Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.08.2019.

19:00

Federeru najlakši žreb, Nadal izbegao Švajcarca i Novaka

Rodžer Federer i Rafael Nadal, najbolji teniseri sveta posle Novaka Đokovića, neće moći da se sastanu pre finala US opena.

Izvor: LN

Autor: LN

Federeru najlakši žreb, Nadal izbegao Švajcarca i Novaka
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Švajcarac svoj deo turnira počinje protiv još nepoznatog kvalifikanta, a onda ide najverovatnije na tenisera iz BiH Damira Džumhura.

Najteži teniseri sa kojima Rodžer može da se sastane do četvrtfinala su Luka Puj i David Gofan, a u duelu za najbolja četiri očekuju ga ili Miloš Raonić ili Kei Nišikori ili, eventualno, Borna Ćorić, ukoliko ne dođe do iznenađenja.

U polufinalu Federer ima "zakazan" blokbaster sa Novakom Đokovićem, koji je takođe saznao imena svojih rivala na US openu, a može se istaći da je Rodžer dobio najlakši žreb od svih članova "velike trojke".

Nadal turnir počinje protiv Australijanca Džona Milmana, tenisera koji je prošle godine izbacio Federera sa turnira u Njujorku, pre nego što je ispao posle duela sa Đokovićem.

Španac će u drugom kolu najverovatnije igrati protiv još jednog Australijanca Tanasija Kokinakisa, a u trećem bi mogao na megdan Fernandu Verdasku. Za četvrtfinale će se boriti najverovatnije sa Marinom Čilićem ili Džonom Iznerom, ali je za sada moguć i duel sa našim Filipom Krajinovićem.

Njegov potencijalni protivnik u četvrtfinalu je Saša Zverev, barem po renkingu, ali će Nemcu pretiti Karen Hačanov, Žo-Vilfrid Conga, Beona Per...

U polufinalu tok dela žreba će sa jedne strane maltene sigurno igrati Nadal, ali je na drugoj strani sve otvoreno. Za poziciju među najbolja četiri boriće se Dominik Tim, koji ima "čist" put do četvrtfinala, kao i Stefanos Cicipas, Nik Kirjos, Roberto Batuista Agut...

Što se tiče ostalih mečeva prvog kola, među najzanimljivijim su definitivno mečevi Ože-Alijasim – Šapovalov, Rubljov – Cicipas, Beretini – Gaske, Tijafo – Karlović...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve