaboravite to prije nekih grandioznih prognoza. Dečko ispada u sljedećem kolu. Šta će onda biti priča?

miodrag

pre 2 godine

Gledo sam ceo mec Karlosa iz Alkatraza i nesretnog grckog filozofa. Ono sto je impresioniralo je da decko od 18 godina igra tako dobro....ali to nije igra (jos uvek ) sa kojom on moze da uradi nesto ozbiljnije, pogotovu sada , na ovom tirniru , a milslim ni u skoroj buducnosti. Momak ima jako dobar bekhend , kada ga ide , forhend isto tako nije los, serva daleko od ubojite, drop sotovi dobri , ali je Ciciban ze njih bio totalno nespreman ... i sto posebno cudi ni posle petog , sestog .....Mali nema kontinuitet u igri ...ima padove i uspone, sto je i normalno za ovaj uzrast.....a da bi bio GS sampion, on mora da ima igru u kontinuitetu....to je ono sto izdvaja veliku trojku, sada ves velikih 1,5 ....vreme ce pokazati. Ne bih se kladio na njega....moze da postane veliki sampion , ali isto tako da se izgubi, kao i mnogi pre njega....mene je igra Rubljova, Zvereva, Ozea ili Sapovalova u tom uzrastu mnogo vise impresionirala nego ovo sto sam video sinoc. Videcemo , vreme ce pokazati.

Loshmi

pre 2 godine

Netko je spomenuto u jednom od komentara ranije da ga mali podsjeća na Samprasa. Gledao sam samo kraj meča pa ne mogu reći ali bi strašno volio da je tako. Ono što sam vidio je da su me njegova energija i muda podsjećali na to. Bilo bi fantastično da je tako da mlađa generacija vidi jedan takav atletičan, brz i agresivan tenis sa čeličnih mudima. Za tenis bi to bilo spektakularno da stariji igrači budu gurnuti do maksimuma. Kako je mali dobio kraj meča je za svaki respekt. Ubio ga je tako hladnokrvno.
(Miki Veliki, 04. septembar 2021 13:41)

Pomenuh to u nekoj od prethodnih tema, pogledaj meč, videćeš ta neustrašiva zaletanja na mrežu skok i smeč karakterističan za Samprasa. Baš bi bilo super da usavršava taj stil. Ko je gledao Samprasa seća se koje je oduševljenje ostavljao na publiku kad tako zakuca. Američki komentatori su to zvali slam dunk po uzoru na nba.

Dragan

pre 2 godine

Pa, Federer je pobedio Samprasa sa 19.
(Jole, 4. septembar 2021 19:03)

Ali ne sa 18.
Nadal je osvojio RG sa 19, ali sa 18, nije pobedio igrača iz top 5.
Novak pogotovo, to nije mogao, gubio je u to vreme i od Ljubičića, a Safin mu je davao časove tenisa dva puta sa po 3:0, a evo sada je GOAT.
Život piše romane, dajte šansu i ovim klincima, ima nade za tenis, ne brinem više uopšte.

koala voice

pre 2 godine

@my way
Kao prvo nisu njih trojica najboljih u istoriji,samo najuspesniji,jer pre svega ostatak karavana sem Mareja ocaj zivi,devedesetih bi bila sasvim druga prica i niko ne moze reci da je npr.Djokovic bolji nego sto su nekad bili Lejver,Borg,Samparas,samo bila drukcija vremena,to je kao da nedosmisleno tvrdis da niko bolji od Mesija i Ronalda,sto niko i ne tvrdi,samo u tenisu proslost ne postoji.Inace ovo pises samo zato sto je Nole malome idol,za njega mozda nikad i ne cujemo vise,o Spancu se pise vec ohoho i evo tek sad prvi put nesto ozbiljno uradio,mozda bude veliki,mozda i ne,gde su npr.Oze i Siner koji vaze za najbolje iz nulte generacije,nigde ih nema,realnost je ipak da Medvedev,Zverev i ekipa ce biti ti koji ce naslediti ove starije,nista nisu zakasnili i Novak je krenuo da pegla pravo tek sa 24,i realno on sta uradi ovde i na zimu na AO uradio je,druga dvojica polako privode kraju(mozda Nadal ako se oporavi jurne na jos jedan RG za kraj),i to je to,nece tenis propasti niti se sunce prestati da greje bez "trojke"

Srpce

pre 2 godine

Srblje ga iskomentarisa kao da je imao srece sinoc, kao da je jos jedan bukac sto nece trajati... A ja se kladio da ce da dobije mec na 4.6 kvoti. Nije mi jasno kako se srblje tako lose razumije u tenis. Mali je, ako ga zaobidju povrede, sledeci skupljac GS trofeja.

koala voice

pre 2 godine

@my way
Kao prvo nisu njih trojica najboljih u istoriji,samo najuspesniji,jer pre svega ostatak karavana sem Mareja ocaj zivi,devedesetih bi bila sasvim druga prica i niko ne moze reci da je npr.Djokovic bolji nego sto su nekad bili Lejver,Borg,Samparas,samo bila drukcija vremena,to je kao da nedosmisleno tvrdis da niko bolji od Mesija i Ronalda,sto niko i ne tvrdi,samo u tenisu proslost ne postoji.Inace ovo pises samo zato sto je Nole malome idol,za njega mozda nikad i ne cujemo vise,o Spancu se pise vec ohoho i evo tek sad prvi put nesto ozbiljno uradio,mozda bude veliki,mozda i ne,gde su npr.Oze i Siner koji vaze za najbolje iz nulte generacije,nigde ih nema,realnost je ipak da Medvedev,Zverev i ekipa ce biti ti koji ce naslediti ove starije,nista nisu zakasnili i Novak je krenuo da pegla pravo tek sa 24,i realno on sta uradi ovde i na zimu na AO uradio je,druga dvojica polako privode kraju(mozda Nadal ako se oporavi jurne na jos jedan RG za kraj),i to je to,nece tenis propasti niti se sunce prestati da greje bez "trojke"

Srpce

pre 2 godine

Srblje ga iskomentarisa kao da je imao srece sinoc, kao da je jos jedan bukac sto nece trajati... A ja se kladio da ce da dobije mec na 4.6 kvoti. Nije mi jasno kako se srblje tako lose razumije u tenis. Mali je, ako ga zaobidju povrede, sledeci skupljac GS trofeja.

Stefke

pre 2 godine

Smarate više sa "mali dobio jedan meč i svi misle da će da bude dobar igrač". Već 1000 takvih komentara sam pročitao od sinoć. Dečko već duže vreme igra odličan tenis i ne radi se samo o jednom meču. To što vi ne pratite to je vaš problem.

Andjus

pre 2 godine

Ma kakva deca buducnosti, bljesnuo na ovom turniru i dobio cicipasa koji meceve dobija na muljanje i "na foru". Koliko takvih slucajeva je bilo u proslosti? Ne bi me iznenadilo da ispadne vec u sledecem kolu, i da do kraja karijere ne zabelezi ni jedan veci rezultat. Danas je svako ko poveze 2-3 pobede buduci broj 1 i osvajac grend slemova, a realno mogu da sanjaju o tome dok god Djokovic i Nadal igraju. Zenski tenis ne bih ni komentarisao, sto bi rekao Milovan Jovanovic, to je hobi, to ni uza rodbina ne gleda

Нико

pre 2 godine

Добио мали један меч и сви причају нови Надал, нови Ђоковић или Федерер, удара лоптицу као нико, итд.. Ало бре људи, јел ви нисте чули за Дел Потра? Тај човек када је био на врхунцу, начин на који он удара лоптицу, када му је дан, ни Федерер, ни Ђоковић му на бетону не могу ништа, па где је он сада, шта је освојио? Не иде то тако у спорту, поготово у тенису. Милион ствари треба да се поклопи да би освојио само једам слем, а овде гомила њих те после једног меча прогласи за новог Федерера. Мали има потенцијал и то је то. Шта ће бити са њим, питање је, али свакако ће бити занимљиво присуствовати његовом развитку.

Bik koji leži

pre 2 godine

Mali španac je baš bio narajcan,ko pod nekim tabletama što nije ni čudo s obzirom iz koje zemlje prevaranata dolazi.Nadal se u to najbolje razume.Što se tiče ovog uobraženog grko-rusa baš mi drago sto je eliminisan.Sam je protiv sebe okrenuo maltene celo svetsko sportsko mnenje.Prepotenko obični.

miodrag

pre 2 godine

Gledo sam ceo mec Karlosa iz Alkatraza i nesretnog grckog filozofa. Ono sto je impresioniralo je da decko od 18 godina igra tako dobro....ali to nije igra (jos uvek ) sa kojom on moze da uradi nesto ozbiljnije, pogotovu sada , na ovom tirniru , a milslim ni u skoroj buducnosti. Momak ima jako dobar bekhend , kada ga ide , forhend isto tako nije los, serva daleko od ubojite, drop sotovi dobri , ali je Ciciban ze njih bio totalno nespreman ... i sto posebno cudi ni posle petog , sestog .....Mali nema kontinuitet u igri ...ima padove i uspone, sto je i normalno za ovaj uzrast.....a da bi bio GS sampion, on mora da ima igru u kontinuitetu....to je ono sto izdvaja veliku trojku, sada ves velikih 1,5 ....vreme ce pokazati. Ne bih se kladio na njega....moze da postane veliki sampion , ali isto tako da se izgubi, kao i mnogi pre njega....mene je igra Rubljova, Zvereva, Ozea ili Sapovalova u tom uzrastu mnogo vise impresionirala nego ovo sto sam video sinoc. Videcemo , vreme ce pokazati.

Ken

pre 2 godine

Lep text kao i uvek, ali poslednja recenica para uši. Nikako te klince nećemo dočekati raširenih ruku. Prvo, niko Novaka i ostale naše nikad nije dočekao raširenih ruku, možda samo Anu, a drugo, samim tim sto dečko kida a kida, pretnja je Novaku. I biće sve veća. Da, biće sampion jednom, u to sam siguran, može, ali tek posle Novaka.

zgtom

pre 2 godine

Svi najveći interesantno bili su visine između 185 - 188 cm, čak i koji cm niži, npr Mckenroe i Conors ili Borg. Zadnjih 4 najveća Sampras, Nadal, Federer su iste visine 185, Đokovič koji cm viši, i ovaj mali Španjolac ima 185 cm. To je već podatak za trenere i koji stvaraju nove zvijezde u tenisu.

qpei

pre 2 godine

Polako sa hajpom oko ovog igraca, momak u ovim godinama i u poziciji kojoj se nalazi nema sta da izgubi na bilo kojem mecu, sto mu omogucava da igra opusteno, trek treba da se vidi od cega je satkan.. ne kazem da nece biti klasa, ali polako..

Dosadnjaković

pre 2 godine

Mali je sinoć bio baš dobar. Uživao sam gledajući. Sa 18 godina naravno da ima potencijala i sve to stoji. Imam, medjutim, "deja vu" kad čitam ovaj članak, hoću reći, izbaci "Alaves", a ubaci bilo koji od "Conga" do "Medvedev" i dobiješ ono što smo u zadnjih 15 godina redovno imali prilike da pročitamo.

Belianđeo

pre 2 godine

Mali igra i ćuti i ne analizira jednog šampiona (Nole)...biće zanimljivo i sigurno malo teže Noletu ali ipak se zna KO je majstor a ko šuster....
Napred Nole gazi redom!!!!!!!

Legolas

pre 2 godine

Jasno je,mali Alkaraz,ne samo sinoć,već unazad duže vreme pokazuje ogroman talenat.
I ne samo to.Već i želju,ogromnu energiju,stabilnost u ključnim momentima,žar,,pametne odluke u presudnim momentima.

Međutim,do vrha ima mnogo posla,temelji su tu.Sinoć mu je i Cicipas WC Stefanos,davao neke bitne poene,mašeči sve živo,prvi servis nije bio na zavidnom nivou.Ali opet zaslugom malog Španca.
Španac je eksplozivan i brz veoma,nema šta nije stizao,nameštao se skoro perfektno na udarce.
Početak meča,kao da voz prelazi preko Grka.Oduvao ga je Alkaraz.
Mali ako gama ispravan stav,ako samo narednih godina čuti i radi,na servisu,najpre,i ostalim segmentima igre,ima izuzetnu budućnost.
Pretalentovan je,vidi se iz aviona.Pokazuje volju.
Meni prelep utisak ostavio,nešto novo,a opet liči,najviše na Noleta,po meni.
Udara hrabro i jako,valja izdržati te silne udarce svom snagom.
Biče ispadanja u prvim drugim kolima,biće uspona i padova,važan mu je stav i cilj.
Mirna glava,bez glumljenja zvezde sa prvim uspesima.
Osveženje na teniskom nebu definitivno,koje će kada Nole i Nadal završe karijeru,definitivno imati sa čim da aplicira za teniski tron.

Đura

pre 2 godine

"Niko iz trija Đoković-Federer-Nadal nije uspeo tako mlad da pobedi Top 5 igrača na grend slemu" - to samo pokazuje kakvi su sada top igrači - svi igraju toplo/hladno i izuzetno su mentalno labilni što je ustvari i najjače oružje velike trojke. Svi oni extra serviraju, reterniraju, kreću se... ali glava je ta koja donosi razliku, a današnji mladi top igrači nisu tu sazreli.

Myrthos

pre 2 godine

Tsitsipas lako gubi, ne zaboravite to prije nekih grandioznih prognoza. Dečko ispada u sljedećem kolu. Šta će onda biti priča?

mlekadžija

pre 2 godine

Полако...има времена. Да се докаже, таленат је очит али не би био ни први ни последњи а да га не оствари у потпуности....

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Super.

Od ove godine u glavnim žrebovima gs turnira i na Garosu je stigao do 3.kola a ovde je otišao korak dalje, evo ga u 4. kolu.

Trebalo bi da se piše o Nemcu Peteru Gojovčiku koji je kao 141. sa 32. godine prvi put stigao u 3. kolo a onda i u 4. nekog gren slem turnira.

BIće zanimljivo kako će odigrati mladi Španac Karlos ALkaraz protiv starijeg (32)i slabije rangiranog(141)nemačkog tenisera koji je jedini predstavnik nemačkog tenisa, nekada velesile u tenisu.

Interesantno je pogledati i meč dva mlada crnca, Amerikanac od 23 godina i Kanađanin od 21 godine. Obojica su prošle godine na US Openu stigli do 4. kola gde su i sada a ko pobedi prvi put će biti na US Openu u četvrfinalu. Obojica imaju kao svoj najveći gs uspeh četvrtfinale - TIjafo na AO 2019. a ALijasim ove ,2021.na Vimbldonu.

Španac je napravio veliki pobedu i blistavo predstavio španski tenis pa Španija imati svog igrača u drugoj nedelji.

Miki Veliki

pre 2 godine

Netko je spomenuto u jednom od komentara ranije da ga mali podsjeća na Samprasa. Gledao sam samo kraj meča pa ne mogu reći ali bi strašno volio da je tako. Ono što sam vidio je da su me njegova energija i muda podsjećali na to. Bilo bi fantastično da je tako da mlađa generacija vidi jedan takav atletičan, brz i agresivan tenis sa čeličnih mudima. Za tenis bi to bilo spektakularno da stariji igrači budu gurnuti do maksimuma. Kako je mali dobio kraj meča je za svaki respekt. Ubio ga je tako hladnokrvno.

Planinarac

pre 2 godine

Ovaj gazi Noleta u finalu. Zivi bili pa videli. Mali je zver!
(Herbalajzer, 4. septembar 2021 13:25)

Nerealno apsurdan komentar.

Соко сиви

pre 2 godine

Beker je sa 17 osvojio Vimbldon! A ova dvojica imaju preko 18 pa ono sad kao čudo nevidjeno??
(Ja, 04. septembar 2021 12:23)

To vreme je davno prošlo i nemoguće je danas da jedan tinejdžer osvoji gren slem. Upravo to i čini ovaj podvig većim. Starosna granica se pomerila bar za 5 godina od tog vremena Bekera, tako da danas igrači sazrevaju oko 23. Takođe više ne odlaze u penziju sa 30 već upravo tad ulaze u punu snagu,( Vavrinka, velika 3). Poslednji koji je kao mlad osvojio slem je Nadal ali on je zaista čudo od igrača i jedan od 3 najbolja ikad.

no1e

pre 2 godine

Koliko se u ženskom tenisu forsiraju ove "mlade" "nade" tipa Koko Gauf, Naomi Osaka, sad i Lejla Fernandez, iz očiglednih razloga. Drama, priča o mentalnim problemima, težak život, rasa, plakanje, danas mi nije dan i sve ostalo. A rezultata nigde. Barti i Sabalenka su pet klasa ispred ostalih, pa onda Pliškova, Krejčikova, Švjontek. Ali pošto je tu reč o Australijanki evropskog porekla, Beloruskinji, Čehinjama i Poljakinji, nisu uopšte zanimljive.

S druge strane, neke mlade nade kao Monika Seleš su prošle mnogo gore, verovatno baš zbog tih medija...

ssss

pre 2 godine

Problem ovih mladih nije tenis nego njihova glava. Znaju oni dooobro igrati tenis, ali u glavi nisu cisti. Realno, da bi bio Djokovic, Nadal, Federer moras biti malo opaljen, ali pozitivno opaljen, moras biti ratnik, gladijator. Ova danasnja djeca bljesnu pa ih nema cijele godine. Kad kazem djeca mislim na sve druge sem ove trojice. Ove klince od 18-19 godina ne bi ni pominjao, dabogda da se izrodi nesto od njih.
Nadam se da grijesim, uprotivnom tenis propade.

Dorćolac

pre 2 godine

Bravo Zorane na tekstu! Eto kada klinac zna da pobedi i još više da inspiriše novinara da izvuče iz sebe najbolje. Inače klinac je mentalna gromada, toliko samouveren i mentalno jak. Sve to proizilazi iz njegove vrhunske tehnike. Nije jasno gde će da poklekne i od koga na ovom turniru i da li će uopšte. Ipak, maestro Novak če imati šta da prostudira.

Statistikom protivu mitova

pre 2 godine

Ok je to sve, nego seca li se neko Michela Changa? Omaleni amerikanac (175 cm) je i dalje najmladji pobednik GS i to RG sa 17 godina i 109 dana, kakva je to senzacija bila. E to mu je bio i jedini GS, bljesnuo je jos 1996, sa 24 godina, kada size i na No.2 ATP liste i to je bilo to. Zakljucke izvucite sami....

Drobeno Mleko

pre 2 godine

Miodraze bekrijo, omasio si prilicno u zaključcima.. Ako si stvarno gledao meč mogao si da vidis Mladog Novaka u liku Alkarasa, period sa 22-23 god gde ubija ravnim i snaznim udarcima i pritom stigne da se na svaki udarac namesti idealno. Svaka cast za momka, pravo je osvezenje za tenis i bice nocna mora Zverevu, Cicipasu i Medvedevu, mali je prava mina sa 18 god. Jos jednom bravo

sss

pre 2 godine

ne zanosite se vise, ovo je sedmo dete buducnosti, a buducnost nigde, cicipas, dominik, zverev, medvedev,, coric ima ih jos par koji ne mogy vise ni da dopru do velike turnire a pobedjavali su veliku trojku

Car Dušan

pre 2 godine

Ovaj dečko, ničim izazvan reče da podseća na Federera! I to posle, ovog sinoćnjeg NEIZVESNOG meča - u trećem kolu GS... Sam sebi, stavlja ogroman teret. GLUPOST!

Loshmi

pre 2 godine

Netko je spomenuto u jednom od komentara ranije da ga mali podsjeća na Samprasa. Gledao sam samo kraj meča pa ne mogu reći ali bi strašno volio da je tako. Ono što sam vidio je da su me njegova energija i muda podsjećali na to. Bilo bi fantastično da je tako da mlađa generacija vidi jedan takav atletičan, brz i agresivan tenis sa čeličnih mudima. Za tenis bi to bilo spektakularno da stariji igrači budu gurnuti do maksimuma. Kako je mali dobio kraj meča je za svaki respekt. Ubio ga je tako hladnokrvno.
(Miki Veliki, 04. septembar 2021 13:41)

Pomenuh to u nekoj od prethodnih tema, pogledaj meč, videćeš ta neustrašiva zaletanja na mrežu skok i smeč karakterističan za Samprasa. Baš bi bilo super da usavršava taj stil. Ko je gledao Samprasa seća se koje je oduševljenje ostavljao na publiku kad tako zakuca. Američki komentatori su to zvali slam dunk po uzoru na nba.

PRSKA POLIVAJ !!!

pre 2 godine

Bilo je i do sad godinama unazad dece buducnosti, pa corak. Svaka naredna deca buducnosti normalno da imaju vece sanse, jer su nikad mladji, a ova trojka nikad starija. I kad ne budu vise mogli toliko matori da izdrze, svi ce reci "To je ta nova generacija".

kaokako

pre 2 godine

Cicipas je posle 4. seta mislio da kontrolise mec i cekao kiks Alkazara na servisu u 5. setu. Podcijenio ga je i pored toga sto mu se desilo u 3. setu. Jos je njemu finale RG u glavi , a vidi se i po kretnjama da nije bas najstabilniji u glavi.

munjov

pre 2 godine

@niko Uz svo poštovanje nema smisla reći da je Del Potro bolji od Djokovica i Federera kad mu je dan. Glavna njegova karakteristika je kombinacija servis+forhend. Kad to ne ide već u razmenama malo teže ide zbog klimavog bekhenda. Naravno šteta zbog povreda. Ovaj mali već sad ima bolji bekhend, nema potrebe da se izvlači na forhend ostavljajući prazan prostor. Cicipas isti slučaj, ubijaju ga na bekhend strani, jednostavno dok ne usavrši slajs teško će do neke veće titule. Na šljaci to prolazi zbog brzine podloge.
Alkaraz na drugoj strani, odlična oba osnovna udarca, servis malo slabiji, al i tu ima što je bitno varijacija, ravan i kik, kretnja odličan 5, dropsot voli da odigra i što je najbitnije ima pobednički mentalitet. Cicipas je fenomenalno servirao u poslednja dva seta i opet nije uspeo da ga pobedi.
Uzgred verujem zbog mladosti i oscilacija sto je karakteristično za njegove godine neće to tako lako ići u sledećem kolu. Pozdrav i nek najbolji pobedi:)

cak noris

pre 2 godine

Budućnost nije ni blizu. Polako samo. Seća li se one tinejdžerke Coco Gauf koja je osvojila jedan GS. Danas max do trećeg kola
(NY, 04. septembar 2021 12:52)

Coco Gauf najveci uspeh na GS je ovogodisnje cetvrtfinale RG-a

Mimi

pre 2 godine

Lepo počeli sa Congom, Dimitrovim, Timom, Cicipasom pa naravno do Medvedeva i Zvereva, do Rubljova, Šapovalova... da mi je finale Đoković-Alkaraz i tako već šesta generacija ne zna šta je snašlo.

Goran

pre 2 godine

Polako!Polako! Mladi Španac pokazuje zaista mnogo ali on je fizički već dostigao svoj maksimum. Ostaje da se vidi da li će i koliko tehnički, taktički i mentalno da se razvija. Biti bili od Novaa i Rafe dok godi igraju biće nedostižno. Medvedov i Zverev su su već na tom ekstra nivou koji će on veoma teško dostići. Smiješi mu se lijepa karijera ali prvo skoči pa reci hop

Sinke

pre 2 godine

Jedno je jasno,neko mora osvajati slemove posle velike trojke....Morace ih osvajati Zverev,Meevedev,Cicipas,ovaj mali Alkaras....Da igraju svi u vrijeme velike trojke,imali bi 0 gren slemova.

my way

pre 2 godine

Док су сви одмах тражили наследнике великој тројци у већ следећој генерацији оличеној у Тиму, Звереву, Медведеву, Циципасу... стасавали неки нови клинци, Алкараз и Руне и сада задивили читав свет. Велика ствар за мушки тенис који је у паници због тога што се златна ера тројице најбољих у историји ближи крају. Још ова деца паленте морају да поједу, још то није близу нивоа тениса који велика тројка играла и која не би била то што јесте да је тај ниво могуће тек тако достићи и наставити. Међутим, за разлику од старијих колега, извиканих наследника који чекају и даље да Новак падне ваљда на 20% онога што је на свом врхунцу био, ови клинци имају таленат и менталитет шампиона који се одмах види. Док старији од њих и дан данас кукају кад им жреб намести Нолета, младом Рунеу је срце хтело да искочи од среће, како рече његова мајка. Е, то могу, али само можда, да буду наследници највећима у историји овог спорта! Женски тенис је увек имао овакве клинке као сада, видећемо да ли ове могу да достигну квалитет и држе га у континуитету као некадашње великанке.

jsx

pre 2 godine

U zenskom tenisu se na svakom GS desi po nekoliko iznenadjenja tako da nisam impresioniran.
Sto se tice Alkaraza za njega verujem da ima buducnost. Nije samo sto je pobedio Cicipasa vec sto je nadomak top 50, a na trci je 30ti, i na svakom GS je vec stigao bar do drugog kola. Kad se uzme u obzir da je savrsene visine za tenis i da ima od koga da nauci verujem da ce biti veliki igrac.

TX

pre 2 godine

Alkaras je bez dileme veliki talenat i ima sanse da od "mlade nade" postane sampion. Medjutim ima tu mnogo faktora koji odlucuju da li ce neko postati sampion: fizicki, tehnicki, mentalni itd. U mecu sa Cicipasom sav pritisak da pobedi je bio na Cicipasu. Kako ce Alkaras igrati kad svi ocekuju da on pobedi? Vec sledeci mec ce nam to pokazati.

Dragan

pre 2 godine

Pa, Federer je pobedio Samprasa sa 19.
(Jole, 4. septembar 2021 19:03)

Ali ne sa 18.
Nadal je osvojio RG sa 19, ali sa 18, nije pobedio igrača iz top 5.
Novak pogotovo, to nije mogao, gubio je u to vreme i od Ljubičića, a Safin mu je davao časove tenisa dva puta sa po 3:0, a evo sada je GOAT.
Život piše romane, dajte šansu i ovim klincima, ima nade za tenis, ne brinem više uopšte.