Ponedeljak, 31.08.2020.

11:00

Napad na broj 18

Srpski teniser Novak Đoković osvajanjem Sinsinati Mastersa potvrdio je dominaciju i sada se okreće novom izazovu – US openu.

Izvor: Milan Tomiæ

Napad na broj 18 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Just sayin'

pre 3 godine

Broj 18 da, ali samo kad se situacija u svetu normalizuje. Ako osvoji "ovo", imaće i dalje 17 gs plus 1 Mehur Slem!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uroš, 31. avgust 2020 19:28)


Hoce to isto da vazi i za RG? Je l' se to isto zove Mehur Slem? Ili ce biti Grand Slam?

Novakova unija

pre 3 godine

Cepaj Nole nek pocrkaju hejteri!
(Dragan, 31. avgust 2020 18:04)

Ovo mu je poslednji ATP turnir, u novoj godini neće biti član ATP, i neće moći da igra njihove turnire. Ja nisam hejter, samo kažem da ko nije član ATP biće uklonjen sa njihove liste i sa njihovih turnira. Šta vama nije jasno? Ne može se ni na izbore, na dve liste. Nažalost, novinari niti pišu o ovome, a Novak je počeo da iskazuje neku silu kad je najurio dugogodišnjeg direktora niti ATP, i kao niko njega ne sluša, pomerili mu meč za sutra a njega nisu pitali, a da li Novak zna za propise ATP i da li je moguće gurati svog prijatelja za direktora, koji je osuđen zbog nasilja, da li ima pravnih osnova da osniva sindikat ili novu uniju? Tako je kad se ima samo osnovna škola, i to sedmi i osmi privatno.

Milan_PT

pre 3 godine

Najvize ostaje zal za 3 izgubljena gren slem finala od Vavrinke.
(Sinki, 31. avgust 2020 19:35)

Koja su, u stvari, dva izgubljena GS finala od Vavrinke...

Nadam se da se cenzor umorio

pre 3 godine

Da li će teniseri moći da budu članovi ATP i Unije Novak, istovremeno, i da li će Novak moći da igra turnire ATP-a, kao predsednik svoje unije, koja ide na to da se ATP ugasi?

Poštovalac igre

pre 3 godine

Ovi što kukaju ili se žale za Novaku i njegova 5 finala izgubljena na US OPENA treba imati u vidu da su uslovi drugačiji nego na AO omlijenom turniru njegovom. Imao je problema tamo uvek nekakvi uprkos što je dolazio mnogo puta do završinca odnosno finala.

I pritom se nije nikada smatrao sigurnim favorite nevezano što se igra na tvrdoj podlozi njegovoj.

max

pre 3 godine

Bolje da se okane borbe za igrače jer se videlo da su nezahvalni bar njih pola a zamera se ATP .Nek to ostavi kad završi karijeru.Bojim se da će mu namestiti sve što mogu da ne pobedi aNadal u Federer su se pokazali kao sebični ljubitelja dolara i korumpirani pošlusnici ATP ogavno ali lukavo i dobro za njih a vetrenjače su ostavili Novaku da ih sruši.Naivni Srbin ko i uvek se bori za pravdu koje nema.

Mare

pre 3 godine

Velike su sanse da ce osvojiti, glavni je favorit ali opet bojim se sta ce biti.

Bas zato sto nema Nadala i Federera, Djokovic je ovo da shvati nonšalantno i da izgubi. Oni ga pokreću kao i on njih. Ne grize niko od od njih pojedinačno ni blizu kao kada su sva trojica na turniru.

mr

pre 3 godine

@ Caw,

Новак у финалима има 17-9, а Федерер 20-11, нешто ми говори да је проценат сличан. Надал је мало бољи са 19-8

maconii

pre 3 godine

US open ćr biti prekinut.., živi bili pa vidjeli..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (delboy, 31. avgust 2020 16:02)

vrlo moguce...Novak je izabrao los trenutak da isteruje pravdu,ne moze nista da promeni..sta ce mu to?zar nije bitnije biti najbolji svih vremena,ceo zivot je ulozio u to,odrekao se mnogo toga,da bi sada brinuo za egzistenciju o nekom ko je broj 300 na atp listi koji da je obrnuta situacija ne bi Novaka ni pogledao, ili o nekome ko je izbacen zbog korona virusa....ATP ce se pitati za sve uvek,a naravno da sefovi ne vole kada se dize pobuna...ako mu bude dobro islo moze da se desi da ga prekinu zbog korona virusa i time da mu objasne da su oni gazde i da se tu mnogo velike pare vrte,i da je Nole sto se toga tice samo deo tog sistema...bolje mu je da cuti i da igra ,da postane Goat...vec je on mnogo ucinio za slabije rangirane igrace i nesto ne vidim da je omiljen zbog toga nazalost

Caw

pre 3 godine

Nažalost Novak je gubio mnogo finala u dosadašnjoj karijeri, da je dobio samo koje finale više već sada bi bio po statistici najbolji svih vremena i samo bi nabijao tu razliku opušteno. I ako je trenutno najbolji vijati nešto sa 33 godine pored gomile mladih i kvalitetnih igrača željnih uspeha je veoma teško. Zaista bi trebalo da se okane ATP-a, dobrotvornih organizacija, sindikata itd. i da se fokusira samo na tenis i lični uspeh još 2-3 godine pa onda kako mu bude po volji

CroFed

pre 3 godine

U New Yorku nije briljirao kao u Australiji, što konkretno kažu brojke kada su u pitanju finala slamova? Aus Open fenomenalnih 8-0, Roland Garros 1-3, Wimbledon 5-1 (od toga 3 puta u finalu dobio najuspješnijeg tenisača u Wimbledonu) US Open 3-5 (od čega je dva izgubio u ulozi velikog favorita). Što se tiče Novakovih najvećih rivala, Federer u Australiji ima 6-1, u Parizu je na 1-4, Wimbledon 8-4 i US Open 5-2. Kada je Rafa u pitanju, u Australiji omjer u finalima je 1-4, Roland Garros neponovljivih 12-0, Wimbledon 2-3 i zanimljivo US Open 4-1 s jedinim porazom u finalu od Novaka iz njegove senzacionalne 2011 sezone. Što se tiče poraza u polufinalima GS, tu uvjerljivo vodi Roger s 15 poraza, od čega je čak 8 bilo u Australiji, Novak ima 11 poraza u polufinalima dok Rafa ima najmanje takvih poraza, svega 6.

Činjenica

pre 3 godine

Više se radujem osvajanju Sinsija. Šansa da neko iz velike trojke kiksne na mastersu ili bilo kojem drugom turniru je mnogo veća nego na slemu. Šansa za 18. slem se rađa 4. godišnje, dok za golden masters samo jedanput i jako je teško natempirati formu za baš taj turnir koji je falio Noletu; zato mi je drago da je to otkačio (po drugi put) za vek vekova. Naravno da bih se radovao osvajanju USO, ali ne bih se žalio ni za bilo koji drugi bolji učinak nego prošle godine kako bi još više odmakao Nadalu. Noletovi prioriteti do kraja godine bi trebalo biti prvi na race listi i završni turnir. Idemo Nole još 6 nedelja i pretičes Federera. Inače kad se pogleda ELO Rating GOAT lista ide ovako:

1. Nole - 2629pts, 2. Nadal - 2552pts, 3. Federer 2550

Novak se preigrao

pre 3 godine

Ko će mu dati nove titule, da bi bio najveći svih vremena, od doba jure do danas, pošto je istupio iz ATP, koji je osnovan pre pola veka, koji je uveo ovaj sistem bodovanja i Novaku dana daje prvo mesto na listi? Dezertiraš iz nečije vojske, kreneš da pucaš na bivše ratne drugove, a hoćeš da budeš junak u svim vojskama. Nije logično! Niko mu to neće dati, Novak, Pospišil i ima li još neko za koga smo čuli? Kako će imati svoju uniju, svoje turnire, titule i rang-liste?

Zoran

pre 3 godine

Realno, Noleta jedino mogu zaustaviti igrači kao što je Bautista Agut i to tako što ga jedan izmori a neko drugi ga dokrajči u narednom kolu, npr Tim. Međutim, žreb je takav da se to ne može desiti. Dakle, 18!

Ime šampiona

pre 3 godine

Nemojte preozbiljno računati ništa pre 2011., tek od tada je onaj pravi, a AO iz 2008. je čist bonus iz tih godina formiranja ovakve klase.

Od tada je izgubio 3 finala USO, svako potpuno zasluženo i 3 dobio isto tako. To je normalan skor.

Znatno veći kiks od izgubljenih finala mu je bio onaj USO koji je uzeo Čilić, realno je tu imao otvoren put ka tituli ali u polufinalu izgubio od Nišikorija, šteta.

No, još uvek igra i ima šanse da popravi skor. Ne postoji teniser koji ima više od 5 USO a on ih za sada ima 3.

miodrag

pre 3 godine

Napred Novace!! Ako I ovaj put, pored svih desavanja mimo terena, uspes da se skoncentrises na igru I osvojis turnir....ti nisi sa ove planete. Samo da ti ne nameste neku igru, mnogo im smetas, a sada si udario i na organizaciju i organizatore….neka ti je onaj kome se klanjas stalno u pomoci. Trebace ti vise nego ikad. Sretno!

Crc. Prc.

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:05)ovo vam je slika i prilika kako izgleda lik koji nema nikakav društveno socijalni život i koji je strašno usamljen, pa ovde po ceo dan piše dosadne nebuloze.
(Dr.mr., 31. avgust 2020 15:15)

Koja glupost! Ja mislim da samo oni koji nemaju sopstveni život i nemaju ništa drugo mogu da dolaze ovde da bi slali besmislene slavopojke udaraču loptice.

Nimbus4beginners (BTC) Telegram

pre 3 godine

Pocinje 2 nedelje patnje za Fedtarde i Nadalistas sirom sveta koji ce cekati Novakov poraz i kukati na sve sto radi dok dobija!

Dr.mr.

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:05)ovo vam je slika i prilika kako izgleda lik koji nema nikakav društveno socijalni život i koji je strašno usamljen, pa ovde po ceo dan piše dosadne nebuloze.

Kikujiro

pre 3 godine

Apsolutno sve je protiv Novaka, i na terenu i van terena, ovo je najteži GS u istoriji tenisa i ko god da osvoji svaka mu čast. Za Novaka će biti i još dvostruko teži u odnosu na druge favorite. Na današnji dan šanse da Novak uzme titulu su 50%, nadam se da će tokom turnira te šanse da se uveličavaju iako će hajka na njega svakim danom biti sve veća i veća, samim tim i pritisak će biti sve teži i teži, ako Novak uspe da izvuče ovaj GS neki čudom to će biti njegov najslavniji GS od svih. Novaku zdravlja, sreće, hladnu glavu, koncetracije, mnogo prvih servisa i još više linija, onima koji prate tenis više razuma i znanja, a manje ega i strasti.

mr

pre 3 godine

Čak 5 izgubljenih finala?
Da je bar 2 od toga dobio, sada bi već bio na koti 19...
(panter pudlica, 31. avgust 2020 15:09)

Прво изгубљено је био клинац и то му је прво, а против Федерера у тим данима. Задње је чудо како је уопште и дошао до њега, са обзиром у каквом је стању био. Е од ова три је требао барем једно или 2 да добије. Али опет то исто могу да кажу и Роџер, и Надал, и Мареј. Изгубио је и то је то. Сад има прилику да освоји, као што има и за Р. Гарос.

legolas

pre 3 godine

Počisti ih sve i podigni pehar!
Naredne tri cetiri godine tako,i onda kao najbolji ikada na odmor.
Prostreš peškir, legneš gledaš dvoje anđela kako se brčkaju i slušaš vesti kako se doskorašnje kolege muče da osvoje jedan ATP Masters.
A ti si ih obrnuo po dva puta!!!!
Mada kako ti ide biće i trećeg kruga!!

No1vak

pre 3 godine

Novak ulazi polako u formu.Osvaja to lagano.18 GS,do sredine sledeće godine prelazi lažnog cara Šćepana malog po broju GS titula i ulazi u večnost kao čovek sa najviše GS titula,jedini sa svim mastersima i to 2 puta prešao igricu i čovek sa najviše nedelja na prvom mestu u istoriji tenisa.Jednom rečju G.O.A.T. !!!!
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:12)
Sta ces ako ukinu pluseve?Kako ces onda da ih laziras simulirajuci nekakvu podrsku?hhahahah

Majkl

pre 3 godine

Sunce ti poljubim, cak 5 puta je gubio u finalu US Opena, nesto slicno kao Marej na Australian Openu, s tim sto je Novak ipak 3 puta osvajao US Open. Realno i 3 titule nije nikako malo, al s obzirom da je tu igrao cak 11 polufinala, morao je uzeti jos najmanje 2 US Opena, prosto je morao.

Dragi Kenta

pre 3 godine

Samo ako je vrat potpuno zalecen nemam sumnju ni 0,1% da No1e nece osvojiti US Open.

U suprotnom ne mogu nista da kazem, ipak ta povreda vrata stvara prilicnu nelagodu No1etu pri servisu i verovatno ce biti problema u odredjenim mecevima.

Goran Loznica

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?

delboy

pre 3 godine

Majkl..., a finale Wimbledona- 2 puta u 5 setova- moglo je da se okrene na drugu stranu..., hajd nađi sebi neki posao.., okani se onog- " sta bi bilo da je bilo"

jovanka

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:05)ovako nešto napisati za najvećeg među nama je sramota za celu loznicu i neviđen kompleks usamljenog, smornog i dosadnog lika.

Goran Loznica

pre 3 godine

Novak ulazi polako u formu.Osvaja to lagano.18 GS,do sredine sledeće godine prelazi lažnog cara Šćepana malog po broju GS titula i ulazi u večnost kao čovek sa najviše GS titula,jedini sa svim mastersima i to 2 puta prešao igricu i čovek sa najviše nedelja na prvom mestu u istoriji tenisa.Jednom rečju G.O.A.T. !!!!

Goran Loznica

pre 3 godine

Novak ulazi polako u formu.Osvaja to lagano.18 GS,do sredine sledeće godine prelazi lažnog cara Šćepana malog po broju GS titula i ulazi u večnost kao čovek sa najviše GS titula,jedini sa svim mastersima i to 2 puta prešao igricu i čovek sa najviše nedelja na prvom mestu u istoriji tenisa.Jednom rečju G.O.A.T. !!!!

jovanka

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:05)ovako nešto napisati za najvećeg među nama je sramota za celu loznicu i neviđen kompleks usamljenog, smornog i dosadnog lika.

legolas

pre 3 godine

Počisti ih sve i podigni pehar!
Naredne tri cetiri godine tako,i onda kao najbolji ikada na odmor.
Prostreš peškir, legneš gledaš dvoje anđela kako se brčkaju i slušaš vesti kako se doskorašnje kolege muče da osvoje jedan ATP Masters.
A ti si ih obrnuo po dva puta!!!!
Mada kako ti ide biće i trećeg kruga!!

Majkl

pre 3 godine

Sunce ti poljubim, cak 5 puta je gubio u finalu US Opena, nesto slicno kao Marej na Australian Openu, s tim sto je Novak ipak 3 puta osvajao US Open. Realno i 3 titule nije nikako malo, al s obzirom da je tu igrao cak 11 polufinala, morao je uzeti jos najmanje 2 US Opena, prosto je morao.

mr

pre 3 godine

Čak 5 izgubljenih finala?
Da je bar 2 od toga dobio, sada bi već bio na koti 19...
(panter pudlica, 31. avgust 2020 15:09)

Прво изгубљено је био клинац и то му је прво, а против Федерера у тим данима. Задње је чудо како је уопште и дошао до њега, са обзиром у каквом је стању био. Е од ова три је требао барем једно или 2 да добије. Али опет то исто могу да кажу и Роџер, и Надал, и Мареј. Изгубио је и то је то. Сад има прилику да освоји, као што има и за Р. Гарос.

Dr.mr.

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:05)ovo vam je slika i prilika kako izgleda lik koji nema nikakav društveno socijalni život i koji je strašno usamljen, pa ovde po ceo dan piše dosadne nebuloze.

Kikujiro

pre 3 godine

Apsolutno sve je protiv Novaka, i na terenu i van terena, ovo je najteži GS u istoriji tenisa i ko god da osvoji svaka mu čast. Za Novaka će biti i još dvostruko teži u odnosu na druge favorite. Na današnji dan šanse da Novak uzme titulu su 50%, nadam se da će tokom turnira te šanse da se uveličavaju iako će hajka na njega svakim danom biti sve veća i veća, samim tim i pritisak će biti sve teži i teži, ako Novak uspe da izvuče ovaj GS neki čudom to će biti njegov najslavniji GS od svih. Novaku zdravlja, sreće, hladnu glavu, koncetracije, mnogo prvih servisa i još više linija, onima koji prate tenis više razuma i znanja, a manje ega i strasti.

Zoran

pre 3 godine

Realno, Noleta jedino mogu zaustaviti igrači kao što je Bautista Agut i to tako što ga jedan izmori a neko drugi ga dokrajči u narednom kolu, npr Tim. Međutim, žreb je takav da se to ne može desiti. Dakle, 18!

miodrag

pre 3 godine

Napred Novace!! Ako I ovaj put, pored svih desavanja mimo terena, uspes da se skoncentrises na igru I osvojis turnir....ti nisi sa ove planete. Samo da ti ne nameste neku igru, mnogo im smetas, a sada si udario i na organizaciju i organizatore….neka ti je onaj kome se klanjas stalno u pomoci. Trebace ti vise nego ikad. Sretno!

CroFed

pre 3 godine

U New Yorku nije briljirao kao u Australiji, što konkretno kažu brojke kada su u pitanju finala slamova? Aus Open fenomenalnih 8-0, Roland Garros 1-3, Wimbledon 5-1 (od toga 3 puta u finalu dobio najuspješnijeg tenisača u Wimbledonu) US Open 3-5 (od čega je dva izgubio u ulozi velikog favorita). Što se tiče Novakovih najvećih rivala, Federer u Australiji ima 6-1, u Parizu je na 1-4, Wimbledon 8-4 i US Open 5-2. Kada je Rafa u pitanju, u Australiji omjer u finalima je 1-4, Roland Garros neponovljivih 12-0, Wimbledon 2-3 i zanimljivo US Open 4-1 s jedinim porazom u finalu od Novaka iz njegove senzacionalne 2011 sezone. Što se tiče poraza u polufinalima GS, tu uvjerljivo vodi Roger s 15 poraza, od čega je čak 8 bilo u Australiji, Novak ima 11 poraza u polufinalima dok Rafa ima najmanje takvih poraza, svega 6.

Nimbus4beginners (BTC) Telegram

pre 3 godine

Pocinje 2 nedelje patnje za Fedtarde i Nadalistas sirom sveta koji ce cekati Novakov poraz i kukati na sve sto radi dok dobija!

Ime šampiona

pre 3 godine

Nemojte preozbiljno računati ništa pre 2011., tek od tada je onaj pravi, a AO iz 2008. je čist bonus iz tih godina formiranja ovakve klase.

Od tada je izgubio 3 finala USO, svako potpuno zasluženo i 3 dobio isto tako. To je normalan skor.

Znatno veći kiks od izgubljenih finala mu je bio onaj USO koji je uzeo Čilić, realno je tu imao otvoren put ka tituli ali u polufinalu izgubio od Nišikorija, šteta.

No, još uvek igra i ima šanse da popravi skor. Ne postoji teniser koji ima više od 5 USO a on ih za sada ima 3.

maconii

pre 3 godine

US open ćr biti prekinut.., živi bili pa vidjeli..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (delboy, 31. avgust 2020 16:02)

vrlo moguce...Novak je izabrao los trenutak da isteruje pravdu,ne moze nista da promeni..sta ce mu to?zar nije bitnije biti najbolji svih vremena,ceo zivot je ulozio u to,odrekao se mnogo toga,da bi sada brinuo za egzistenciju o nekom ko je broj 300 na atp listi koji da je obrnuta situacija ne bi Novaka ni pogledao, ili o nekome ko je izbacen zbog korona virusa....ATP ce se pitati za sve uvek,a naravno da sefovi ne vole kada se dize pobuna...ako mu bude dobro islo moze da se desi da ga prekinu zbog korona virusa i time da mu objasne da su oni gazde i da se tu mnogo velike pare vrte,i da je Nole sto se toga tice samo deo tog sistema...bolje mu je da cuti i da igra ,da postane Goat...vec je on mnogo ucinio za slabije rangirane igrace i nesto ne vidim da je omiljen zbog toga nazalost

Caw

pre 3 godine

Nažalost Novak je gubio mnogo finala u dosadašnjoj karijeri, da je dobio samo koje finale više već sada bi bio po statistici najbolji svih vremena i samo bi nabijao tu razliku opušteno. I ako je trenutno najbolji vijati nešto sa 33 godine pored gomile mladih i kvalitetnih igrača željnih uspeha je veoma teško. Zaista bi trebalo da se okane ATP-a, dobrotvornih organizacija, sindikata itd. i da se fokusira samo na tenis i lični uspeh još 2-3 godine pa onda kako mu bude po volji

Dragi Kenta

pre 3 godine

Samo ako je vrat potpuno zalecen nemam sumnju ni 0,1% da No1e nece osvojiti US Open.

U suprotnom ne mogu nista da kazem, ipak ta povreda vrata stvara prilicnu nelagodu No1etu pri servisu i verovatno ce biti problema u odredjenim mecevima.

delboy

pre 3 godine

Majkl..., a finale Wimbledona- 2 puta u 5 setova- moglo je da se okrene na drugu stranu..., hajd nađi sebi neki posao.., okani se onog- " sta bi bilo da je bilo"

Milan_PT

pre 3 godine

Najvize ostaje zal za 3 izgubljena gren slem finala od Vavrinke.
(Sinki, 31. avgust 2020 19:35)

Koja su, u stvari, dva izgubljena GS finala od Vavrinke...

Goran Loznica

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?

Crc. Prc.

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:05)ovo vam je slika i prilika kako izgleda lik koji nema nikakav društveno socijalni život i koji je strašno usamljen, pa ovde po ceo dan piše dosadne nebuloze.
(Dr.mr., 31. avgust 2020 15:15)

Koja glupost! Ja mislim da samo oni koji nemaju sopstveni život i nemaju ništa drugo mogu da dolaze ovde da bi slali besmislene slavopojke udaraču loptice.

Just sayin'

pre 3 godine

Broj 18 da, ali samo kad se situacija u svetu normalizuje. Ako osvoji "ovo", imaće i dalje 17 gs plus 1 Mehur Slem!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uroš, 31. avgust 2020 19:28)


Hoce to isto da vazi i za RG? Je l' se to isto zove Mehur Slem? Ili ce biti Grand Slam?

Činjenica

pre 3 godine

Više se radujem osvajanju Sinsija. Šansa da neko iz velike trojke kiksne na mastersu ili bilo kojem drugom turniru je mnogo veća nego na slemu. Šansa za 18. slem se rađa 4. godišnje, dok za golden masters samo jedanput i jako je teško natempirati formu za baš taj turnir koji je falio Noletu; zato mi je drago da je to otkačio (po drugi put) za vek vekova. Naravno da bih se radovao osvajanju USO, ali ne bih se žalio ni za bilo koji drugi bolji učinak nego prošle godine kako bi još više odmakao Nadalu. Noletovi prioriteti do kraja godine bi trebalo biti prvi na race listi i završni turnir. Idemo Nole još 6 nedelja i pretičes Federera. Inače kad se pogleda ELO Rating GOAT lista ide ovako:

1. Nole - 2629pts, 2. Nadal - 2552pts, 3. Federer 2550

max

pre 3 godine

Bolje da se okane borbe za igrače jer se videlo da su nezahvalni bar njih pola a zamera se ATP .Nek to ostavi kad završi karijeru.Bojim se da će mu namestiti sve što mogu da ne pobedi aNadal u Federer su se pokazali kao sebični ljubitelja dolara i korumpirani pošlusnici ATP ogavno ali lukavo i dobro za njih a vetrenjače su ostavili Novaku da ih sruši.Naivni Srbin ko i uvek se bori za pravdu koje nema.

No1vak

pre 3 godine

Novak ulazi polako u formu.Osvaja to lagano.18 GS,do sredine sledeće godine prelazi lažnog cara Šćepana malog po broju GS titula i ulazi u večnost kao čovek sa najviše GS titula,jedini sa svim mastersima i to 2 puta prešao igricu i čovek sa najviše nedelja na prvom mestu u istoriji tenisa.Jednom rečju G.O.A.T. !!!!
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:12)
Sta ces ako ukinu pluseve?Kako ces onda da ih laziras simulirajuci nekakvu podrsku?hhahahah

mr

pre 3 godine

@ Caw,

Новак у финалима има 17-9, а Федерер 20-11, нешто ми говори да је проценат сличан. Надал је мало бољи са 19-8

Poštovalac igre

pre 3 godine

Ovi što kukaju ili se žale za Novaku i njegova 5 finala izgubljena na US OPENA treba imati u vidu da su uslovi drugačiji nego na AO omlijenom turniru njegovom. Imao je problema tamo uvek nekakvi uprkos što je dolazio mnogo puta do završinca odnosno finala.

I pritom se nije nikada smatrao sigurnim favorite nevezano što se igra na tvrdoj podlozi njegovoj.

Novak se preigrao

pre 3 godine

Ko će mu dati nove titule, da bi bio najveći svih vremena, od doba jure do danas, pošto je istupio iz ATP, koji je osnovan pre pola veka, koji je uveo ovaj sistem bodovanja i Novaku dana daje prvo mesto na listi? Dezertiraš iz nečije vojske, kreneš da pucaš na bivše ratne drugove, a hoćeš da budeš junak u svim vojskama. Nije logično! Niko mu to neće dati, Novak, Pospišil i ima li još neko za koga smo čuli? Kako će imati svoju uniju, svoje turnire, titule i rang-liste?

Mare

pre 3 godine

Velike su sanse da ce osvojiti, glavni je favorit ali opet bojim se sta ce biti.

Bas zato sto nema Nadala i Federera, Djokovic je ovo da shvati nonšalantno i da izgubi. Oni ga pokreću kao i on njih. Ne grize niko od od njih pojedinačno ni blizu kao kada su sva trojica na turniru.

Nadam se da se cenzor umorio

pre 3 godine

Da li će teniseri moći da budu članovi ATP i Unije Novak, istovremeno, i da li će Novak moći da igra turnire ATP-a, kao predsednik svoje unije, koja ide na to da se ATP ugasi?

Novakova unija

pre 3 godine

Cepaj Nole nek pocrkaju hejteri!
(Dragan, 31. avgust 2020 18:04)

Ovo mu je poslednji ATP turnir, u novoj godini neće biti član ATP, i neće moći da igra njihove turnire. Ja nisam hejter, samo kažem da ko nije član ATP biće uklonjen sa njihove liste i sa njihovih turnira. Šta vama nije jasno? Ne može se ni na izbore, na dve liste. Nažalost, novinari niti pišu o ovome, a Novak je počeo da iskazuje neku silu kad je najurio dugogodišnjeg direktora niti ATP, i kao niko njega ne sluša, pomerili mu meč za sutra a njega nisu pitali, a da li Novak zna za propise ATP i da li je moguće gurati svog prijatelja za direktora, koji je osuđen zbog nasilja, da li ima pravnih osnova da osniva sindikat ili novu uniju? Tako je kad se ima samo osnovna škola, i to sedmi i osmi privatno.

Goran Loznica

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?

No1vak

pre 3 godine

Novak ulazi polako u formu.Osvaja to lagano.18 GS,do sredine sledeće godine prelazi lažnog cara Šćepana malog po broju GS titula i ulazi u večnost kao čovek sa najviše GS titula,jedini sa svim mastersima i to 2 puta prešao igricu i čovek sa najviše nedelja na prvom mestu u istoriji tenisa.Jednom rečju G.O.A.T. !!!!
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:12)
Sta ces ako ukinu pluseve?Kako ces onda da ih laziras simulirajuci nekakvu podrsku?hhahahah

Crc. Prc.

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:05)ovo vam je slika i prilika kako izgleda lik koji nema nikakav društveno socijalni život i koji je strašno usamljen, pa ovde po ceo dan piše dosadne nebuloze.
(Dr.mr., 31. avgust 2020 15:15)

Koja glupost! Ja mislim da samo oni koji nemaju sopstveni život i nemaju ništa drugo mogu da dolaze ovde da bi slali besmislene slavopojke udaraču loptice.

Novak se preigrao

pre 3 godine

Ko će mu dati nove titule, da bi bio najveći svih vremena, od doba jure do danas, pošto je istupio iz ATP, koji je osnovan pre pola veka, koji je uveo ovaj sistem bodovanja i Novaku dana daje prvo mesto na listi? Dezertiraš iz nečije vojske, kreneš da pucaš na bivše ratne drugove, a hoćeš da budeš junak u svim vojskama. Nije logično! Niko mu to neće dati, Novak, Pospišil i ima li još neko za koga smo čuli? Kako će imati svoju uniju, svoje turnire, titule i rang-liste?

Nadam se da se cenzor umorio

pre 3 godine

Da li će teniseri moći da budu članovi ATP i Unije Novak, istovremeno, i da li će Novak moći da igra turnire ATP-a, kao predsednik svoje unije, koja ide na to da se ATP ugasi?

jovanka

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:05)ovako nešto napisati za najvećeg među nama je sramota za celu loznicu i neviđen kompleks usamljenog, smornog i dosadnog lika.

Novakova unija

pre 3 godine

Cepaj Nole nek pocrkaju hejteri!
(Dragan, 31. avgust 2020 18:04)

Ovo mu je poslednji ATP turnir, u novoj godini neće biti član ATP, i neće moći da igra njihove turnire. Ja nisam hejter, samo kažem da ko nije član ATP biće uklonjen sa njihove liste i sa njihovih turnira. Šta vama nije jasno? Ne može se ni na izbore, na dve liste. Nažalost, novinari niti pišu o ovome, a Novak je počeo da iskazuje neku silu kad je najurio dugogodišnjeg direktora niti ATP, i kao niko njega ne sluša, pomerili mu meč za sutra a njega nisu pitali, a da li Novak zna za propise ATP i da li je moguće gurati svog prijatelja za direktora, koji je osuđen zbog nasilja, da li ima pravnih osnova da osniva sindikat ili novu uniju? Tako je kad se ima samo osnovna škola, i to sedmi i osmi privatno.

Nimbus4beginners (BTC) Telegram

pre 3 godine

Pocinje 2 nedelje patnje za Fedtarde i Nadalistas sirom sveta koji ce cekati Novakov poraz i kukati na sve sto radi dok dobija!

Goran Loznica

pre 3 godine

Novak ulazi polako u formu.Osvaja to lagano.18 GS,do sredine sledeće godine prelazi lažnog cara Šćepana malog po broju GS titula i ulazi u večnost kao čovek sa najviše GS titula,jedini sa svim mastersima i to 2 puta prešao igricu i čovek sa najviše nedelja na prvom mestu u istoriji tenisa.Jednom rečju G.O.A.T. !!!!

Dr.mr.

pre 3 godine

Pisi propalo.Nikada on nece biti najveci pa sve i da statisticki to postane zbog svog karaktera i mrlja tokom cele karijere!Koja je kvota da ce da trazi med timeout kad krene da gubi?
(Goran Loznica, 31. avgust 2020 15:05)ovo vam je slika i prilika kako izgleda lik koji nema nikakav društveno socijalni život i koji je strašno usamljen, pa ovde po ceo dan piše dosadne nebuloze.

Majkl

pre 3 godine

Sunce ti poljubim, cak 5 puta je gubio u finalu US Opena, nesto slicno kao Marej na Australian Openu, s tim sto je Novak ipak 3 puta osvajao US Open. Realno i 3 titule nije nikako malo, al s obzirom da je tu igrao cak 11 polufinala, morao je uzeti jos najmanje 2 US Opena, prosto je morao.

Činjenica

pre 3 godine

Više se radujem osvajanju Sinsija. Šansa da neko iz velike trojke kiksne na mastersu ili bilo kojem drugom turniru je mnogo veća nego na slemu. Šansa za 18. slem se rađa 4. godišnje, dok za golden masters samo jedanput i jako je teško natempirati formu za baš taj turnir koji je falio Noletu; zato mi je drago da je to otkačio (po drugi put) za vek vekova. Naravno da bih se radovao osvajanju USO, ali ne bih se žalio ni za bilo koji drugi bolji učinak nego prošle godine kako bi još više odmakao Nadalu. Noletovi prioriteti do kraja godine bi trebalo biti prvi na race listi i završni turnir. Idemo Nole još 6 nedelja i pretičes Federera. Inače kad se pogleda ELO Rating GOAT lista ide ovako:

1. Nole - 2629pts, 2. Nadal - 2552pts, 3. Federer 2550

Mare

pre 3 godine

Velike su sanse da ce osvojiti, glavni je favorit ali opet bojim se sta ce biti.

Bas zato sto nema Nadala i Federera, Djokovic je ovo da shvati nonšalantno i da izgubi. Oni ga pokreću kao i on njih. Ne grize niko od od njih pojedinačno ni blizu kao kada su sva trojica na turniru.

legolas

pre 3 godine

Počisti ih sve i podigni pehar!
Naredne tri cetiri godine tako,i onda kao najbolji ikada na odmor.
Prostreš peškir, legneš gledaš dvoje anđela kako se brčkaju i slušaš vesti kako se doskorašnje kolege muče da osvoje jedan ATP Masters.
A ti si ih obrnuo po dva puta!!!!
Mada kako ti ide biće i trećeg kruga!!

Kikujiro

pre 3 godine

Apsolutno sve je protiv Novaka, i na terenu i van terena, ovo je najteži GS u istoriji tenisa i ko god da osvoji svaka mu čast. Za Novaka će biti i još dvostruko teži u odnosu na druge favorite. Na današnji dan šanse da Novak uzme titulu su 50%, nadam se da će tokom turnira te šanse da se uveličavaju iako će hajka na njega svakim danom biti sve veća i veća, samim tim i pritisak će biti sve teži i teži, ako Novak uspe da izvuče ovaj GS neki čudom to će biti njegov najslavniji GS od svih. Novaku zdravlja, sreće, hladnu glavu, koncetracije, mnogo prvih servisa i još više linija, onima koji prate tenis više razuma i znanja, a manje ega i strasti.

Dragi Kenta

pre 3 godine

Samo ako je vrat potpuno zalecen nemam sumnju ni 0,1% da No1e nece osvojiti US Open.

U suprotnom ne mogu nista da kazem, ipak ta povreda vrata stvara prilicnu nelagodu No1etu pri servisu i verovatno ce biti problema u odredjenim mecevima.

Caw

pre 3 godine

Nažalost Novak je gubio mnogo finala u dosadašnjoj karijeri, da je dobio samo koje finale više već sada bi bio po statistici najbolji svih vremena i samo bi nabijao tu razliku opušteno. I ako je trenutno najbolji vijati nešto sa 33 godine pored gomile mladih i kvalitetnih igrača željnih uspeha je veoma teško. Zaista bi trebalo da se okane ATP-a, dobrotvornih organizacija, sindikata itd. i da se fokusira samo na tenis i lični uspeh još 2-3 godine pa onda kako mu bude po volji

delboy

pre 3 godine

Majkl..., a finale Wimbledona- 2 puta u 5 setova- moglo je da se okrene na drugu stranu..., hajd nađi sebi neki posao.., okani se onog- " sta bi bilo da je bilo"

miodrag

pre 3 godine

Napred Novace!! Ako I ovaj put, pored svih desavanja mimo terena, uspes da se skoncentrises na igru I osvojis turnir....ti nisi sa ove planete. Samo da ti ne nameste neku igru, mnogo im smetas, a sada si udario i na organizaciju i organizatore….neka ti je onaj kome se klanjas stalno u pomoci. Trebace ti vise nego ikad. Sretno!

mr

pre 3 godine

Čak 5 izgubljenih finala?
Da je bar 2 od toga dobio, sada bi već bio na koti 19...
(panter pudlica, 31. avgust 2020 15:09)

Прво изгубљено је био клинац и то му је прво, а против Федерера у тим данима. Задње је чудо како је уопште и дошао до њега, са обзиром у каквом је стању био. Е од ова три је требао барем једно или 2 да добије. Али опет то исто могу да кажу и Роџер, и Надал, и Мареј. Изгубио је и то је то. Сад има прилику да освоји, као што има и за Р. Гарос.

Zoran

pre 3 godine

Realno, Noleta jedino mogu zaustaviti igrači kao što je Bautista Agut i to tako što ga jedan izmori a neko drugi ga dokrajči u narednom kolu, npr Tim. Međutim, žreb je takav da se to ne može desiti. Dakle, 18!

maconii

pre 3 godine

US open ćr biti prekinut.., živi bili pa vidjeli..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (delboy, 31. avgust 2020 16:02)

vrlo moguce...Novak je izabrao los trenutak da isteruje pravdu,ne moze nista da promeni..sta ce mu to?zar nije bitnije biti najbolji svih vremena,ceo zivot je ulozio u to,odrekao se mnogo toga,da bi sada brinuo za egzistenciju o nekom ko je broj 300 na atp listi koji da je obrnuta situacija ne bi Novaka ni pogledao, ili o nekome ko je izbacen zbog korona virusa....ATP ce se pitati za sve uvek,a naravno da sefovi ne vole kada se dize pobuna...ako mu bude dobro islo moze da se desi da ga prekinu zbog korona virusa i time da mu objasne da su oni gazde i da se tu mnogo velike pare vrte,i da je Nole sto se toga tice samo deo tog sistema...bolje mu je da cuti i da igra ,da postane Goat...vec je on mnogo ucinio za slabije rangirane igrace i nesto ne vidim da je omiljen zbog toga nazalost

max

pre 3 godine

Bolje da se okane borbe za igrače jer se videlo da su nezahvalni bar njih pola a zamera se ATP .Nek to ostavi kad završi karijeru.Bojim se da će mu namestiti sve što mogu da ne pobedi aNadal u Federer su se pokazali kao sebični ljubitelja dolara i korumpirani pošlusnici ATP ogavno ali lukavo i dobro za njih a vetrenjače su ostavili Novaku da ih sruši.Naivni Srbin ko i uvek se bori za pravdu koje nema.

Ime šampiona

pre 3 godine

Nemojte preozbiljno računati ništa pre 2011., tek od tada je onaj pravi, a AO iz 2008. je čist bonus iz tih godina formiranja ovakve klase.

Od tada je izgubio 3 finala USO, svako potpuno zasluženo i 3 dobio isto tako. To je normalan skor.

Znatno veći kiks od izgubljenih finala mu je bio onaj USO koji je uzeo Čilić, realno je tu imao otvoren put ka tituli ali u polufinalu izgubio od Nišikorija, šteta.

No, još uvek igra i ima šanse da popravi skor. Ne postoji teniser koji ima više od 5 USO a on ih za sada ima 3.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Ovi što kukaju ili se žale za Novaku i njegova 5 finala izgubljena na US OPENA treba imati u vidu da su uslovi drugačiji nego na AO omlijenom turniru njegovom. Imao je problema tamo uvek nekakvi uprkos što je dolazio mnogo puta do završinca odnosno finala.

I pritom se nije nikada smatrao sigurnim favorite nevezano što se igra na tvrdoj podlozi njegovoj.

Milan_PT

pre 3 godine

Najvize ostaje zal za 3 izgubljena gren slem finala od Vavrinke.
(Sinki, 31. avgust 2020 19:35)

Koja su, u stvari, dva izgubljena GS finala od Vavrinke...

CroFed

pre 3 godine

U New Yorku nije briljirao kao u Australiji, što konkretno kažu brojke kada su u pitanju finala slamova? Aus Open fenomenalnih 8-0, Roland Garros 1-3, Wimbledon 5-1 (od toga 3 puta u finalu dobio najuspješnijeg tenisača u Wimbledonu) US Open 3-5 (od čega je dva izgubio u ulozi velikog favorita). Što se tiče Novakovih najvećih rivala, Federer u Australiji ima 6-1, u Parizu je na 1-4, Wimbledon 8-4 i US Open 5-2. Kada je Rafa u pitanju, u Australiji omjer u finalima je 1-4, Roland Garros neponovljivih 12-0, Wimbledon 2-3 i zanimljivo US Open 4-1 s jedinim porazom u finalu od Novaka iz njegove senzacionalne 2011 sezone. Što se tiče poraza u polufinalima GS, tu uvjerljivo vodi Roger s 15 poraza, od čega je čak 8 bilo u Australiji, Novak ima 11 poraza u polufinalima dok Rafa ima najmanje takvih poraza, svega 6.

mr

pre 3 godine

@ Caw,

Новак у финалима има 17-9, а Федерер 20-11, нешто ми говори да је проценат сличан. Надал је мало бољи са 19-8

Just sayin'

pre 3 godine

Broj 18 da, ali samo kad se situacija u svetu normalizuje. Ako osvoji "ovo", imaće i dalje 17 gs plus 1 Mehur Slem!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uroš, 31. avgust 2020 19:28)


Hoce to isto da vazi i za RG? Je l' se to isto zove Mehur Slem? Ili ce biti Grand Slam?