Vesti - US Open 2020 -

Đoković detaljno o diskvalifikaciji: Bio sam u šoku

Novak Đoković prvi put od diskvalifikacije sa US opena je detaljno govorio o tom događaju kada je lopticom pogodio linijskog sudiju.

SS
Podeli
Photo by EPA-EFE/JASON SZENES
Photo by EPA-EFE/JASON SZENES

Novak: Ne mogu da obećam da nikada neću ponoviti nešto slično

Druženje sa novinarima putem video-konferencije upriličio je uoči početka Mastersa u Rimu.

"Bio je šok završiti US open na ovakav način. To je prvi put u mojoj karijeri da mi se tako nešto dogodilo. To je nešto što se možda moglo dogoditi ranije, istina i mnogim drugim igračima. Bilo je nesrećno i pogodio sam je na čudno mesto. Bilo je puno spekulacija da li sam to zaslužio ili ne. Prihvatio sam i ostavio iza sebe. Razgovarao sam sa njom i video sam da je dobro. Bilo mi je jako žao zbog drame koju sam joj izazvao. Bila je tamo dobrovoljno i obožava ovaj sport. Možda me je život naterao da vidim da mi se ovo mora ovako dogoditi", objašnjava Đoković i nastavlja.

"Šteta jer sam se osećao veoma dobro, bio sam samouveren i odlično sam udarao lopticu. Bilo je neočekivano, ali nenamerno, naravno. Ali ako uradite ono što sam ja uradio, verovatno možete nekoga udariti i pravila su jasna. Prihvatio sam to i prešao preko toga. Nisam to zaboravio i mislim da to nikada neću, jer ovo je nešto što će vam ostati ceo život, ali sjajno je što ponovo mogu da igram već za nedelju dana. Tako da sve to možete brzo da ostavite iza sebe".

Mnogi su osudili reakciju linijskog sudije u tom momentu, ali ne i Novak.

"Bilo mi je veoma teško da prihvatim ono što se desilo u tom trenutku. Bio sam u šoku nekoliko dana. Pozvao sam linijskog sudiju jer mi je bilo važno da je dobro. Nisam hteo da je povredim. Olakšalo mi je to što je dobro. Kroz svoj um i svoje srce obradio sam ono što se dogodilo, naučio svoju lekciju i želim da je ostavim za sobom", podvlači Đoković.

Neposredno pre tog događaja, Novak je povredio rame, jer je pao i morao da ode na klupu.

"Moje rame je dobro. Bolelo me malo nakon mog pada, ali sada je dobro".

Nadmašio je Samprasa u nedeljama kao svetski broj jedan i sada ide "napada" rekord Federera.

"Sampras mi je bio idol kao dete. Nadmašiti ga za mene je vrlo posebno. Odrastao sam gledajući ga kako igra. Mentalno je bio jedan od najboljih u istoriji. Dosezanje tog rekorda je posebno. Sad mi je jedan od ciljeva da dostignem Federera u njegovom rekordu. Nadam se da mogu da nastavim sa zdravljem i da radim u tom pravcu, da bih to postigao".

Da li je gledao finale US Opena?

"Gledao sam sinoć finale do kraja četvrtog seta. Želim da im čestitam obojici. Saša je igrao vrlo dobro i bio je vrlo blizu pobede. Dominik je zaslužio pobedu više od bilo koga, veoma je dobar momak. Vidi se da su prijatelji i da su se borili do poslednjeg poena. Mislim da je to bila sjajna poruka za ostatak igrača i svet tenisa. Za Domija će biti veliko olakšanje, sećam se kada sam osvojio svoj prvi Slem. To vas tera da mnogo više verujete u sebe i imate manji pritisak. U Parizu će biti favorit sa Rafom".

Jedno pitanjue je bilo: Da li bi, ako prestigne Federera i Nadala u Grend slemovima, mogao da se smatra najboljim u istoriji?

"Ne znam. To ću prepustiti ljudima koji tako misle", nasmejao se na kraju Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.