Nova vest
Tenis

Sreda, 21.08.2019.

14:15

"Novak i Rafa će imati više od 20 Grend slem titula"

Bivši šampion Vimbldona Goran Ivanišević smatra da će Novak Đoković i Rafael Nadal imati na kraju karijera više od 20 Grend slem titula.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Splićanin, koji je od Vimbldona član tima Novaka Đokovića, kaže da je ta bitka članova "velike trojke" za najveći broj Grend slem trofeja toliko zanimljiva da je teško predvideti šta će biti kada budu podvlačili crtu ispod učinka.

Trenutno uoči US Opena, Federer ima 20, Nadal 18, a Đoković 16 Grend slem trofeja.

Tako su i raspoređeni po starosti, Federer je najstariji sa 38, Nadal ima 33, Novak 32 godine.

"U toj borbi za titulu najboljeg svig vremena ljudi će uvek gledati koliko je ko osvojio ili će navijati za one koje više vole, čak i ako se dogodi da Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer završe karijere sa istim brojem trofeja. Teško je izabrati, svi su genijalni na svoj način, igraju na neverovatnom nivou i jedni druge teraju na još više standarde", kaže Ivanišević.

On je dao primer koliko je taj tenis koji igraju trojica najboljih na svetu "nedodirljiv" za ostale.

"U finalu Vimbldona, u tom meču Novaka i Rodžera, videli smo neke neverovatne poene koje ostali na ATP Turu ne mogu da isprate. Na primer, Luka Puj je odigrao najbolji set u 2019. u Sinsinatiju protiv Novaka i opet je izgubio meč. To vas tera da razmišljate šta je potrebno ti momci da urade da bi pobedili Novaka, Rafu ili Rodžera", dodaje Ivanišević.

Ni Goran se ne usuđuje prognozira pobednika u trci najvećih.

"Svi žele da završe karijeru sa najviše Grend slem trofeja. Da budu ispred druge dvojice. teško je predvideti, ali mislim da će Nadal i posebno Đoković na kraju imati više od 20 najvećih titula", zaključio je Ivanišević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve