Sreda, 02.09.2020.

10:50

Amerikanac podržao Đokovića: Ovo želimo već 20 godina

Američki teniser Sem Kveri novi je član novoosnovane Asocijacije profesionalnih teniskih igrača (PTPA).

Izvor: MT

Amerikanac podržao Ðokoviæa: Ovo želimo veæ 20 godina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

19 Komentari

Sortiraj po:

MILENA

pre 3 godine

@Votson- jasno, da jasnije biti ne može. Ako neko od ovih malodušnika i vječnih kritičara, ipak, ni poslije tvog komentara nije shvatio o čemu se tu radi, glup je ili,što je, možda i gore, udara kontru iz čiste zlobe.

alo, alo, alo bre

pre 3 godine

@ novimarks: Oladi! Tvoja moć seže eventualno da pomeriš na desetak santimetara ulevo, ili na desnu stranu polupraznu kesu smeća! Budući da Zapad ne želi Novaka, kao vrhunskog tenisera, pamtiće ga kao opasnog političara, koji je prodrmao ATP! I, prevaziđeni marksu u novom pakovanju, ako nova asocijacija dovoljno ojača da kaže:Gospodo, nećemo da igramo vašu muziku! Od prvih sto rangiranih, 70% pređe iz tzv ATP u novu asocijaciju, "novimarks" će igrati umesto njih, gledališta puna... Burazeru, ličiš mi na @mikii, fedklub, drrodik i na još par suludih provokatora, koji poput najgorih sadomazohista, uživaš u svojim ispraznim nedelima!

Votson

pre 3 godine

... Neka se upitaju zasto sponzori placaju Federera i Nadala vise nego Novaka. Ni Novak nije interesantan TV kucama a pospisilovice da i ne spominjemo. Ja bi im zabranio da igraju na turnirima pa neka sami organizuju turnire.
(//,,, 2. septembar 2020 14:41)

A kada, vec za par godina Federer i Nadal odu u penziju, pa za njima lagano i Novak, Vavrinka i ostali ispisnici, i kad Cicipas, Tim i Medvedev postanu stare kuke, KO ce da preostane sponzorima i na kome ce da ostane tenis kao sport i kao nadmetanje ako svi ostali teniseri budu, usled alavosti i nedalekovidosti odgovornih struktura, prinudjeni da okace rekete o klin? Nova asocijacija se bori za ljude a time i za sport. Nije bas verovatno, da od tolike zemaljske kugle samo njih dvadesetak tenisera je bogom dano za velike rezultate. Na listi sigurno ima jos ko zna koliko kandidata za visoke domete, ali zbog pogresno vodjene politike ne mogu da se iskazu. U jednom momentu, neminovno je da se tenis ozbiljno do katastrofalno urusi. Onda vise nece tu biti para ni za koga. Sponzori ce naci nove face iz bilo kojih sfera javnog zivota, ali tenis ima da se slika k'o rukomet napr.
"Olimpijske igre u Parizu 2024. godine bi mogle da budu poslednje na kojima ćemo da gledamo rukometni turnir, piše francuski list Journal du Dimanche.
IHF, odnosno međunardna rukometna organizacija nije uspela dovoljno da poveća popularnost rukometa kao sporta van Evrope zbog čega mu preti isključivanje sa Olimpijskih igara."

statističar

pre 3 godine

Novak ih je već nadmudrio i ozbiljno uplašio. Bitno je da od juče u organizaciji dva najbolja američka singl igrača u poslednjih deset godina. Tu su još osmi igrač sveta Italijan Mateo Berentini, kao i dva najuspešnija Kanađanina 17. Denis Šapovalov i 18. Miloš Raonić. Zašto sportski novinari u Srbiji ne prate tviter nalog Noletogov zamenika Pospišila??? Sinoć je odgovorio na prozivke od pre nekoliko dana i rekao da on i Novak ozbiljno razmatraju strategiju kako da se novoj Asocijaciji pridruži što više teniserki. Zato je danas "slučajno" dala izjavu najbolja teniserka svih vremena Serena Vilijams: Serena Williams said she would be “really interested” to know more before weighing in.

“I’m obviously always ‘Team Djokovic’, but at the same time I’ve been on the WTA Tour for 30 years and I know a lot of stuff that’s happening there,” she said. “I do feel he has some very strong opinions that are often true.” Dakle, Novak je ovih dana totalno fokusiran na osvajanje US Opena i sve u vezi Professional Tennis Players Association vodi Pospišil a njegov uticaj je mnogo manji nego Noletov kod igrača i igračica. I naravno, Novak je ciljao da dobije podršku američkih tenisera što je već ostvario pa nije slučajno što je odabrao jednu od najboljih američkih advokatskih kompanija da zastupa interese nove Asocijacije ;) Ako mu se pridruži Serena vilijams - gem, set, meč - mogu Rafa i njegov stric da kukaju koliko hoće. Ukoliko je Serena tu onda ulazi i Endi Mari da "zapečati".

Djordje M.

pre 3 godine

Cela je poenta da se novac od turnira, kako onih nizih - celengera, atp250 tako i grend slemova, raspodeli vise na stranu igraca, tako da onaj koji dogura renkingom do prvog kola grend slema, sto uopste nije lako dobije za to novac da moze dalje da se razvija.
Jednostavno gledano, onaj koji se bas mnogo trudi u tenisu dodje do top 100 a prvo kolo nekog turnira garantuje jedva novac da se pokriju troskovi.
Tenis je jako skup sport i zavisite sami od sebe. Nema saigraca, nema oslanjanja da ce neko drugi odraditi posao. Trener koji vas prati ima platu godisnju, tako i kondicioni trener a na sve to letovi, tereni i hoteli koji se iznajmljuju kako u NY tako i u Parizu, Milanu, Pekingu.. i sve ide na trosak igraca. Loptice, reketi, spanovanja.. sve to se trosi i zahteva konstatno ulaganje. Ima toliko puno stavki i cela poenta je da ne daje Novak ili Rafa, Rodzer svoj novac nekom ko je 378. na svetu, nego da nagradni fond bude bolje preusmeren na nize rangirane igrace, tako da mogu da zive od sporta kojim se bave a ne da se novac uplacuje u ATP fond vecim delom.

jackofalltrades

pre 3 godine

Za danas vremenska prognoza predvidja 28 stepeni za Njujork. Sunce koje przi beton i beton koji isijava temperaturu sigurno se na terenu rezultuje u 35-38 stepeni. Kako izgleda Novak kad mora da igra na tako visokoj temperaturi videli smo bezbroj puta pa i pre nekoliko dana u jednom mecu za Sinsinati turnir. Ne verujem bas da je on nekoga "zeznuo" ali ako je i "zeznuo" sebe je najpre. Bar da je sacekao da se zavrsi USO!?
(II, 2. septembar 2020 14:13)

E zato se No1e bori! Da ga postuju a ne da ga stavljaju na teren u podne kao sto to stalno rade. Inace, Artur Ashe ima krov zadnjih par godina pa cak i kad je sunce sada vise nije kao pre i ako je krov otvoren ima hlad. Ne brini se. No1e osvaja i USO I RG aman da ga stave i po ledu da igra!

//..

pre 3 godine

Nisam bas najjasnije shvatio ulogu koju bi imala nova unija, ali mislim da će se neminovno javiti sudar interesa. ATP je biznis a ne sport. A Nole bi hteo da se prvo poštuju sportski interesi a tek potom biznis interesi. To je lepa ideja, ali kada se biznisu suprotstavi neki drugi interes, biznis ume da bude nemilosrdan. Kako se to može uskladiti - ne bih rekao lako.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bogosav

Upravo tako, dira u osinje gnijezdo. Celnici ostalih asocijacija su
na strani ATP jer ovo moze da bude primjer ostalim sportistima i ako
se svi udruze pa krenu smicalice Novak je ugasio za sva vremena.

Novi Marks

pre 3 godine

"Koliko je Novak ispred svog vremena", piše Realista. Isto kao nekada Marks, Engels i Lenjin. Novak staje na čelo siromašnih tenisera, ujedinjuje proletere svih zemalja, želi da dokine surovi liberalni kapitalizam, smučilo mu se i ovih 300 miliona koje je kao igrač ATP turnira osvojio, sad će sve to da podeli teniserima proleterima. Niti Novak zna šta radi, niti je vreme za njegovo levičarenje, niti je došao trenutak da se kapitalizam ruši. Biće to jednog dana, ali neće tada biti ni nas ni Novaka, kapitalizam je još mlado društveno uređenje, postoji 200-300 godina, feudalizam je trajao milenijum i po. Mislim da je Novaka neko uvukao u ovo, onaj njegov Amer (osuđen za nasilničko ponašanje) što ga je Novak video kao direktora ATP, pa se sada kao sveti. Nema od toga. Dvadeset je godina Novak zgrtao lovu preko ATP-a, šta sad hoće? Dok se on bogatio sirotinje je bilo i tada?

Realista

pre 3 godine

@Novi Marks Prijatelju, izgleda da si ti sve bukvalno shvatio što sam ja napisao.

Pa morao je Novak nekad početi sa ovim, ako želi (a očigledno da želi).
I da je pre 15 godina isto radio, opet bi se našao neki kao ti koji bi mu rekao "pa bilo je i ranije siromašnih".

Jeste, bilo je i biće uvek. Samo Novak nije bio u poziciji da donosi takve odluke kao što donosi sada. Ili ćeš da gledaš i kritikuješ sve okolo, ili ćeš da zasučeš rukave, "uskočiš u nešto" i pokušaš da doprineseš zajednici (bilo kojoj i u ma kojoj god sferi).

Hana

pre 3 godine

Šta hoće Đoković, zar nije dovoljno da svi igrači podele 10% od ukupne ATP sume? Oni bi 50:50? Pa nije to Bronx, da šmrčeš i postavljaš uslove... Ćuti i igraj, i pre toga plati reket. Nije ti ovo komunizam da postavljaš pravila i uslove, već moderna demokratija u kojoj se zna ko kosi, a ko vodu nosi...

Realista

pre 3 godine

Koliko je Novak Đoković ispred svog vremena to je neverovatno.

Samo se plašim da mu ovo, uslovno rečeno, "levičarenje" i borba za "boraniju" ne dođe glave. Zna on šta radi.

Novakova obala u magli

pre 3 godine

"... A Nole bi hteo da se prvo poštuju sportski interesi a tek potom biznis interesi", danas je to isto jer je sport biznis, neće Nolo da izbaci biznis iz tenisa, i sam je bizmismen, pokušava, uz pomoć teniske radničke klase, koja je slabo plaćena, da proglasi svoju tenisku republiku u kojoj će svi teniseri biti jednako plaćeni. Svojih 300 miliona zarađenih u surovom ATP biznisu neće podeliti teniskoj sirotinji, svojoj glasačkoj mašini. Nije on Tolstoj koji je svu svoju zemlju podelio seljacima. Ovo je neki Novakov "obračun" sa ljudima iz ATP, jer su odbili da za direktora dovedu Novakovog prijatelja, Amera, osuđenog zbog nasilničkog ponašanja.

//,,

pre 3 godine

NBA igraci su strajkovali kad nisu bili zadovoljni platom pa nisu osnovali
novu asocijaciju. Ovo sto rade teniseri je glupost. Neka se upitaju zasto
sponzori placaju Federera i Nadala vise nego Novaka. Ni Novak nije
interesantan TV kucama a pospisilovice da i ne spominjemo. Ja bi im
zabranio da igraju na turnirima pa neka sami organizuju turnire.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Ovo mu dodje kao neyavisni sindikat?
Samo se pitam ako se recimo od prvih 20 ili 50 tenisera tu ukljuci samo 5-6 a onda da kazem i svi od 100-500 ogh mesta koju ce oni imati snagu u pregovorima sa ATP?
Da li Nole stvarno misli da prvih 10 ili 20 tenisera treba da uplacuju u fond 20% zarade za nekog 250og?
Zasto bi oni to radili ako nemas instrumente da ih sve nateras osim da ATP odredio deo nagrada ali treba celo knjigovodstvo da neko radi da raspodeli pomoc onima koji su perspetivni a bez dovoljno novca jer sto bi placali teniseru koji ima preko 30 a ispod je 100og mesta?
Da li Mesi i Ronaldo placaju neku kintu za momke iz cetvrte lige?

II

pre 3 godine

"No1e je sahovski velemajstor! Prvo ih je sve zeznuo davanjem ostavke (sto su oni i hteli) a onda jos jednom osnivanjem nove asocijacije. Sada je u poziciji da se bori za..."

Za danas vremenska prognoza predvidja 28 stepeni za Njujork. Sunce koje przi beton i beton koji isijava temperaturu sigurno se na terenu rezultuje u 35-38 stepeni. Kako izgleda Novak kad mora da igra na tako visokoj temperaturi videli smo bezbroj puta pa i pre nekoliko dana u jednom mecu za Sinsinati turnir. Ne verujem bas da je on nekoga "zeznuo" ali ako je i "zeznuo" sebe je najpre. Bar da je sacekao da se zavrsi USO!?

Bogosav

pre 3 godine

Nisam bas najjasnije shvatio ulogu koju bi imala nova unija, ali mislim da će se neminovno javiti sudar interesa. ATP je biznis a ne sport. A Nole bi hteo da se prvo poštuju sportski interesi a tek potom biznis interesi. To je lepa ideja, ali kada se biznisu suprotstavi neki drugi interes, biznis ume da bude nemilosrdan. Kako se to može uskladiti - ne bih rekao lako.

totalna dominacija

pre 3 godine

No1e je sahovski velemajstor! Prvo ih je sve zeznuo davanjem ostavke (sto su oni i hteli) a onda jos jednom osnivanjem nove asocijacije. Sada je u poziciji da se bori za veca prava slabije rangiranih tenisera cime ce direktno staviti u izuzetno nezgodnu poziciju Rafu i dzemperka koji nece moci da govore protiv interesa slabije rangiranih tenisera, a morat ce, jer jedino tako mogu opravdati postojanje trenutnog saveta igraca u kojemu su ostali. LOL :) Dakle, osim na terenu, No1e ih bije i van terena!!!

A ako je istina da teniseri zaradjuju samo 13% od sveukupne zarade turnira, a ljudi u foteljama cak 87% onda je sasvim ocito da tu nesto ne stima! U NBA je taj omjer 50-50. Koliko su samo pohlepni ljudi iz sveta tenisa za koje uglavnom niko i ne zna. A igrace znaju svi!

totalna dominacija

pre 3 godine

No1e je sahovski velemajstor! Prvo ih je sve zeznuo davanjem ostavke (sto su oni i hteli) a onda jos jednom osnivanjem nove asocijacije. Sada je u poziciji da se bori za veca prava slabije rangiranih tenisera cime ce direktno staviti u izuzetno nezgodnu poziciju Rafu i dzemperka koji nece moci da govore protiv interesa slabije rangiranih tenisera, a morat ce, jer jedino tako mogu opravdati postojanje trenutnog saveta igraca u kojemu su ostali. LOL :) Dakle, osim na terenu, No1e ih bije i van terena!!!

A ako je istina da teniseri zaradjuju samo 13% od sveukupne zarade turnira, a ljudi u foteljama cak 87% onda je sasvim ocito da tu nesto ne stima! U NBA je taj omjer 50-50. Koliko su samo pohlepni ljudi iz sveta tenisa za koje uglavnom niko i ne zna. A igrace znaju svi!

Bogosav

pre 3 godine

Nisam bas najjasnije shvatio ulogu koju bi imala nova unija, ali mislim da će se neminovno javiti sudar interesa. ATP je biznis a ne sport. A Nole bi hteo da se prvo poštuju sportski interesi a tek potom biznis interesi. To je lepa ideja, ali kada se biznisu suprotstavi neki drugi interes, biznis ume da bude nemilosrdan. Kako se to može uskladiti - ne bih rekao lako.

Realista

pre 3 godine

Koliko je Novak Đoković ispred svog vremena to je neverovatno.

Samo se plašim da mu ovo, uslovno rečeno, "levičarenje" i borba za "boraniju" ne dođe glave. Zna on šta radi.

Djordje M.

pre 3 godine

Cela je poenta da se novac od turnira, kako onih nizih - celengera, atp250 tako i grend slemova, raspodeli vise na stranu igraca, tako da onaj koji dogura renkingom do prvog kola grend slema, sto uopste nije lako dobije za to novac da moze dalje da se razvija.
Jednostavno gledano, onaj koji se bas mnogo trudi u tenisu dodje do top 100 a prvo kolo nekog turnira garantuje jedva novac da se pokriju troskovi.
Tenis je jako skup sport i zavisite sami od sebe. Nema saigraca, nema oslanjanja da ce neko drugi odraditi posao. Trener koji vas prati ima platu godisnju, tako i kondicioni trener a na sve to letovi, tereni i hoteli koji se iznajmljuju kako u NY tako i u Parizu, Milanu, Pekingu.. i sve ide na trosak igraca. Loptice, reketi, spanovanja.. sve to se trosi i zahteva konstatno ulaganje. Ima toliko puno stavki i cela poenta je da ne daje Novak ili Rafa, Rodzer svoj novac nekom ko je 378. na svetu, nego da nagradni fond bude bolje preusmeren na nize rangirane igrace, tako da mogu da zive od sporta kojim se bave a ne da se novac uplacuje u ATP fond vecim delom.

Realista

pre 3 godine

@Novi Marks Prijatelju, izgleda da si ti sve bukvalno shvatio što sam ja napisao.

Pa morao je Novak nekad početi sa ovim, ako želi (a očigledno da želi).
I da je pre 15 godina isto radio, opet bi se našao neki kao ti koji bi mu rekao "pa bilo je i ranije siromašnih".

Jeste, bilo je i biće uvek. Samo Novak nije bio u poziciji da donosi takve odluke kao što donosi sada. Ili ćeš da gledaš i kritikuješ sve okolo, ili ćeš da zasučeš rukave, "uskočiš u nešto" i pokušaš da doprineseš zajednici (bilo kojoj i u ma kojoj god sferi).

statističar

pre 3 godine

Novak ih je već nadmudrio i ozbiljno uplašio. Bitno je da od juče u organizaciji dva najbolja američka singl igrača u poslednjih deset godina. Tu su još osmi igrač sveta Italijan Mateo Berentini, kao i dva najuspešnija Kanađanina 17. Denis Šapovalov i 18. Miloš Raonić. Zašto sportski novinari u Srbiji ne prate tviter nalog Noletogov zamenika Pospišila??? Sinoć je odgovorio na prozivke od pre nekoliko dana i rekao da on i Novak ozbiljno razmatraju strategiju kako da se novoj Asocijaciji pridruži što više teniserki. Zato je danas "slučajno" dala izjavu najbolja teniserka svih vremena Serena Vilijams: Serena Williams said she would be “really interested” to know more before weighing in.

“I’m obviously always ‘Team Djokovic’, but at the same time I’ve been on the WTA Tour for 30 years and I know a lot of stuff that’s happening there,” she said. “I do feel he has some very strong opinions that are often true.” Dakle, Novak je ovih dana totalno fokusiran na osvajanje US Opena i sve u vezi Professional Tennis Players Association vodi Pospišil a njegov uticaj je mnogo manji nego Noletov kod igrača i igračica. I naravno, Novak je ciljao da dobije podršku američkih tenisera što je već ostvario pa nije slučajno što je odabrao jednu od najboljih američkih advokatskih kompanija da zastupa interese nove Asocijacije ;) Ako mu se pridruži Serena vilijams - gem, set, meč - mogu Rafa i njegov stric da kukaju koliko hoće. Ukoliko je Serena tu onda ulazi i Endi Mari da "zapečati".

//..

pre 3 godine

Nisam bas najjasnije shvatio ulogu koju bi imala nova unija, ali mislim da će se neminovno javiti sudar interesa. ATP je biznis a ne sport. A Nole bi hteo da se prvo poštuju sportski interesi a tek potom biznis interesi. To je lepa ideja, ali kada se biznisu suprotstavi neki drugi interes, biznis ume da bude nemilosrdan. Kako se to može uskladiti - ne bih rekao lako.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bogosav

Upravo tako, dira u osinje gnijezdo. Celnici ostalih asocijacija su
na strani ATP jer ovo moze da bude primjer ostalim sportistima i ako
se svi udruze pa krenu smicalice Novak je ugasio za sva vremena.

Votson

pre 3 godine

... Neka se upitaju zasto sponzori placaju Federera i Nadala vise nego Novaka. Ni Novak nije interesantan TV kucama a pospisilovice da i ne spominjemo. Ja bi im zabranio da igraju na turnirima pa neka sami organizuju turnire.
(//,,, 2. septembar 2020 14:41)

A kada, vec za par godina Federer i Nadal odu u penziju, pa za njima lagano i Novak, Vavrinka i ostali ispisnici, i kad Cicipas, Tim i Medvedev postanu stare kuke, KO ce da preostane sponzorima i na kome ce da ostane tenis kao sport i kao nadmetanje ako svi ostali teniseri budu, usled alavosti i nedalekovidosti odgovornih struktura, prinudjeni da okace rekete o klin? Nova asocijacija se bori za ljude a time i za sport. Nije bas verovatno, da od tolike zemaljske kugle samo njih dvadesetak tenisera je bogom dano za velike rezultate. Na listi sigurno ima jos ko zna koliko kandidata za visoke domete, ali zbog pogresno vodjene politike ne mogu da se iskazu. U jednom momentu, neminovno je da se tenis ozbiljno do katastrofalno urusi. Onda vise nece tu biti para ni za koga. Sponzori ce naci nove face iz bilo kojih sfera javnog zivota, ali tenis ima da se slika k'o rukomet napr.
"Olimpijske igre u Parizu 2024. godine bi mogle da budu poslednje na kojima ćemo da gledamo rukometni turnir, piše francuski list Journal du Dimanche.
IHF, odnosno međunardna rukometna organizacija nije uspela dovoljno da poveća popularnost rukometa kao sporta van Evrope zbog čega mu preti isključivanje sa Olimpijskih igara."

II

pre 3 godine

"No1e je sahovski velemajstor! Prvo ih je sve zeznuo davanjem ostavke (sto su oni i hteli) a onda jos jednom osnivanjem nove asocijacije. Sada je u poziciji da se bori za..."

Za danas vremenska prognoza predvidja 28 stepeni za Njujork. Sunce koje przi beton i beton koji isijava temperaturu sigurno se na terenu rezultuje u 35-38 stepeni. Kako izgleda Novak kad mora da igra na tako visokoj temperaturi videli smo bezbroj puta pa i pre nekoliko dana u jednom mecu za Sinsinati turnir. Ne verujem bas da je on nekoga "zeznuo" ali ako je i "zeznuo" sebe je najpre. Bar da je sacekao da se zavrsi USO!?

Novi Marks

pre 3 godine

"Koliko je Novak ispred svog vremena", piše Realista. Isto kao nekada Marks, Engels i Lenjin. Novak staje na čelo siromašnih tenisera, ujedinjuje proletere svih zemalja, želi da dokine surovi liberalni kapitalizam, smučilo mu se i ovih 300 miliona koje je kao igrač ATP turnira osvojio, sad će sve to da podeli teniserima proleterima. Niti Novak zna šta radi, niti je vreme za njegovo levičarenje, niti je došao trenutak da se kapitalizam ruši. Biće to jednog dana, ali neće tada biti ni nas ni Novaka, kapitalizam je još mlado društveno uređenje, postoji 200-300 godina, feudalizam je trajao milenijum i po. Mislim da je Novaka neko uvukao u ovo, onaj njegov Amer (osuđen za nasilničko ponašanje) što ga je Novak video kao direktora ATP, pa se sada kao sveti. Nema od toga. Dvadeset je godina Novak zgrtao lovu preko ATP-a, šta sad hoće? Dok se on bogatio sirotinje je bilo i tada?

jackofalltrades

pre 3 godine

Za danas vremenska prognoza predvidja 28 stepeni za Njujork. Sunce koje przi beton i beton koji isijava temperaturu sigurno se na terenu rezultuje u 35-38 stepeni. Kako izgleda Novak kad mora da igra na tako visokoj temperaturi videli smo bezbroj puta pa i pre nekoliko dana u jednom mecu za Sinsinati turnir. Ne verujem bas da je on nekoga "zeznuo" ali ako je i "zeznuo" sebe je najpre. Bar da je sacekao da se zavrsi USO!?
(II, 2. septembar 2020 14:13)

E zato se No1e bori! Da ga postuju a ne da ga stavljaju na teren u podne kao sto to stalno rade. Inace, Artur Ashe ima krov zadnjih par godina pa cak i kad je sunce sada vise nije kao pre i ako je krov otvoren ima hlad. Ne brini se. No1e osvaja i USO I RG aman da ga stave i po ledu da igra!

MILENA

pre 3 godine

@Votson- jasno, da jasnije biti ne može. Ako neko od ovih malodušnika i vječnih kritičara, ipak, ni poslije tvog komentara nije shvatio o čemu se tu radi, glup je ili,što je, možda i gore, udara kontru iz čiste zlobe.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Ovo mu dodje kao neyavisni sindikat?
Samo se pitam ako se recimo od prvih 20 ili 50 tenisera tu ukljuci samo 5-6 a onda da kazem i svi od 100-500 ogh mesta koju ce oni imati snagu u pregovorima sa ATP?
Da li Nole stvarno misli da prvih 10 ili 20 tenisera treba da uplacuju u fond 20% zarade za nekog 250og?
Zasto bi oni to radili ako nemas instrumente da ih sve nateras osim da ATP odredio deo nagrada ali treba celo knjigovodstvo da neko radi da raspodeli pomoc onima koji su perspetivni a bez dovoljno novca jer sto bi placali teniseru koji ima preko 30 a ispod je 100og mesta?
Da li Mesi i Ronaldo placaju neku kintu za momke iz cetvrte lige?

alo, alo, alo bre

pre 3 godine

@ novimarks: Oladi! Tvoja moć seže eventualno da pomeriš na desetak santimetara ulevo, ili na desnu stranu polupraznu kesu smeća! Budući da Zapad ne želi Novaka, kao vrhunskog tenisera, pamtiće ga kao opasnog političara, koji je prodrmao ATP! I, prevaziđeni marksu u novom pakovanju, ako nova asocijacija dovoljno ojača da kaže:Gospodo, nećemo da igramo vašu muziku! Od prvih sto rangiranih, 70% pređe iz tzv ATP u novu asocijaciju, "novimarks" će igrati umesto njih, gledališta puna... Burazeru, ličiš mi na @mikii, fedklub, drrodik i na još par suludih provokatora, koji poput najgorih sadomazohista, uživaš u svojim ispraznim nedelima!

Hana

pre 3 godine

Šta hoće Đoković, zar nije dovoljno da svi igrači podele 10% od ukupne ATP sume? Oni bi 50:50? Pa nije to Bronx, da šmrčeš i postavljaš uslove... Ćuti i igraj, i pre toga plati reket. Nije ti ovo komunizam da postavljaš pravila i uslove, već moderna demokratija u kojoj se zna ko kosi, a ko vodu nosi...

Novakova obala u magli

pre 3 godine

"... A Nole bi hteo da se prvo poštuju sportski interesi a tek potom biznis interesi", danas je to isto jer je sport biznis, neće Nolo da izbaci biznis iz tenisa, i sam je bizmismen, pokušava, uz pomoć teniske radničke klase, koja je slabo plaćena, da proglasi svoju tenisku republiku u kojoj će svi teniseri biti jednako plaćeni. Svojih 300 miliona zarađenih u surovom ATP biznisu neće podeliti teniskoj sirotinji, svojoj glasačkoj mašini. Nije on Tolstoj koji je svu svoju zemlju podelio seljacima. Ovo je neki Novakov "obračun" sa ljudima iz ATP, jer su odbili da za direktora dovedu Novakovog prijatelja, Amera, osuđenog zbog nasilničkog ponašanja.

//,,

pre 3 godine

NBA igraci su strajkovali kad nisu bili zadovoljni platom pa nisu osnovali
novu asocijaciju. Ovo sto rade teniseri je glupost. Neka se upitaju zasto
sponzori placaju Federera i Nadala vise nego Novaka. Ni Novak nije
interesantan TV kucama a pospisilovice da i ne spominjemo. Ja bi im
zabranio da igraju na turnirima pa neka sami organizuju turnire.

Novi Marks

pre 3 godine

"Koliko je Novak ispred svog vremena", piše Realista. Isto kao nekada Marks, Engels i Lenjin. Novak staje na čelo siromašnih tenisera, ujedinjuje proletere svih zemalja, želi da dokine surovi liberalni kapitalizam, smučilo mu se i ovih 300 miliona koje je kao igrač ATP turnira osvojio, sad će sve to da podeli teniserima proleterima. Niti Novak zna šta radi, niti je vreme za njegovo levičarenje, niti je došao trenutak da se kapitalizam ruši. Biće to jednog dana, ali neće tada biti ni nas ni Novaka, kapitalizam je još mlado društveno uređenje, postoji 200-300 godina, feudalizam je trajao milenijum i po. Mislim da je Novaka neko uvukao u ovo, onaj njegov Amer (osuđen za nasilničko ponašanje) što ga je Novak video kao direktora ATP, pa se sada kao sveti. Nema od toga. Dvadeset je godina Novak zgrtao lovu preko ATP-a, šta sad hoće? Dok se on bogatio sirotinje je bilo i tada?

Hana

pre 3 godine

Šta hoće Đoković, zar nije dovoljno da svi igrači podele 10% od ukupne ATP sume? Oni bi 50:50? Pa nije to Bronx, da šmrčeš i postavljaš uslove... Ćuti i igraj, i pre toga plati reket. Nije ti ovo komunizam da postavljaš pravila i uslove, već moderna demokratija u kojoj se zna ko kosi, a ko vodu nosi...

//,,

pre 3 godine

NBA igraci su strajkovali kad nisu bili zadovoljni platom pa nisu osnovali
novu asocijaciju. Ovo sto rade teniseri je glupost. Neka se upitaju zasto
sponzori placaju Federera i Nadala vise nego Novaka. Ni Novak nije
interesantan TV kucama a pospisilovice da i ne spominjemo. Ja bi im
zabranio da igraju na turnirima pa neka sami organizuju turnire.

II

pre 3 godine

"No1e je sahovski velemajstor! Prvo ih je sve zeznuo davanjem ostavke (sto su oni i hteli) a onda jos jednom osnivanjem nove asocijacije. Sada je u poziciji da se bori za..."

Za danas vremenska prognoza predvidja 28 stepeni za Njujork. Sunce koje przi beton i beton koji isijava temperaturu sigurno se na terenu rezultuje u 35-38 stepeni. Kako izgleda Novak kad mora da igra na tako visokoj temperaturi videli smo bezbroj puta pa i pre nekoliko dana u jednom mecu za Sinsinati turnir. Ne verujem bas da je on nekoga "zeznuo" ali ako je i "zeznuo" sebe je najpre. Bar da je sacekao da se zavrsi USO!?

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Ovo mu dodje kao neyavisni sindikat?
Samo se pitam ako se recimo od prvih 20 ili 50 tenisera tu ukljuci samo 5-6 a onda da kazem i svi od 100-500 ogh mesta koju ce oni imati snagu u pregovorima sa ATP?
Da li Nole stvarno misli da prvih 10 ili 20 tenisera treba da uplacuju u fond 20% zarade za nekog 250og?
Zasto bi oni to radili ako nemas instrumente da ih sve nateras osim da ATP odredio deo nagrada ali treba celo knjigovodstvo da neko radi da raspodeli pomoc onima koji su perspetivni a bez dovoljno novca jer sto bi placali teniseru koji ima preko 30 a ispod je 100og mesta?
Da li Mesi i Ronaldo placaju neku kintu za momke iz cetvrte lige?

Novakova obala u magli

pre 3 godine

"... A Nole bi hteo da se prvo poštuju sportski interesi a tek potom biznis interesi", danas je to isto jer je sport biznis, neće Nolo da izbaci biznis iz tenisa, i sam je bizmismen, pokušava, uz pomoć teniske radničke klase, koja je slabo plaćena, da proglasi svoju tenisku republiku u kojoj će svi teniseri biti jednako plaćeni. Svojih 300 miliona zarađenih u surovom ATP biznisu neće podeliti teniskoj sirotinji, svojoj glasačkoj mašini. Nije on Tolstoj koji je svu svoju zemlju podelio seljacima. Ovo je neki Novakov "obračun" sa ljudima iz ATP, jer su odbili da za direktora dovedu Novakovog prijatelja, Amera, osuđenog zbog nasilničkog ponašanja.

totalna dominacija

pre 3 godine

No1e je sahovski velemajstor! Prvo ih je sve zeznuo davanjem ostavke (sto su oni i hteli) a onda jos jednom osnivanjem nove asocijacije. Sada je u poziciji da se bori za veca prava slabije rangiranih tenisera cime ce direktno staviti u izuzetno nezgodnu poziciju Rafu i dzemperka koji nece moci da govore protiv interesa slabije rangiranih tenisera, a morat ce, jer jedino tako mogu opravdati postojanje trenutnog saveta igraca u kojemu su ostali. LOL :) Dakle, osim na terenu, No1e ih bije i van terena!!!

A ako je istina da teniseri zaradjuju samo 13% od sveukupne zarade turnira, a ljudi u foteljama cak 87% onda je sasvim ocito da tu nesto ne stima! U NBA je taj omjer 50-50. Koliko su samo pohlepni ljudi iz sveta tenisa za koje uglavnom niko i ne zna. A igrace znaju svi!

Bogosav

pre 3 godine

Nisam bas najjasnije shvatio ulogu koju bi imala nova unija, ali mislim da će se neminovno javiti sudar interesa. ATP je biznis a ne sport. A Nole bi hteo da se prvo poštuju sportski interesi a tek potom biznis interesi. To je lepa ideja, ali kada se biznisu suprotstavi neki drugi interes, biznis ume da bude nemilosrdan. Kako se to može uskladiti - ne bih rekao lako.

Realista

pre 3 godine

Koliko je Novak Đoković ispred svog vremena to je neverovatno.

Samo se plašim da mu ovo, uslovno rečeno, "levičarenje" i borba za "boraniju" ne dođe glave. Zna on šta radi.

jackofalltrades

pre 3 godine

Za danas vremenska prognoza predvidja 28 stepeni za Njujork. Sunce koje przi beton i beton koji isijava temperaturu sigurno se na terenu rezultuje u 35-38 stepeni. Kako izgleda Novak kad mora da igra na tako visokoj temperaturi videli smo bezbroj puta pa i pre nekoliko dana u jednom mecu za Sinsinati turnir. Ne verujem bas da je on nekoga "zeznuo" ali ako je i "zeznuo" sebe je najpre. Bar da je sacekao da se zavrsi USO!?
(II, 2. septembar 2020 14:13)

E zato se No1e bori! Da ga postuju a ne da ga stavljaju na teren u podne kao sto to stalno rade. Inace, Artur Ashe ima krov zadnjih par godina pa cak i kad je sunce sada vise nije kao pre i ako je krov otvoren ima hlad. Ne brini se. No1e osvaja i USO I RG aman da ga stave i po ledu da igra!

//..

pre 3 godine

Nisam bas najjasnije shvatio ulogu koju bi imala nova unija, ali mislim da će se neminovno javiti sudar interesa. ATP je biznis a ne sport. A Nole bi hteo da se prvo poštuju sportski interesi a tek potom biznis interesi. To je lepa ideja, ali kada se biznisu suprotstavi neki drugi interes, biznis ume da bude nemilosrdan. Kako se to može uskladiti - ne bih rekao lako.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bogosav

Upravo tako, dira u osinje gnijezdo. Celnici ostalih asocijacija su
na strani ATP jer ovo moze da bude primjer ostalim sportistima i ako
se svi udruze pa krenu smicalice Novak je ugasio za sva vremena.

alo, alo, alo bre

pre 3 godine

@ novimarks: Oladi! Tvoja moć seže eventualno da pomeriš na desetak santimetara ulevo, ili na desnu stranu polupraznu kesu smeća! Budući da Zapad ne želi Novaka, kao vrhunskog tenisera, pamtiće ga kao opasnog političara, koji je prodrmao ATP! I, prevaziđeni marksu u novom pakovanju, ako nova asocijacija dovoljno ojača da kaže:Gospodo, nećemo da igramo vašu muziku! Od prvih sto rangiranih, 70% pređe iz tzv ATP u novu asocijaciju, "novimarks" će igrati umesto njih, gledališta puna... Burazeru, ličiš mi na @mikii, fedklub, drrodik i na još par suludih provokatora, koji poput najgorih sadomazohista, uživaš u svojim ispraznim nedelima!

statističar

pre 3 godine

Novak ih je već nadmudrio i ozbiljno uplašio. Bitno je da od juče u organizaciji dva najbolja američka singl igrača u poslednjih deset godina. Tu su još osmi igrač sveta Italijan Mateo Berentini, kao i dva najuspešnija Kanađanina 17. Denis Šapovalov i 18. Miloš Raonić. Zašto sportski novinari u Srbiji ne prate tviter nalog Noletogov zamenika Pospišila??? Sinoć je odgovorio na prozivke od pre nekoliko dana i rekao da on i Novak ozbiljno razmatraju strategiju kako da se novoj Asocijaciji pridruži što više teniserki. Zato je danas "slučajno" dala izjavu najbolja teniserka svih vremena Serena Vilijams: Serena Williams said she would be “really interested” to know more before weighing in.

“I’m obviously always ‘Team Djokovic’, but at the same time I’ve been on the WTA Tour for 30 years and I know a lot of stuff that’s happening there,” she said. “I do feel he has some very strong opinions that are often true.” Dakle, Novak je ovih dana totalno fokusiran na osvajanje US Opena i sve u vezi Professional Tennis Players Association vodi Pospišil a njegov uticaj je mnogo manji nego Noletov kod igrača i igračica. I naravno, Novak je ciljao da dobije podršku američkih tenisera što je već ostvario pa nije slučajno što je odabrao jednu od najboljih američkih advokatskih kompanija da zastupa interese nove Asocijacije ;) Ako mu se pridruži Serena vilijams - gem, set, meč - mogu Rafa i njegov stric da kukaju koliko hoće. Ukoliko je Serena tu onda ulazi i Endi Mari da "zapečati".

MILENA

pre 3 godine

@Votson- jasno, da jasnije biti ne može. Ako neko od ovih malodušnika i vječnih kritičara, ipak, ni poslije tvog komentara nije shvatio o čemu se tu radi, glup je ili,što je, možda i gore, udara kontru iz čiste zlobe.

Votson

pre 3 godine

... Neka se upitaju zasto sponzori placaju Federera i Nadala vise nego Novaka. Ni Novak nije interesantan TV kucama a pospisilovice da i ne spominjemo. Ja bi im zabranio da igraju na turnirima pa neka sami organizuju turnire.
(//,,, 2. septembar 2020 14:41)

A kada, vec za par godina Federer i Nadal odu u penziju, pa za njima lagano i Novak, Vavrinka i ostali ispisnici, i kad Cicipas, Tim i Medvedev postanu stare kuke, KO ce da preostane sponzorima i na kome ce da ostane tenis kao sport i kao nadmetanje ako svi ostali teniseri budu, usled alavosti i nedalekovidosti odgovornih struktura, prinudjeni da okace rekete o klin? Nova asocijacija se bori za ljude a time i za sport. Nije bas verovatno, da od tolike zemaljske kugle samo njih dvadesetak tenisera je bogom dano za velike rezultate. Na listi sigurno ima jos ko zna koliko kandidata za visoke domete, ali zbog pogresno vodjene politike ne mogu da se iskazu. U jednom momentu, neminovno je da se tenis ozbiljno do katastrofalno urusi. Onda vise nece tu biti para ni za koga. Sponzori ce naci nove face iz bilo kojih sfera javnog zivota, ali tenis ima da se slika k'o rukomet napr.
"Olimpijske igre u Parizu 2024. godine bi mogle da budu poslednje na kojima ćemo da gledamo rukometni turnir, piše francuski list Journal du Dimanche.
IHF, odnosno međunardna rukometna organizacija nije uspela dovoljno da poveća popularnost rukometa kao sporta van Evrope zbog čega mu preti isključivanje sa Olimpijskih igara."

Djordje M.

pre 3 godine

Cela je poenta da se novac od turnira, kako onih nizih - celengera, atp250 tako i grend slemova, raspodeli vise na stranu igraca, tako da onaj koji dogura renkingom do prvog kola grend slema, sto uopste nije lako dobije za to novac da moze dalje da se razvija.
Jednostavno gledano, onaj koji se bas mnogo trudi u tenisu dodje do top 100 a prvo kolo nekog turnira garantuje jedva novac da se pokriju troskovi.
Tenis je jako skup sport i zavisite sami od sebe. Nema saigraca, nema oslanjanja da ce neko drugi odraditi posao. Trener koji vas prati ima platu godisnju, tako i kondicioni trener a na sve to letovi, tereni i hoteli koji se iznajmljuju kako u NY tako i u Parizu, Milanu, Pekingu.. i sve ide na trosak igraca. Loptice, reketi, spanovanja.. sve to se trosi i zahteva konstatno ulaganje. Ima toliko puno stavki i cela poenta je da ne daje Novak ili Rafa, Rodzer svoj novac nekom ko je 378. na svetu, nego da nagradni fond bude bolje preusmeren na nize rangirane igrace, tako da mogu da zive od sporta kojim se bave a ne da se novac uplacuje u ATP fond vecim delom.

Realista

pre 3 godine

@Novi Marks Prijatelju, izgleda da si ti sve bukvalno shvatio što sam ja napisao.

Pa morao je Novak nekad početi sa ovim, ako želi (a očigledno da želi).
I da je pre 15 godina isto radio, opet bi se našao neki kao ti koji bi mu rekao "pa bilo je i ranije siromašnih".

Jeste, bilo je i biće uvek. Samo Novak nije bio u poziciji da donosi takve odluke kao što donosi sada. Ili ćeš da gledaš i kritikuješ sve okolo, ili ćeš da zasučeš rukave, "uskočiš u nešto" i pokušaš da doprineseš zajednici (bilo kojoj i u ma kojoj god sferi).